Svenssontest

Ett Svenssontest jag hittade ute i nätets universum:

Ditt efternamn slutar på -son [  ]
Du känner någon som har samma förnamn som du [X]
Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du [  ]
I din familj är ni 2 barn [  ]
Du bor i villa [  ]
Du bor i en tätort [X]
Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla [  ]
Du har egen mobiltelefon [X]
Dina föräldrar har gift sig [X]
Din mamma är yngre än din pappa - fast bara sju månader [  ]
Din pappa heter Lars [  ]
Din mamma heter Anna [  ]
Din familj har en Volvo [  ]
Din familj har en silvergrå eller röd bil [  ]
Du har tillgång till Internet hemma [X]
Du har ett eget rum [  ]
Du har varit utomlands minst 2 gånger [X]
Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna [  ]
Du har varit i Grekland [  ]
Du har varit på Öland minst 2 gånger [X]
Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger [X]
Din familj har en husvagn [  ]
Ingen av dina föräldrar röker [X]
Din pappa är lite lätt överviktig [X]
Du idrottar flera dagar i veckan [X]
Du har husdjur [X]
Du får månadspeng [  ]
De flesta i din familj är blåögda [  ]
Du äter på Mc Donalds [  ]
Du följer Melodifestivalen [X]

Multiplicera antalet X med 3 för att få fram hur många % Svensson du är.
Therese är 13x3=39% Svensson. Ganska lagom...för att uttrycka mig svenskt:)

L.A. Weather forcast

image521                     image521                   image521                 image520
ons Klart 28 °C      tors Klart 23 °C     fre Klart 22 °C     lör Mestadels soligt 22 °C

One week to go!

Bollywood

Medborgarskolan har en kurs i Bollywood dans som jag starkt funderar på att anmäla mig till. Inte för att det är den vackraste eller mest komplicerade dansen, men däremot riktigt kul!! Döm själva, inslaget är hämtat från min Bollywoodsfavvo - Kuch kuch hota hai. Det klassiska bröllopet där bruden är bortlovad till fel man... N'joy!


The dark side of her / by Vidar

image519

Stjärntecken

Min uppesittarnatt igår urartade ganska snart till ett slumberparty med mystiska spökröster från TV:n inträngande i mina drömmar. Endast en handfull av galans gäster hade anlänt när mina ögon gick igen, men nu har jag uppdaterat mig över Internet och här kommer mina favoriter på röda mattan:

image513image517
image518image516

Klänning:
Anne Hathaway - stunning. Behöver knappast hjälp av någon som bär Prada ;)
Håruppsättning: Heidi Klum - stilrent, vackert och sobert. Love it!
Smycke:
Too much enligt somliga, men jag skulle göra mycket för ett halssmycke som Nicole Kidmans.
Par: Jessica Alba och Cash Warren. Albas putande mage gör ju knappast det hela sämre...

Glitter och glamour. Gäsp.

image512Sitter uppe och väntar på att den årliga Oscarsgalan ska dra igång. Har inga föreläsningar förrän imorgon eftermiddag så om jag bara inte vore så vansinnigt trött skulle jag gärna följa prisutdelningen hela natten. Så lär inte bli fallet men jag ska i alla fall göra ett tappert försök. Tar med mig kudde och täcke till soffan just in case:)

Stockholm goes Broadway i ösregn

Jag och Vidar var på en dagstur till Sthlm igår. Åkte upp för att gå på 'Singin in the rain' och hann med en liten tur på stan samt ett restaurangbesök också. Föreställningen var i vanlig musikalanda glad, storslagen och väldigt välspelad.

Maria Lundkvist i rollen som den självgoda Lina Lamont gjorde ett fantastiskt jobb och fick stundtals publiken att vrida sig av skratt. Rennie Mirro och stjärnskottet Hanna Lindblad gestaltade med mycket sång och många härliga dans- och steppnummer huvudrollerna Don Lockwood och Kathy Selden. Det är också den senare som får huvudpersonen att brista ut i paradnumret 'Singin in the Rain' med vattnet fullkomligt forsande ner över scenen. Jag kunde inte låta bli att undra vart allt vatten tog vägen...

image511

Nåja, har ni en möjlighet så gå och se föreställningen! Den går i Sthlm fram till mitten av mars och kommer sedan att visas i Scandinavium from slutet av maj.

...och vi tackar dig för tiden med ett plagierat saltkar!

image510MSN.se skriver idag om organisationen Aktion Plagiarius, och använder denna bilden som ett ypperligt exempel på en plagierad produkt. Då kan jag inte annat än småle för det var exakt en sånt här kombinerat salt/pepparkar jag fick i avskedspresent från mitt förra jobb.

Om det var ett plagiat eller inte vet jag inget om. Men det står HSB Uppsala under...kan det vara en ledtråd...LOL:)

Who's up for some ice cream??

Efter några dagars slit är vår reklamkampanj för Ben & Jerry's färdigproducerad och dokumentationen klar. Presentation imorgon. Håll tummarna!!!

image509image504

image505image506

Pessimism på hög nivå

Satt på bussen häromdagen när en kvinna med minst tre tunga kassar klev på. Hon bestämde sig för att välja sätet bredvid mig, frågade om det var ledigt, slog sig ner och ställde kassarna vid benen. Efter en två-tre hållplatser skulle jag gå av och sa då till henne att hon inte behövde släpa ut alla kassar i gången utan att jag kunde kliva över dem. Gissa vad hon svarar?
"Nej, det vågar jag inte. Jag kan ju bli skadeståndsskyldig om du ramlar." (!) Va? Förvånat kläcker jag ur mig "oj, du tänker så långt, du?" och hör henne bara mumla något till svar innan jag lämnar bussen...

Caught in the moment

Dessa bilder fångades med mobilen i all hast på väg till gymet. Jag älskar Vättern, Jönköping och Huskvarna:)

image501  image502

Band som knyts

Två av mina allra bästa gymnasiekompisar ska gifta sig i sommar (dock inte med varandra:) och häromdagen blev vi inbjudna att vara där och bevittna det hela. Det är något speciellt när det dimper ner en bröllopsinbjudan i brevlådan. Bland all massproducerad reklam, alla räkningar och gratistidningar som man (iaf brevlådan) dagligen drunknar i så dyker det upp ett tjusigt handskrivet kuvert prytt med hjärtsigill, avbildade bröllopsringar eller en bekräftelse på det man redan vet: "vi gifter oss". Plötsligt tvingas vardagen ge med sig och räkningarna blir liggande i en hög. Jag ska på bröllop, ja, till och med två. För det är så jag vill se det - att varje bröllop är unikt och oerhört speciellt för alla berörda. Detta oavsett om det blir bröllop varje helg eller ett på tio år.

Blir lite nostalgisk och kan inte låta bli att lägga in en bild på en inbjudan som är snart tre år gammal...

image500

Tio om mig

1) Vad gjorde du för tio år sedan? Bodde på Vallby elevhem i Uppsala, gick tvåan i gymnasiet, pluggade ihjäl mig och lärde känna några av mina idag bästa vänner.

2) Vad gjorde du för ett år sedan?
Förberedde för flytt till staden vid vattnet, hade just blivit Matte, jobbade på HSB och spenderade massa tid med mina Anettor;)

3) Fem snask du gillar: Häxvrål, hallonmumrikor, cocosprickar, dumle och snusklubbor.

4) Fem sånger du kan hela texten till: De flesta sångtexter har en märklig förmåga att suga sig fast hos mig.

5) Vad skulle du göra om du var miljonär:
Det jag gör idag, fast lyxigare.

6) Fem dåliga vanor: Morgontrött överplanerande tidsoptimist som oroar mig i onödan och kör mig själv för hårt. 

7) Fem saker du gillar att göra: Resa, läsa böcker, skriva, fantisera och leva.

8) Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa: Foppatofflor, stringbikini, mysbyxor in public, marinblå färger och omaka strumpor

9) Fem favoritsaker: Packade väskor, mobilen, GG-boxen, fina anteckningsböcker och mattan jag ärvt från mormor.

10) Tre personer jag vill se göra den här utmaningen:
Dess, Rani och Mima

Wish upon a star

image497Denna fantastiska gröna klänning bars av Keira Knightly i Försoning - filmen jag hade svårt att bestämma mig för om den var sevärd el inte. Men, vad gäller de fantastiska kläderna, håruppsättningarna och sminket så är det definitivt en tiopoängare. Det gröna underverket har utsetts till "tidernas snyggaste filmkostym" av Instyle magazine och jag är sannerligen inte den som säger emot... En klänning att bära i de vackraste av drömmar. Att sedan Keira Knightly är en size zero av det värsta slaget är en helt annan sak...

image498 image499
Singin' in the rain

Fick biljetter till Singin in the rain av Vidar när jag fyllde år. Så nästa helg åker vi upp till Sthlm för att använda dessa. Jag fullkomligt älskar musikaler och från vad jag har hört om denna tror jag att jag inte blir besviken den här gången heller. Nån som har varit och sett den?

image496

Lägesrapport

Knappt två månader har gått sedan de åtta målen för året publicerades. Tänkte köra en liten lägesrapport, mest för min egen del, som en liten måttstock fram till nu. För er som är nyfikna så återfinns inlägget här.

1. Har varit svårt att strukturera upp plugget eftersom det inte varit så överdrivet mycket. Men något säger mig att jag kommer få möjlighet att applicera detta mål längre fram i terminen...

2. Viktnedgången går...bra, faktiskt. Träning 3 ggr/vecka och inget godis i veckan. Håller (nästan) mina mål men bävar aningens för USA-resan. Nåja, lite joggande på beachen ska jag kunna disciplinera mig till;)

3. Jo, jag försöker att varje dag tänka på och bry mig om hur folk omkring mig har det. 

4. Har fått jobb. Visserligen på hotell, men visst ger det mig lite kontakt med yrkesvärlden. Dessutom satsar jag fortfarande på att framöver (iaf till nästa sommar) hitta ett jobb som går mer i linje med utbildningen. 

5. Min helt lediga dag? Vad menade jag med det? Inte sitter man still en hel dag, men nåväl, söndagarna brukar jag iaf försöka hålla plugglösa.

6. Hmmm...vet inte varför men jag är dålig på att ge tid till dessa saker. Skrivandet får jag väl i och för sig lite utlopp för här och dansar gör jag ju, men man kan alltid bli bättre.

7. Har hittat en självcoachningsbok som faktiskt är jättebra och lär mig mycket om mig själv.

8. Inser återigen att jag nog behöver släppa loss lite mer och inte va så himla seriös;)

For my Valentine


Mischa goes crazy

Mischa har fått dille på gummisnoddar. Och det var väl okej till en början. Ända tills jag upptäckte att de försvann. Spårlöst. Och insåg att hon faktiskt äter upp dem... Nåja, jag slutade servera henne dessa, men när jag häromdagen kom in på kontoret fick jag se det här

image491     image492

image495
Min smarta katt har fattat att gummisnoddsförrådet finns i översta skrivbordslådan, lärt sig att öppna denna och jag hittar henne grävandes i min nystädade låda tills hon hittar det hon söker. Evil!!
Det slutade med att jag under mjauande protester och trots mina inredningsprinciper tvingades tejpa igen skrivbordslådan för att förhindra min kära kissekatt en överdos av gummi. Nu gnäller hon konstant över att hon inte har något att göra (börjar bli nipprig tror jag, jag hör katten prata...)

image494
Så, idag när jag sitter snällt i soffan och avnjuter veckans GG så kommer hon, från ingenstans. Jag ser att öronen ligger i attackläge och hennes blick sitter oroande låst på min överarm. Jag hinner tänka att jag nog bör avleda hennes uppmärksamhet eller nåt när hon plötsligt sitter med både klor och tänder i min stackars arm.

Jag vet att hon inte gör det för att vara elak utan för att hon saknar sina gummiband och vill leka.  Och nog är det delvis mitt eget fel eftersom det var jag som en gång i tiden började våra katt- och råttalekar, men idag blev jag arg. Riktigt arg. Inte bara på grund av de fula svidande märkena på min arm utan också för att jag antar att detta var min alla hjärtanspresent från fröken braveheart. Henne som jag dagligen skämmer bort med godis, leksaker och kramar. Tror Mischa fattat vinken för nu ligger hon mest still och skäms. Som sig bör.

Kalas

    
     
   
     
   

Chocolate Therapy

image466
Vi ska producera en reklamkampanj (i träningssyfte) i skolan. Vår grupp har valt att "promota" den fantastiska Ben & Jerry's ice cream. Efter att ha suttit och letat bilder på de olika smakerna fastnade jag och Frida med blicken på den fantastiska Chocolate Therapy. Beskrivningen låter : "Chocolate ice cream with chocolate cookies and swirls of chocolate pudding ice cream." That kind of stayed with me och på vägen hem på bussen satt jag och tyckte synd om mig själv över att jag måste tillbaks till skolan en gång till idag (medieträningskursen). Så jag började intala mig att jag var i stort behov av lite välsmakande terapi och övervägde starkt om jag inte ändå skulle ta en sväng förbi butiken... Ja, ni förstår.

Men när jag sitter där och tänker får jag syn på en skylt ovanför bussens vindruta. Mitt emellan "Rökning förbjuden" och "Samtal med föraren under färd förbjuden" så fick jag mitt svar: "Ät ej korv eller glass". Så enkelt var det. Lättövertalad som jag är tog jag det som ett tecken och bestämde mig för att låta bli. Men, att titta kostar ju inga kalorier...
Se själva.

Tv-stjärnan

Jag har så länge jag kan minnas haft en hemlig dröm om att bli programledare (inte så hemlig längre..haha) men missade castingen till SVT:s nya reality-serie TV-stjärnan. (Detta tack vara vår ej fungerande bredbandstv som gör att ettan och tvåan visas utan ljud vilket leder till att man ytterst sällan zappar dit. Great, telia!)


Nåväl, när jag väl hittat serien så jag bestämde mig iaf för att hänga med för att möjligen kunna snappa upp och lära mig endel. Till min glädje upptäckte jag idag att man på svt.se parallellt med programserien publicerar en programledarskola med inspelade lektioner där man får lära sig allt från hur man påar ett program till nyhetsuppläsning och hantering av debatter. Idag har jag äntligen fått veta vad hallåorna gör när de inte är i rutan. Den som är nyfiken får svaret här.


Nog för att min yrkeskarriär just nu verkar leda åt ett annat håll, men man vet aldrig om chansen kanske någon gång kommer, och då gäller det ju att vara beredd:)

image465

Konstfreak...not

Eftersom min inplanerade upplärning på Scandic blev ombokad så passade jag, Mimmie och Ilona på att besöka den obligatoriska utställningen "Proposals for public art" på Länsmuséet. Och om inte denna kursen redan tidigare klargjort för mig att jag definitivt inte passar in i gruppen för konstfreak så blev jag varse nu. Visst hade konstnären endel intressanta idéer och tänkvärda objekt, men vår slutsats blev att om någon som kallar sig konstnär skapar något så är det konst, om en vanlig dödlig försöker sig på samma sak så skulle dennes kreation säkerligen ratas och ses som allmänt udda. 

Nåja, att gå igenom utställningen tog oss väl en sisådär 10-15 minuter. Att vi sedan satt och drack kaffe utanför i en dryg timme låter jag vara osagt...


Haircut

image463

Förnyelse

Med träningsrutinerna, veckoplanering av måltiderna och allmänt sundare leverne har jag fått dille på att förnya. Jag vill fixa till sovrummet, pyssla med blommor, köpa nya kuddar och organisera mina smycken. Testa nya recept, färga håret, klippa håret och sola sola sola. Gårdagens semledag glömdes faktiskt av(!) och jag är lika glad ändå. Nu väntar jag bara på att naturen ska följa i mina fotspår och ge oss ett varmare klimat... 

image462


Fusk

image457Idag har jag fuskat. Efter en liten shoppingtur hamnade jag i soffan med en godispåse... Fy mig! Efter att ha stillat chokladbegäret kom det dåliga samvetet som på beställning. Har överstigit min 'limit' idag (enligt viktklubb.se) och det är första gången på flera veckor.

Så, det var bara att pälsa på sig och ge sig ut i lördagskvällen på en powerwalk, vilket visade sig vara riktigt mysigt med min make i armen och stjärnklar himmel därovan. Passade också på att köra lite step i trappan medan Vidar körde in bilen i garaget. Det är väl det som kallas vardagsmotion:)

Nåja, nu blir det frukt för hela slanten. Och det är ju inte fy skam det heller:)