Om någon undrar vad jag gör på dagarna...Detta är vad som sysselsatt mig en stor del av mina arbetsdagar på sistone. Nu är den korrad till tusen och åter tusen, tryckt, publicerad och klar. ITABs årsredovisning för 2011. *pust och yey*

(klicka på bilden för att bläddra online)

A jar full of goodies


I helgen roade jag mig med att göra egen müsli. Knaprigt, nyttigt och gott. Och busenkelt att göra.
Du behöver:

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl krossade linfrön
1 dl havrekli
2 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor (helst stora)
1 tsk salt
kanel efter smak
2 dl blandade nötter
1 dl flytande honung
0,5 dl flytande rapsolja
2 dl färdigblandad äppeljuice
200 g blandad torkad frukt (blåbär, tranbär, russin eller annat gott)

Blanda allt torrt, utom kokos och frukt i en långpanna. Blanda honung, olja och äppeljuice och häll över blandningen till en grynig massa. Rosta i mitten av ugnen, 200° i cirka 30 min. Ta ut plåten och rör om ungefär var 6-8 minut så att ytan inte blir bränd. Blanda ner frukt och kokos när müslin svalnat. Klart!

Avnjut med färska blåbär, hallon, eller som jag, med vaniljyoghurt smaksatt med jordgubb. Yummie!

Receptet har jag snott av
Little Miss Fix It.

Söndagsutflykt


Idag har hela familjen storstädat huset. Men mitt i dammande och fejande gav vi oss själva en paus och åkte till Kaffe & Kackel, där vi fikade tillsammans med hönor och får. Det är ungefär så nära bönder vi någonsin kommer att bli :)

Glad påsk!Deus ville ha ett eget påskris också, så vi kompletterade med en minivariant av både kvistar och fjädrar, som fick parkera bredvid den gamla Fiaten på hyllan i hans rum. Nu är vi redo, glad påsk på er allihop!

PåskfixIdag har jag och Amadeus påskpysslat lite. Plockat in ris och prytt med fjädrar, och renoverat gamla påskägg med hjälp av sönderrivet papper, tapetlim och lite eltejp. Roligt tyckte lillen, som fick kladda så mycket han ville, och passade på att smaka lite på limmet. Vad äggen ska användas till verkar han dock inte ha någon aning om...