Höstlegender

Hösten har intagit Huskvarna på fullt allvar och i vanlig ordning börjar jag plocka in stora lövbuketter med härliga färger - kan bara inte få nog av dem.
image197
Skolan rullar på och vi är nu inne på andra delkursen, kommunikation och teknologi, där vi bland annat får lära oss att blogga... *ler*. Nåja, kursen är iaf riktigt kul och jag får möjlighet att uppdatera eventuella minnesluckor och fylla igen tekniska kunskapshål jag haft.
Men sanningen är att omställningen till skollivet varit större än jag trott. Jag kommer ofta på mig själv med att sitta och stampa med benen eller ideligen skruva på mig under föreläsningarna. Förmågan att kunna sitta still ska sannerligen inte underskattas... Det gick även upp för mig häromdagen hur länge sedan det var jag läste något annat än tidningar och skönlitteratur. Ja, på riktigt alltså. Att sitta och plöja en trehundrasidig fackbok full av nya uttryck och termer är lättare sagt än gjort. Hur intressant det än är så har det hänt (mer än en gång) att jag hamnat i sängen och somnat med boken liggande på magen. 
Nåja, någon sa att det viktigaste inte är betygen *snilleblixt*, utan kunskapen och erfarenheten. Dessutom har jag redan provat på betygssvängen ganska så rejälät. Kanske jag den här gången istället ska fokusera på att lyckas behålla kunskapen :D

All den överskottsenergi jag samlar på mig under dagarna vid datorn eller i böckerna förbrukar jag snart på vår kära lägenhet, som nu mer och mer börjar ta form. Förra helgen fixade vi hyllor till köket och de ändrade hela känslan därinne. Nöjda kan vi nu konstatera att det bara är kaklet och lite småfix kvar tills åtminstone ett rum är helt klart!!
Idag har vi också (läs: Vidar) börjat riva ner den härliga strukturtapeten på kontoret för att underlätta för ommålningen. Grönt ska det bli. Sen har jag hittat en supersnygg orange fåtölj som jag vill ha i ena hörnan, och så ska vi försöka få in alla våra böcker i ett och samma rum, så vi får hitta på nån bra lösning med hyllor därinne.
               

Nåja, jag har bokat in en inflyttningsfest (eller renoveringsfinal:) ) i början av december, så tills dess hoppas vi ha det mesta någorlunda färdigt. Men säg inte att jag lovade något...;)

Njut av hösten nu, alla mina goa vänner. Den är kort. Kortare än sommaren faktiskt...

*Fotnot*

Läste en intervju med Lauren Graham (Lorelai Gilmore) som gav mig svar på mina funderingar kring det dåliga GG-slutet. Det visade sig att man, vid inspelningen av det sista avsnittet trodde att detta i vanlig ordning skulle bli en säsongavslutning, och inte hej då för alltid...
Som det heter "försökte man in i det sista" att skapa ännu en säsong, men det verkar som Miss Graham herself tyckte att det inte fanns något material kvar. Tydligen ville hon även ha ett oväntat slut, och nog fick hon det, alltid...

Jag sörjer fortfarande att vi inte fick se något av Logan i sista avsnittet, men med facit i hand så är det inte så konstigt. Säsongen skulle som vanligt avslutas med massa frågetecken. Bara att dessa nu aldrig kommer att rätas ut...

Goodbye, my friends:(


image193

Jepp-GG är slut. Forever, säger de som bestämmer. Såg sista avsnittet för någon vecka sen. Dåligt slut var det också... Förstår inte hur serieskaparna kan göra en så bra serie med ett så dåligt slut?! Enda anledningen jag kan komma på är att man vill bygga upp förväntningar till den film som ryktas vara på G. Optimist som jag är så tror jag på ryktena, och att slutet på filmen kommer vara betydligt mer uppmuntrande än det deprimerande, tårdrypande avsked vi stackars GG-fans fick genomlida när vi tvingades säga hejdå till våra vänner.

Fotnot: För den som vill veta så har jag redan självmant skrivit om slutet och rekonstruerat det hela i mitt huvud med ett lyckligt slut. That was the only way for me to go on with life...

Jag avslutar detta inlägg med en genialisk lösning på problemet med den fullkomligt lavinartade rapporteringen av "bad news", presenterad av Ms Gilmore, herself:

Lorelai: "There's absolutely nothing positive going on anywhere in the world. How could that be?
Lane: "That's why I don't read the paper anymore."
Lorelai: "You will mine. I am starting my own. The Good News Daily - nothing but good news every day. 'No civil war in Canada', big article. 'Cars drive down road without incident', front-page news. 'Puppies', how cute are they?" In-depth exposé. And the subscription is free. How happy is that?"

Aftonbladet - nine eleven...

Tänkvärt om dagen idag...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/anderswestgardh/article748693.ab


Mischa Braveheart

image192

Idag har Mischa fått ett andranamn. Hon har genomgått en operation som innebär att hon inte längre kan få ungar... Steriliserad. Sad, I know, men det var tyvärr en nödvändighet.
Lilla Mischa har ju blivit stor och könsmogen, vilket lett till att hon de senaste veckorna har börjat markera revir genom att avge små pölar lite överallt i lägenheten. Kan låta charmigt, men när det hänt sisådär sju åtta gånger börjar man bli trött på att varje morgon kolla vilka kläder, skor eller kuddar hennes majestät behagat kissa på i natt.
Så, efter lite konsultation med veterinär kom vi fram till att detta var den bästa lösningen.

Jag grät nästan när jag lämnade henne hos stora stygga läkaren i morse - kände mig så hemsk. Men, när det står mellan att göra sig av med henne (vilket är otänkbart) och detta, så blir valet ändå ganska enkelt.

När jag hämtade henne för några timmar sen var hon helt groggy, stackarn. Hon rör sig långsamt, mjauar tystare än vanligt och har ingen aptit. Till råga på allt är hennes vackra vita skönhetsfläck på magen nästan helt bortrakad.
Detta märke får tjäna som signum på hennes nya namn. Ett namn hon har förtjänat.
Hon må vara oförmögen att få ungar, men hon är sannerligen min alldeles egna Mischa Braveheart!

Flaggan på halv stång på högskoleområdet...

Kvinna i 20-årsåldern hittades död i studentlägenhet i Jönköping igår kväll.

Kvinnan hittades död i studentlägenheten sent i går kväll.

I natt anhölls en man i 20-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp.

Mannen och kvinnan kände varandra sedan tidigare, säger åklagare Anders Brokelind.


Samtidigt som polisen under natten inledde en mordutredning låg en ung man svårt skadad på lasarettet i Jönköping. Vid 21.30-tiden i går kväll föll eller hoppade han från en balkong på fjärde våningen i samma hus där den kvinnliga studenten, som är i 20-årsåldern, hittades död en stund senare. Nu misstänks mannen, också han i 20-årsåldern, för mord alternativt dråp.

(Aftonbladet.se)

...chocking...


Plum


image191
Idag är det den första september (grattis på namnsdagen Samuel)
och i och med detta är hösten här (har jag bestämt).

Vid den här tiden på året längtar jag alltid efter färgade löv, mysiga halsdukar, varma polotröjor och te framför braskaminen...(som för övrigt hemma hos oss är icke-existerande. Får köpa en sån där DVD med sprakande eld att använda som kanske dåligt, men ändå, substitut tills vidare.)


Idag har även första plommonet från vårt plommonträd i trädgården plockats. Och, det blev fler än ett, kan jag säga... Riktigt mumsiga var de!! Härligt att få njuta av lite skörd från alla dessa trädgårdssysslor...

Plommon är förresten också höstens färg - iaf i min garderob ;-)