Fruk(t)ost


Sitter nyvaken framför datorn med en kopp kanelte,en pepparkaka och lite frukt som blev över från bjudfatet igår. Vet inte när jag senast sov så här länge. Antar att helgens aktiviteter tagit på krafterna. Trots att alla skåp, lådor och förråd var färdigstädade redan i fredags så har det blivit två långa städdagar innan vi igår em slutligen kunde släppa in ett ivrigt gäng lägenhetsspekulanter. Tjugoåtta stycken närmare bestämt(!) Och det var bara första visningen...

Själva gav vi oss ner på stan, jag och Vidar, för att inta adventsmiddag på Jensens och njuta av skyltningen och stämningen tillsammans med resten av Jönköping. Det blev en kort tur, dock. Efter allt städande, putsande och fejande klarade min kropp inte av mycket mer. Att vagga som en anka och stånka som en åsna när man tar sig fram längs gågatan är en mindre trevlig upplevelse, så framåt kvällningen gav vi oss istället av hemåt för att njuta av helgens sista timmar i vår finfina lya. Nu gäller det bara att inte stöka ner allt för mycket, för ikväll kommer spekulater igen. Och då ska allt vara perfekt!

Ord från en utan röst

I natt fick jag för första gången sammandragningar som jag vaknade av(!) Vet inte riktigt vad det betyder mer än att det närmar sig. Inga riktiga förvärkar än, dock, vilket känns bra. Vore skönt att få lägenhetsförsäljningen avklarad innan "något annat" sätter igång. Om jag kunde önska Pyrets födelsedag så skulle det bli 2 eller 3 januari. Säger jag iaf nu. Får väl se hur det känns när BF kryper närmare och jag blir ännu klumpigare...

Idag ska vi fortsätta vårt fixande och donande inför morgondagens visning. Har dessutom precis fått veta att det blir en extravisning på måndag kväll...bådar gott :)

Ha en mysig lördag alla läsare, och btw - lämna gärna ett spår efter dig om du har lust. Besöksantalet har nämligen skjutit i höjden den senaste månaden och det vore spännande att se vilka ni är som gömmer er i statistiken ;)

Nu blir det mer honungsvatten för min stackars hals, vore trevligt att kunna prata snart igen...

Vad är väl en bal på slottet...

Imorgon skulle vi ha åkt till den här staden...


...med det här gänget...


...bott på det här hotellet...


...och gått på den här showen.


Men, en förkylning som verkar vägra att släppa tvingar oss att snällt stanna hemma. Antar att det blir bäst så. Jag menar, vad är väl en bal på slottet...?

Nedräkning på allvar

Idag är det bara en ynka liten månad kvar till Pyrets beräknade födelsedag. Även om jag fortfarande känner att december gärna får bli januari (mest för Pyrets skull) innan det är dags så märker jag att det är nära nu. På något konstigt sätt börjar min bild av förlossningen övergå från skräckblandad icke-förtjusning till förväntan och tillförsikt mer och mer för varje dag som går.  Pyret har vänt på sig och ligger nu med huvudet nedåt. BB-väskan är i stort sett färdigpackad. På lördag går jag in i 37e veckan!!

Nu...

...har vi haft över 1000 unika besökare på vår lägenhets visningssida på Hemnet.
Blir spännande att se hur många som dyker upp på söndag...


Ullared tur och retur

Det blev en lyckad dag på Ullared. När vi anlände hade kön gått från massiv till obefintlig, så vi kunde glatt promenera rakt in i varuhuset. På något märkligt sätt lyckades nästan hela dagen gå utan att jag kom ihåg att jag faktiskt inte var helt kry. Åtta timmars shopping visade sig alltså vara en bra medicin - som tyvärr släppte så snart vi tog steget ut ur varuhuset. Då ville benen nästan inte bära. Med en i stort sett avprickad inköpslista, ett par tusen kronor fattigare, ont i fogarna och trött som få landade jag i sängen igår kväll. Idag kommer jag inte upp. Feber och halsont, men ändå lycklig och nöjd. Tack, älskade Josefin-fin för en mysig dag!



Just nu på Ullared...

Kö... En måndagsmorgon innan löning! Grrr. Hoppas det hinner lätta innan vi kommer dit...




Superhusband

Idag har jag mest legat i soffan och snörvlat. Har fått nån elak basilusk i kroppen som gör mig trött, snuvig och hängig. Husband, däremot, har hållt igång hela dagen. Krattat löv ute i regnet, diskat, tvättat, satt upp lampor, och fixat allt möjligt inför visningen om en vecka. Han är verkligen världens bästa. Kan inte låta bli att känna mig lite lat, men är man sjuk så är man. Planerar dock att kurera mig till imorgon, för då är det jag, Jossan, Ullared, och eventuellt X antal alvedon som gäller.




Ljus i mörkret

Vi håller för fullt på att förbereda för lägenhetsvisningen som kommer äga rum nästa söndag. Röjer i förråd, tvättar fönster, plockar bort onödiga saker och stylar.

Nu behöver jag lite hjälp med bra tips. Ett problem vi stött på är att visningen kommer att vara kl 15 då det är ganska dunkelt ute, och att lägenheten då av naturliga skäl inte uppfattas lika ljus och rymlig som i dagsljus. Levande ljus som komplement till smålampor är trevligt men det räcker nog inte - man vill ju som köpare kunna göra en ordentlig bedömning av objektet och då krävs mer ljus. Visst kan man tända taklampor, men det får ju heller inte se sterilt ut... Svårt. Alla tips mottages tacksamt.

Bye bye lyan

Ny ligger lyan ute för försäljning... Spännande! Du som är nyfiken kan kika här.


Vintersmaker

Jag har en förmåga att alltid komma hem från matbutiken med någon nyhet jag hittat i hyllan. Sötsugen som jag är nästan konstant nu för tiden så har de senaste tillskotten i denna kategori blivit Marabous chokladkaka Vinter, samt en pepparkaksvariant av klassikern Ballerinakex. Nedan följer mitt utlåtande.


Marabou Vinter: Den starkt framträdande kryddsmaken ger onekligen en tydlig vinter-, och julindikation. Och om kryddningen återfunnits i tekoppen så hade den troligtvis varit svårslagen. Men nerblandad i en chokladkaka så tränger den bort allt för mycket av den underbart goda klassiska smaken av Marabou choklad, vilken ju är anledningen till att man köper produkten. Som att sitta ensam på julafton i ett hus överpyntat med julsaker...
Betyg: 2 av 5



Ballerina pepparkaka: Även här är pepparkakssmaken för påträngande och lämnar känslan av att Ballerinakexet egentligen ville bli lämnat ifred. Alltså ännu en flopp i Ballerinafamiljen. Pepparkakor ska vara pepparkakor och Ballerina ska vara Ballerina. Betyg: 2 av 5


Trettiofyra veckor i magen

  • Idag är det bara 39 dagar kvar till BF - verkligheten som mamma känns ofattbart nära nu. Tanken på att det faktiskt skulle kunna sätta igång när som helst får mig att önska att det dröjer åtminstone några veckor till innan Pyret bestämmer sig för att komma ut...
  • Veckorna går så fort och jag känner att jag fortfarande har en del jag vill hinna med innan det är dags. Idag har jag tagit fram en lista på vad som bör packas ner i BB-väskan, skrivit en inköpslista över diverse saker som behövs till bebben och jag planerar en Ullaredtur för att inhandla en del småplock. Har också hittat en psykoprofylaxkurs (läs: andning och avslappning under förlossningen) som jag tänkte ta mig igenom - allt för att förbereda för det maratonlopp som väntar...;)
  • Det märks att det börjar bli trångt inne i magen. Sparkarna känns hårdare och tydligare och mer riktade mot revbenen;) Ibland kan jag till och med känna en liten fot genom magen - helt otrolig känsla! Jag märker att parveln där inne har en ganska tydlig dygnsrytm och att h*n är och förblir en livlig liten krabat.
  • Klädutbudet minskar för varje dag som går. Längtar efter ett par snygga jeans, höga klackar och en top som sitter sådär löst och ledigt...
  • Kroppen samlar vatten och jag svullnar upp, i synnerhet på kvällarna. Igår var ena sidan av överläppen större än den andra...nice. Har också börjat få halsbränna på kvällarna - tror jag får dra ner på mängden clementiner jag stoppar i mig.
  • Den jullängtan som för mig vanligtvis infinner sig oktober, lyser hittills med sin frånvaro. Antar att jag helt enkelt har annat att fundera på :)

Hero

Kanske lite egenkärt, men som kommunikationsnörd måste jag säga att detta enligt mig är något av det bästa i marknadsföringsväg på länge. Jag vet att många, mig själv inkluderat, inte gillar länkar av detta slag, men ni måste bara kolla in det här! Tack Radiotjänst för att jag får vara hjälte i min alldeles egna film! Sjukt bra.



Huset del två

Jag har fått en del frågor om vårt nya hus, och här kommer svaren:

Hur stort är det? Huset är på 112 kvm boyta, plus en lika stor källare som också är högst bebolig, bara att det är lite lägre i tak:) Tomten är totalt 750 kvm, vilket för oss känns fullt tillräckligt.

Hur många rum? Bottenplan har fyra rum, kök och badrum, källaren har två stora rum, toalett, tvättstuga och pannrum. Det finns även ett stort garage samt två altaner med (förhoppningsvis:) sol hela dagen.

Vart ligger huset?
Huset ligger i Kaxholmen - med bil ca 15 min nordost från centrala Jönköping.

Har ni tänkt renovera?
Ja, vi kommer definitivt att göra en del ändringar på huset, dels i planlösningen, dels i form av nytt kök och ny badrumsinredning etc. Det som känns skönt är att vi inte behöver stressa med några större renoveringar då huset i stort sett redan är fullt beboeligt som det är.

Hoppas ni fått svar på era frågor - snart ligger lägenheten ute för försäljning också, det blir nästa nagelbitarmoment i den här processen...

Söt medicin

Husband har varit sjuk ett par dagar, och alla vet ju att lite extra socker kan hjälpa kureringsprocessen. Så, igår kväll bakade jag en get-well-soon-kaka i form av kaloribomben snickers. För att försäkra C-vitaminintaget dekorerade jag med ett par clementinklyftor uppepå. Och tänka sig, idag mår han bättre, älsklingen min!



På efterfrågan kommer receptet här:

1 dl cocos
2 dl sirap
1 dl socker
1 brk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop i en kastrull och värm upp
Tillsätt 1 l Cornflakes - rör ihop

Bred ut på långpanna.
Smält blockchoklad och bred ut över smeten.
Låt kallna, skär sedan i bitar.
Enjoy!

Our house!

Efter ännu en nervkittlande budgivningsrunda så är det nu klart. Vi har blivit husägare! Vi drog det längsta strået, skrev kontrakt igår, och flyttar in första april. Kan knappast förstå att det är sant, men det känns bara hur bra som helst. Skönt också att vi har några månader på oss att sälja lägenheten, planera renoveringar och förbereda oss mentalt på det hela. Det är ju liksom lite annat på gång också just nu :)

Eftersom bilderna redan plockats bort från Hemnet så är dessa bilder egenhändigt fotade i prospektet - håll till godo.



Fyris och Eken

En energisprudlande P!nkkonsert med både kaxiga, känsliga och ruffa inslag samt en mängd trapetsnummer utförda av stjärnan själv bäddade, tillsammans med trevligt sällskap i form av Desiree och en del andra bekanta ansikten som stöttes på, för en störtskön helkväll i huvudstaden.

Vaknade upp i Uppsis dagen därpå för en späckad date-dag. Lunch med härliga Anette och Anette, eftermiddagsfika hos Erika och hennes Elina och sedan middag med efterföljande kvällste hemma hos underbara Garbo. Kort och gott ett par intensiva men underbart givande och mysiga dagar i Fyris och Eken. Tack alla kära! Nu ska jag vila fogarna några dagar...;)



On the road

2ce65c7cd083aa0b8c5b857acd19e750.png

Nu sitter jag på bussen med mina vänner Mr Ipod och en sen söndagsbilaga. P!nkfavoriten Mr President i lurarna som sig bör. Rockin on.

 


P!nk

Dagens sysselsättning har varit att tvätta och packa. Och måla naglarna rosa. Det är nämligen ett måste inför morgondagens händelser. Jag och Pyret ska åka till Stockholm och möta upp fina Desiree och Pyrets polare för konsert med P!nk, för att sedan dra vidare till Uppsala och kvalitetstid med vänner jag träffar alltför sällan. Tillbaks i Jönet på torsdag kväll!


Fotnot: Nagellacket kommer från H&M och heter Meet Mrs Perfect. Tyckte det passade ;)

Kungligt


Flytt

Inte jag, men väl mina högt aktade vigselringar har flyttat. Från vänstra ringfingret till en kedja runt halsen. Kroppen har börjat samla vatten och fingarna har blivit tjockisar... Tror inte det beror på helgens aktiviteter, utan att det snarare är Pyrets förtjänst :)

Bilder från helgen kommer imorgon. Är helt enkelt för relaxad (hehe) för att orka lägga in dem nu. Kryper till kojs bredvid min kära istället. Sweet dreams!


Raisinize me :)



Det här trevliga brevet fick vi av mina föräldrar sist vi var och hälsade på. Ett brev som symboliserar en relaxweekend på
Säröhus hotell utanför Göteborg. Lite uppladdning inför det som komma skall och ett skönt avbrott från vardagen. Imorgon bär det av, och under dygnet som följer ska vi njuta av jacuzzibad, varma bassänger, cremer, skrubb och god mat i fin omgivning. Kommer komma hem som ett russin :) Tack mams o paps!

Lurvbollen

Mischa har fått ett nytt namn. På senare tid har hon blivit vuxen, och därmed fått tjockare och längre päls. Och jag har henne alltid vid min sida. Sitter jag vid datorn så ligger hon på stolen bredvid, sitter jag i soffan så kurar hon ihop sig vid min sida, ligger jag på sängen, ja, då är hon där. Alltid lika mjuk, lurvig och gosig. Mattes lilla hjärta!




Utan lukt, tack!

Förberedelserna för Pyrets ankomst pågår som ni säkert förstår för fullt. Just nu är det blöjhink vi är på jakt efter. Eftersom blöjbytet kommer att skötas på kontoret är det av största vikt att lukten hålls inkapslad. Vad jag förstår är Korbell och Sangenic de bästa luktfria hinkarna som finns på marknaden. Vet också att vissa använder Vipp, och det är ju ingen tvekan om att den är snyggast, men hur funkar det med lukten?

Min fråga är alltså - vilken ska man satsa på? Någon som provat och vet? Kanske har andra bra tips?



Watch out, I might bite!

Ibland kan jag bli tokig på att det är en Mac vi har här hemma, och inte en PC. Har i över en veckas tid försökt få till installation av ett BankID, men av någon anledning så fungerar det inte. När man ringer supporten och klargör att man har en Mac får man alltid ett "Jaha, okej, då ska vi se..."

Därefter går det mesta åt skogen. "Prova det här" och "prova det där", men inget fungerar. Jag har just raderat hela Firefox-innehållet med bokmärken RSS och allt vad det innebär till ingen nytta, bara för att det "kan hjälpa". I vanliga fall älskar jag vår Mac, och jag antar att det är orättvist att skylla på honom. För det är ju Sveriges alla supporttekniker som inte har koll på att en väldigt stor del av befolkningen faktiskt inte har någon PC hemma... Grr.

Update 6/11: Jag lyckades nosa reda på en tekniker som hjälpte mig lösa problemet så nu är allt frid och fröjd igen:)

Kvällsterapi

Vidar är ute och hjälper grannen med lite snickeri och då kommer även min kreativitet fram, så jag pillade ihop ett armband med hjälp av några silverringar från pärlverkstan och ett gammalt förlegat halsband. Som de flesta armband gör det sig bäst tillsammans med en hel massa kompisar,
eller hur?


Cup holder


En arbetslös verklighet

När man är arbetslös har man ju som bekant rätt till a-kassa. Själv ägnade jag i stort sett hela förra veckan åt att skaffa fram alla intyg, blanketter och formulär som krävs för att just min rätt till erstättning ska kunna prövas. Tack vare snabba arbetsgivare och en effektiv Therese så fick jag iväg det hela hyfsat snabbt. När jag nu går in på min a-kassas hemsida för att kolla att allt kommit in som det ska så ser jag detta meddelande.

Trettiotre arbetsdagar. Hmm... Om man sedan glömt skicka med något papper så hamnar man antagligen sist i kön igen. Nu ska det sägas att AEA, min a-kassa, har betydligt kortare handläggningstid än vissa andra, där det tydligen kan ta upp till sex månader innan man får se några pengar. Jag kan bara skatta mig lycklig som har en make med heltidsarbete. Hur skulle en stackars singelmamma klara sig som arbetslös om det innebär att man måste vänta på pengar så länge?

Jag har lösningen - anställ några av de arbetslösa som väntar på pengar till att handlägga ärenden så vore kanske problemet ur världen...

Farsdag-torka?

På söndag är det Fars Dag och det måste såklart uppmärkssammas! Jag antar att det är fler än jag som alltid har problem med att hitta på något kul till pappa. Efter att ha surfat runt lite så tänkte jag här dela med mig av mina tips. Klicka på respektive bild för att hamna direkt på inköpsstället.
Lycka till!









Mitt liv enligt Kelly Clarkson

Utmaning till alla som känner sig manade:
Använd enbart låttitlar av EN artist/grupp för att svara stiligt på dessa frågor. Upprepa inte en låttitel. Det är klurigare än du tror! Själv valde jag en av mina favvoartister Kelly Clarkson.

Är du man eller kvinna?: Miss Independent
Beskriv dig själv:  Breakaway
Hur du känner dig: Yeah
Beskriv stället där du bor: Be Still
Platsen du skulle resa till om du kunde åka var du ville: Save You
Hur du helst transporterar dig: Walk Away
Din bästa vän är: All I ever wanted
Du och dina bästa vänner är: My Life Would Suck Without You
Hur är vädret?: Beautiful Disaster
Favorit-tid på dagen: A Moment Like This
Om ditt liv var en TV-serie, vad skulle den heta?: Behind These Hazel Eyes
Hur är livet enligt dig?: You Found Me
Beskriv ditt nuvarande förhållande: Some Kind of Miracle
Din rädsla: Impossible
Ditt bästa råd: Don't Waste Your Time
Hur skulle du vilja dö: Ready
Din själs nuvarande tillstånd: Sober
Ditt motto: Thankful

Back to basics

Efter en månad i rosa tecken till förmån för bröstcancerforskningen återgår nu bloggen till sin normala höstskepnad. Kan också informera om att man nådde målet med 50 miljoner insamlade kronor under oktober månad. Grattis alla ni som varit med och bidragit!