Minus på kontot=plus i tillvaron ;)

Har känt mig lite deppig och nere några dagar, utan egentlig anledning. Det sägs att sådana perioder kan komma under graviditeten. Husband förstod detta och underbar som han är tog han med mig till Göteborg för en heldags shopping i lördags. (Det ska sägas att detta inte är hans favoritsyssla...) Där, strosande i butikerna, med diverse trevliga inköp i påsarna, blev jag som en ny människa. Tänk vad lite miljöombyte och pengaspenderande kan göra för välmåendet.

Till alla killar som eventuellt läser detta - jag förstår att det inte låter logiskt - det är det heller inte. Men likväl ett faktum - shopping makes a girl happy!

Uppmuntrande läsning

Idag har Aftonbladet en artikel om Jenny, som efter en stökig tonårsperiod som resulterade i ångest och depression hittade en förlåtande Gud och som idag lever ett liv som kristen. Uppmuntrande läsning.

Jennys blogg ligger nu också i min RSS-lista och jag ser fram emot att följa hennes resa framöver.


Bild: Aftonbladet.se

Kristallklart, Berg!

Grattis Carina Berg som (äntligen) fått en kristall för sitt programledarskap. En självklar vinnare om du frågar mig. Tror att hon med sin jordnära men ändå totalknasiga personlighet och enorma utstrålning är det i särklass bästa svensk underhållnings-TV har just nu. Mer Berg i rutan!!Bild: Tv4

Drömhus

Jag och Vidar har hittat ett hus to die for. Ligger längst upp på Huskvarnatoppen med enorm utsikt och är enligt mig ett mästerverk i design. Lite rörigt möblerat, och prisläget var ju inte riktigt vårt just nu, men kanske om några år...

Lyckas tyvärr inte ladda upp några bilder, men du kan se objektet i sin helhet
här

Prayer

Vissa dagar i livet inträffar bara det där ofattbara - det som ingen trodde var möjligt. Idag, som en blixt från klar himmel, avslutade en av mina medstudenter på HLK sitt liv. Hon var en sprudlande glad människa som jag personligen aldrig hade någon relation till, men som de flesta av oss på MKV-programmet visste vem hon var. Det är alltid lika chockerande när något sådant händer, och man blir alltid lika ställd och frågande gentemot livets skörhet. I skolans foajé stod folk och kramades och grät. Ljus spontantändes och blommor placerades i vattendammen på campus. Många av livets stora frågor kommer upp till ytan, och vännerna man har omkring sig blir så viktiga.

Mina tankar en dag som denna går självklart främst till närmast sörjande, vänner och familj. Men också till människor i min egen närhet. Livet är för skört för att tas för givet. Jag påminner åter mig själv om att våga sträcka mig ut och ställa de ibland obekväma frågorna. Det värsta som kan hända är nog att en närstående helt utan förvarning tar beslutet att avsluta sitt eget liv.

Att kunna se genom ytan, att våga komma nära, att våga vara medmänniska och att våga bry mig. Det är min bön.


Brown - the new black?

Nu behöver jag er hjälp. Jag har som tidigare sagts trånat efter en iCandy Apple S.E. Nu har jag lyckats få till en deal med en tjej i England som gör att jag skulle kunna komma över en den till ett sjukt bra pris. Bara en liten detalj - vagnen är brun och inte svart, som jag egentligen önskat. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska slå till eller inte... 
Snälla, hjälp mig. Vad tycker ni?

ps. Vagnen är oanvänd och alltså helt ny. ds.

Update: När jag kom hem idag var vagnen redan såld. Så går det när man velar...
I guess it wasn't ment to be...


Jämställdhet och kvinnofällor

Måste bara länka till Babysessans senaste inlägg. Kunde inte sagt det bättre själv...

Spontanpaj

Lusten att stå i köket, frossa i recept och röra ihop nåt så där spontant har under ett tag lyst med sin frånvaro. Men något säger mig att hösten lockar den tillbaks. Idag blev det smulpaj gjord på äpplen från vår trädgård. Smakar extra gott när man plockat äpplena själv:)


Teknikens under

Jag har alltid fått höra att jag har sån fin hy. Inte ens under tonåren hade jag problem med finnar eller blemmor. Men nu, tack vare alla hormoner som sprutar, har både det ena och det andra börjat poppa upp i ansiktet. Då är det bra med datorer. Vidar fixade till mig i Photoshop:) Hehe


Nu vet jag...

...vad jag har för anti-craving. Köttfärs är just nu bara yuck!

HairDo


To much sweet...

Jag var på väg hem från stan och skulle bara köpa en banan. På godisbutiken. Smart drag, Therese. Visst fick jag min banan. Men en rejäl godispåse blev det också. När jag sedan kom hem och skulle ställa in påsen i skafferiet, märkte jag att där redan stod två välfyllda gottispåsar... Sötsuget har bitit tag i mig. Rejält. Jag som normalt kan vara väldigt ståndaktig och promt säga nej, har plötsligt blivit som besatt. Jag proppar i mig frukt, juice, russin och nötter. Men inget hjälper. Det är som om Pyret kräver sitt godis. Och så länge det är fredag, eller lördag för all del, kan det väl vara okej. Men det blir mycket powerwalk för mamman om det här fortsätter...


Bad news

Fick just mail från butiken i Gbg som säljer iCandy. Priset för en komplett Apple Special Edition är 13 599kr(!) Lite mer än vad vi hade tänkt... I England, däremot, kostar den 600 pund. Helt sjukt vilken skillnad. Nåväl, så lätt ger jag mig inte. Om inte annat får jag väl åka till England och köpa hem den själv...

Lyan

Idag hade vi en mäklare här för fotografering av lägenheten. Hela gårdagen gick åt till att städa, fixa och styla iordning. Lovade ju att återkomma med resultat, så här är det.

OBS att detta är mina egna bilder, och inte mäklarens, som förhoppningsvis är bra mycket bättre...

Hall:Kontor:Kök:


Vardagsrum:Sovrum:


Balkong:


Badrum:


Vindsrum:


Utsikt från vindsrum:

iCandy

Skrev ju tidigare att jag börjat titta på barnvagnar. Tror jag kan sluta nu. När jag såg den här sa det klick direkt. Det är ett brittiskt märke som heter iCandy, och vagnen finns i flera olika modeller - den svarta nedan är Apple Special Edition och den underbart purpurfärgade heter Cherry. Eftersom vi inte vet könet på barnet så blir det nog till att rikta in oss på en Apple, som finns i både svart och brunt.

Har surfat runt lite och vagnen har tydligen vunnit flera priser för både säkerhet och funktion, så det verkar lovande.  Nu ska jag bara jaga svenska återförsäljare. Har hört att den ska finnas någonstans i Göteborg. Bara att hålla tummarna.

Riktigt ögongodis, eller hur?!


Bilder: icandyuk.com

Höst ute, styling inne, förväntan i hjärta, bebis i sinne.

Sommarens oändliga jobbveckor är slut, och med gårdagens skolstart infann sig även höstluften och längtan efter halsdukar och sprakande färger. Att butikerna nu börjar fylla på med säsongsnyheter hjälper definitivt, just när magen börjar bli för stor för min garderob.

Pyret där inne växer och verkar må bra, åtminstone att döma av de rörelser jag numera känner av i magen varje kväll när jag gått och lagt mig. Märklig känsla, men otroligt mysigt och spännande. Graviditeten har passerat halva tiden, och jag är redan i vecka 21. Känslan av overklighet är fortfarande ganska stor, men den ger sakta med sig dag för dag. Har börjat spana lite smått på barnvagnar och namnfunderingarna pågår nästan ständigt.

Mitt i allt spännande som väntar framöver försöker jag fokusera på en intensiv plugghöst. Har planerat en extrakurs i företagsekonomi förutom den ordinarie forskningsmetodiken och den stundande C-uppsatsen. Eftersom jag är lite tröttare än vanligt får vi se hur det går, men ett försök kan ju inte skada.

De planer vi under ett par månader haft på att köpa hus har blivit framskjutna ett tag. Det kändes helt enkelt som för mycket omställningar just nu. Dessutom trivs vi alltför bra i lägenheten för att vilja lämna den nu när den är iordninggjord och fin. Imorgon kommer dock vår mäklare och fotar lägenheten (för framtida försäljning) så idag ska det stylas och fixas. Lovar att återkomma med bilder.

Fin, solig sensommardag idag - ut och njut!

Besök från när & fjärran

Under senaste veckorna har vi fått flera trevliga besök av vänner från när och fjärran. Eftersom många verkar ha semester i augusti blev det lite intensivt, men vad gör det när man får återse kära vänner!


Daniel, Annelie och deras söta lilla SveaMicke, Erika och goa ElinaKära familjen Teglund, som vi tycker så mycket om, och som vi träffar alldeles för sällan.
Kom snart tillbaks!

History

Nu har Pyret fått sin allra första egna ägodel! Det var familjen Söderberg från Uppsala som hade med sig denna present när de kom på besök. Den måste självklart förevigas!


Jobb jobb jobb...

...därför brist på inlägg. Men håll ut, bättring utlovas.

Husband 29 år

Igår fyllde Vidar år, och eftersom han inte gillar födelsedagsfester så tog jag istället med honom till Falkenberg för en dag i solen och utomhusteater på Vallarna, något som han är ett stort fan av, min kära make. Och även jag måste erkänna att jag gick därifrån med träningsvärk i magen och skrattmusklerna :) En lyckad dag!


04.00 a.m.

Vaken. Irriterad. Arg. Ledsen. Sårad. Av hänsyn till den/de som ligger bakom stannar jag där.
Sleepless, yet another night.

Äventyr på hemmaplan

Efter fem (dokumentationslösa!) dagars besök i Kristiansand passade vi igår på att turista lite i vår egen stad. Inte minst bra när man jobbar på hotell och behöver tipsa gästerna om trevliga aktiviteter ;)

Vi bestämde oss för att prova på äventyrsminigolfen vid Rosenlundsbadet. Riktigt kul faktiskt.
Dagens lunch förtärdes på en parkbänk i Rådhusparken, där någon busat till det med bubblor i fontänen. Polisen kom och misstänkte många, men inte oss. Slutsats: Gravid kvinna och kepsförsedd man - den perfekta förklädnaden.

Tänk vilka äventyr man kan vara med om på hemmaplan i lilla Jönet. Ironisk? Not me.

Cravings

Jag får ofta frågan om jag har några cravings, och vid första tanken svarar jag oftast nej. För mina cravings är inte så framträdande som de historier man hört där gravida kvinnor vaknar mitt i natten och suktar efter murbruk. Men, även om de sakta smugit sig på, så måste jag nog ändå erkänna att det de senaste månaderna har blivit lite mer än vanligt av följande produkter.


Bilder: skanemejerier.se; wikipedia.org; torvet.dk

Bravo tropisk juice
- finns numera alltid minst ett paket i kylskåpet.

Citron - jo det är sant. Jag som aldrig tidigare ens kunnat slicka på en citron stoppar nu gladeligen i mig klyfta efter klyfta.

Tyrkisk Peber - aka turkisk peppar. Har avverkat ett antal sådana påsar de senaste veckorna.

Endel säger att sug efter salt och surt under graviditeten tyder på en liten gosse i magen.
Huruvida detta stämmer återstår att se...