Tre månader utanför magen


Mjölkdiet - fast tvärtom

Lilleman har ont i magen. Han stånkar och stönar och trycker på. Vi har testat allt. Semperdroppar, Minifom och magmassage. Enligt barnmorskan finns bara en sak kvar att testa - mjölkallergi. Så nu lever mamman ett liv utan mjölk. Inte lätt, när nästan allt innehåller antingen smör, ost, mjölk eller grädde. Antar att det blir en chokladfri påsk:( Men jag måste ge det en chans, testa om detta kan vara anledningen till lillens magbesvär. Det gör ju så ont att se honom ha ont...

Hej då lyan

foto0198 (MMS)

Nu är det bara lilla jag kvar i lyan. Mamma säger att jag ska få eget rum i kaxis. Eget rum med massa roliga saker i. Ska bara flytta först. Hej då lyan. Nu tar jag med mig mamma o pappa på nya äventyr.


Första gången på babysim!


Idag var mamman och Amadeus och simmade på Atlantis. Lite kallt i vattnet tyckte lillen, men efter ett tag gick det bra och han älskade verkligen att "simma" omkring. Nu har vi ännu en mysig sak att se fram emot varje vecka, jag och lilla gos. *hjärta*

One week to go

Nästa onsdag vaknar vi upp i nya huset. Längtar!!

Note to self

Ang. mitt förra inlägg. Tror mig ha skymtat en Iittala Outlet i närheten av Knalleland i Borås.
Måste kollas upp!

Habegär

Nu när vi snart har ett helt hus att inreda så kliar det ordentligt i fingrarna. Hittar så mycket fint hela tiden som man bara vill ha. Idag är det mest porslin jag suktar efter. Men, allt har sin tid. Just nu tid att drömma...;)


Mateus fantastiska porslin i alla färger och former. (Bild: Mateus.se)


Iittalas maribowl - även denna i allt från äppelgrönt till svartaste svart. (Bild: Iittala.com)


Skål "Liten kaka" från Mia Blanche Keramik (Bild: inreda.com)


Härligt grönt set i plast till pickniken, eller för en barnvänlig fikastund. (Bild: inreda.com)


Finfina tårtfat i klatchiga färger. (Fanns tidigare på Rusta(!) Vet att JellyBean har liknande)
(Bild: hemmakanalen.se)

Slutreflektion: Allt jag önskar just nu verkar vara i starka färger - kan det ha att göra med längtan efter våren?!...

Litet lexikon

Hjärtat, Deus, Prinsen, Klimpen, Lillkillen, Deusen, Lilla gos, Pyret = Amadeus...kärt barn har många namn...

Don't leave me

Mischa försäkrar sig om att inte bli kvarglömd i flytten...


Mammakroppen

I takt med att solen tittar fram allt längre stunder på dagarna påminns jag om den stundande badsäsongen. Och om att min kropp definitivt inte är redo för densamma. Någon sa att amningen får kilona att rasa. Visst, för endel kanske det funkar så. Själv står jag kvar på den vikt jag landade på efter första veckans tiokilosras. Och inget verkar hjälpa. Jag promenerar upp för backar med barnvagnen, försöker äta nyttigt, avstår godsaker på vardagarna och hoppas hoppas hoppas. Men vågen säger samma sak varje gång. Tyvärr, ingenting den här veckan heller. Längtar efter att kunna köra gärnet på gymet igen, där vet jag iaf att jag får resultat. Enligt barnmorskan kan jag börja träna lite försiktigt i april. Fram till dess får jag låta jeansen och de slimma topparna ligga oanvända i garderoben. Bara att inse att det är leggings och tunika som gäller ett tag till.

Too good to be trueGloria Gaynor – Can't Take My Eyes Off You

Tippat slutresultat ikväll

1. Erik Saade, "Manboy"                                  2.Anna Bergendahl, "This Is My Life"


3. Darin, "You're Out Of My Life"                    4. Salem Al Fakir, "Keep On Walking"5. Timoteij, "Kom"                                           6. Ola, "Unstoppable"


7. Jessica Andersson, "I Did It For Love"       8. Andreas Johnson,  "We Can Work it Out"


9. Pernilla Wahlgren, "Jag vill om du vågar" 10. Peter Jöback, "Hollow"


Bilder från svt.se

Äkta vara

Har ju tidigare visat bildbevis på att Amadeus faktiskt tog napp åtminstone en gång. Sedan dess har vi försökt och försökt, med alla möjliga nappar och alla tänkbara knep. Smyga in nappen precis efter matning, hålla fast nappen i munnen och samtidigt klappa på kinden, vrida nappen hit och dit och samtidigt vagga fram och tillbaks. Men inget verkar hjälpa. Den delikata lilla gummibiten spottas ut helst innan den hunnit sättas in. Prinsen vill ha äkta vara. Så, fram tills våra ihärdiga försök ger resultat så får mamman lov att acceptera sin roll som mänsklig napp. Är det så han vill ha det är det så det får bli. Snark.

Oscarsgalans vinnare...

...kategori vackraste klänning:Demi More i puderfärgat från Versace

Det går undan...;)Tvåmånaderskontroll

Igår var vi hos läkaren på tvåmånaderskontroll av lillprinsen. Farbror doktorn (som visade sig vara en kvinna) lyste med lampa i ögonen, vred i höfterna, tittade i öronen och petade på diverse obekväma ställen. Men Amadeus bara log och jollrade. Glad, som vanligt. Trots förkylning och för lite sömn. På vågen fick både mamman och barnmorskan en mindre chock. Lilla Deus som från början fick för lite mat, har nu sprängt alla kurvor och väger redan över sex kilo!Såå skönt. Han är så duktig, lilla hjärtat. Och det kan inte nekas att det är lite mysigt med de där babyvecken som dyker upp lite här och var i takt med viktökningen:)  Nu kan vi lägga av med ersättning, iaf fram till nästa tillväxtperiod ;)

Promenad i vintersolenTidsöverskott!

Utanför fönstret strålar solen från en klarblå himmel. Även om snön fortfarande ligger i högar och termometern visar minus åtta grader så kan man nästan ana lite vårluft. Idag har Amadeus och mamman för första gången varit på babymassage, vilket var jättemysigt! (Minus den lilla olyckan som lätt inträffar när man ligger utan blöja...;) Det är roligt nu när man kan börja ta sig ut lite mer med lillprinsen. Även om han för tillfället är lite småförkyld så försöker vi att varje dag åtminstone komma utanför dörren.

Rutinerna här hemma börjar flyta på bättre och bättre, och de senaste dagarna har Amadeus till och med sovit ett par gånger på dagtid, något som inte hör till vanligheterna. Normalt blir det ca 8-9 timmar på natten (med två matuppehåll) och med tur någon halvtimme på eftermiddagen. Ni kan säkert förstå hur mycket tid man plötsligt tycker att man får när han då sover två eller tre timmar(!) Idag har jag spenderat dessa timmar med att baka farligt goda cookies som nu ligger och svalnar i köket. Lilla klimpen sover fortfarande sött i babysittern och här sitter jag och funderar över om jag ska packa en flyttkartong eller kanske vila ögonen en stund. Nej, en kopp kaffe får det bli. Tillsammans med provsmakning av det nybakade. Måste säga att det där med mammaledighet, det gillar jag skarpt!