I mål!

Oj vad jag sett fram emot lördagen den sista maj. Också kom den äntligen! Gårdagen var kaosartad, orkar inte gå in på detaljer nu, men den blev iaf bättre och bättre tack vare mina goa vänner.

Idag ska jag baaara njuta av vädret. Ska ta mig ner till stan och träffa Frida för en tur på marknaden. Kvällen bjuder på RixFM Festival.

Tack för alla uppmuntrande ord under uppsatsveckorna. Känns riktigt skönt att vara i mål!

Slutspurten

This is it. Sista stegen fram till mål. Kom igen, du orkar!! Ungefär så har jag peppat mig själv när jag senaste dagarna halvslumrande suttit vid datorn utestängd från sol och värme. Det har blivit säket tio-tolv timmar per dag av skrivande senaste veckan men nu börjar jag äntligen se slutet! All text är skriven och klar, kvar återstår bara finputsandet så min lilla produktion kan gå ut och visa sig för verkligheten. Om bara Gates ville samarbeta med mig... Word är helt hopplöst när det gäller sidnumrering, fotnoter och annat.

Ska ta luft en liten stund för att sedan ta mig igenom den bortglömda hemtentan i medieträning så får jag fixa det sista på uppsatsen imorgon. Adios

Mothers day


Mamsen

Mamma, mor, mamsen, mutti.

Det finns nog lika många mammatyper som antal mödrar, och man kan i all evighet analysera hur en god mor bör vara. Själv känner jag iaf en. Min mamma är den mest omtänksamma, godhjärtade och osjälviska person jag vet. Sätter alltid andra före sig själv och ställer upp i alla väder. Ibland glömmer man nästan att uppskatta att hon finns, och då är det så bra med en dag som denna.

Idag ligger fokus på dig, lilla mamsen. Idag är det du som kommer först och du kan inte smita undan:) Grattis på din dag!!

Gula fingrar

Tog en morgonpromenad in till Huskvarna idag. Hade lite ärenden att fixa. Med RixFM i lurarna vet man aldrig vad som händer. Idag blev Fylking rejält utskälld. Hans fredagsfräckis var på tok för vulgär. Jag, som för övrigt tycker han gått alldeles för långt ett antal gånger förut kunde inte hjälpa att känna mig lite nöjd över "chefens" reaktion. Skönt att veta att det finns gränser, även på MorgonZoo.

Nåja, back to the story. Väl inne i Huskvarna hamnade jag mitt i någon slags marknad. Fullt med folk (kl 9 på morgonen!) och gatorna kantade med alltifrån plastiga handväskor och sockervadd till cdskivor från 90-talet och t-shirts med olämpliga tryck. Jag lyckades dock hitta lite roliga prylar, bl.a. ett par riktigt fina trädgårdshandskar. Gula, som sig bör :)
Inte för att jag ligger i rabatterna dagligen, snarare aldrig. Saken är bara den att grannarna börjar tröttna på våra orensade rabatter så jag bara måste ta tag i det hela. Tanken var att handskarna skulle vara en hjälp på vägen. Allt blir ju så mycket lättare när man känner sig fin ;)

Kors och tvärs

Har suttit på skolan precis hela dagen idag och kodat SPSS. För er som inte känner SPSS så är det ett statistikprogram som på ett smidigt sätt kan räkna ut samband och liknande. Så smidigt vet jag dock inte om det varit för mig. Har fått göra om och göra om och tänka och tänka. Det där med logiskt tänkande är inte min starka sida direkt...

Men men. Efter åtta-tio timmar av kodande så är det klart. Känns som ögonen går i kors i skallen på mig, och jag skulle inte ha något emot att släcka ner hjärnan för idag. Men först måste jag se hur det går för Charlotte i Belgrad. Blir ett kort och rörigt inlägg det här. Måste skona ögonen innan jag får terminalsyn, whatever that is ;)

Ordning på torpet

Under intensiva pluggperioder är det alltid endel annat som hamnar efter. Ställen som vanligtvis behöver plockas iordning åtminstone ett par gånger i veckan blir bara stökigare och stökigare och tro mig, mitt vanligtvis strukturerade jag lider varje gång jag öppnar den där garderoben eller försöker hitta de där örhängena.

Efter att Vidar tillverkat en praktisk smyckeshängare åt mig fick jag lite extra inspiration. Så, jag la böckerna åt sidan för några timmar, tog mig en tur till IKEA och vips så blev det ordning på torpet. Gissa vem som kommer sova gott i natt.


Före...


Efter!


Före...


Efter!

Syttende maiGratulerer med dagen...

...alla norrmän där ute!

Den som väntar på nåt gott...

Har äntligen fått iväg min beställning från Forever21, delar av den syns nedan.
Nu återstår bara ett par veckors lååång väntan...Lunka på

Det blev kallare ute, och hur tråkigt det än var så hjälpte det mig att stänga in mig på kontoret framför datorn. Har faktiskt fått gjort en hel del B-uppsats senaste dagarna. Den första frustrationen och handlingsförlamningen har lagt sig och det flyter på ganska bra. Får väl se hur länge det håller i sig:) Enligt kursansvarig så ska man tydligen komma in en kris nånstans mitt i kursen. Haha. Nåja, den lyser än så länge med sin frånvaro, även om jag fick en litet bakslag idag i form av brist på handledartider. Men men, en bra kvinna reder sig själv. Kaxigt värre, men vad gör man när man sitter ensam i sin lilla lilla eka ute på det stora stormiga havet...

In my Ipod


Stjärnorna - Lena Ph (Blev en sommarfavvo förra året. Makes me happy)
Against all odds - Mariah Carey (Har följt mig många långa år)
Om du lämnade mig nu - Lars Winnerbäck och Miss Li (Kanske det vackraste som skrivits)
What a feeling - Flashdance (Hyllning till det glada åttiotalet. Får mig alltid att vilja dansa)
Maybe - Kelly Clarkson (Alltför underskattad låt)
Mixtape - Butch Walker (Talar för sig själv)
Everybody's changing - Keane (Riktigt skön låt. Helt enkelt.)
Real to me - Brian McFadden (Skön text och underbart pianospelande)

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, kaos i sinne ;)

Tiokilosväskor, timmar framför datorn och kaos i skallen. Det är mitt liv just nu. Om man sedan adderar det med fullskalig receptionsupplärning och bussturer fram och tillbaks till skolan så tror jag bilden blir ganska tydlig.

image728Första dagarna med B-uppsatsen bestod mest av intrapersonell kommunikation:) Vad vill jag? Vad letar jag efter? Vart vill jag nå? Var och hur ska jag söka? Efter några dagars brottningskamp med mig själv så har jag iaf en frågeställning att utgå ifrån.

Det jag ska undersöka är, något förenklat, hur kompetensegenskaper kommuniceras i platsannonser, och hur detta kan tolkas utifrån ett genusperpektiv. Superintressant, tycker både jag och min handledare och nu när jag äntligen vet vad jag vill, när jag har släpat hem ett tjugotal böcker och lika många avhandlingar som behandlar ämnet och när jag äntligen hittat tillbaks till motivationen så är det "bara" att sätta igång att skriva. Ingen tid att förlora. 22 dagar till inlämning, så nu är det full fart som gäller. Boken på bilden håller jag hela tiden nära tillhands. Ni förstår säkert varför:)


Dagens glädjeämnen:
  • Solen som bara slösar sin värme och energi på oss. Gör allt så mycket lättare.
  • Glass, glass i stora lass.
  • Mamma, som ringde mig fast hon egentligen skulle till någon annan, och som inte uppfattade att det var mig hon hade i luren, utan bad om ursäkt och la på. Haha.

The Knot


image708


Vintern rasat...

Första maj. Jag vaknade av en trummande och trumpetande orkester från ett förstamajtåg nere i Huskvarna. Tappra människor som ger sig ut klockan sju en (i dubbel bemärkelse) röd dag.

Själv föredrar jag en lugn morgon med lång frukost och skön musik. Har börjat ta igen mig efter tentorna nu. Vissheten om att jag klarade iaf den första gör det lättare att varva ner och njuta av helgen.

Dagen ska ägnas åt nödvändigheter som tvätt, städ och förberedelser för bröllopet på lördag. Mitt sällskap denna dag (förutom Vidar och Mischa såklart:) ) blir Sara Löfgren. Musik som varit bortglömd i min iTunes allt för länge.