Elva månader idag ♥



Idag bli vår lilla kille ett år minus en månad. Utvecklingen går med rasande fart och han verkar lära sig nya saker varje dag. Igår kom jag på honom med att sitta och försöka ta på en strumpa han hittat i en låda. Att strumpan var pappans verkade inte besvära honom alls ;) Han bjuder på kramar (nästan) hela tiden genom att lägga kinden mot ens axel. Han förstår det mesta man säger och de senaste dagarna har han börjat härmas. Idag när jag var lite snuvig efter att ha kommit in från kylan kommer jag på honom att helt plötsligt börja fnysa med näsan. Antagligen för att jag gjorde det ;)

Tyvärr har de tolv timmarnas nattsömn börjat lysa med sin frånvaro. Den senaste veckan har han vaknat minst en gång varje natt och varit vaken i sisådär två timmar. Vi bara hoppas att han snart ska hitta tillbaks till sovrytmen igen. För övrigt är han som vanligt en glad kille, och hans underbara leenden, charmiga gångstil (nej, han kan inte riktigt gå själv än, men öva med gåvagnen går bra) och fantastiska gester får mamman på fall dag efter dag. Just när jag tror att nu kan han inte bli sötare så visar han upp nåt nytt han lärt sig, också står jag där, lika förundrad igen. Och så kommer det med all säkerhet att fortsätta hela livet.

Fina lilla Amadeus, snart ett år med dig. Du gör mig hel, mammas underbara skatt

Colorful Christmas


Vintermys


Idag bestämde jag och Amadeus oss för att ta vara på det fina vädret, så vi tog pulkan och gick en promenix till Ica för att köpa lite julblommor.


I nerförsbackarna hoppade jag ner bakom lillen i pulkan, så for vi med full fart ner för backen. Äntligen en fördel med alla dessa backar här i Kaxis.


På vägen hem stötte vi på tre fina, totalt orädda rådjur. De bara stod och stirrade på oss när vi gick förbi. Tänk att vintern kan vara så mysig. Jag som normalt skyr snö och kyla njuter faktiskt för fullt. Kanske har det att göra med tjusningen jag ser i lillens ögon där han halvsitter på pulkan och jäser och har det bra.

Trerätters




När mamman är i skolan så festar pappan och Deus loss här hemma. Idag blev det tydligen trerätters, eller buffé rättare sagt. Lillen älskar numera att själv plocka mat och stoppa i munnen. Hur mycket han får i sig vet jag inte, men kul verkar han iaf ha, och mat ska ju vara roligt :P

Det är fantastiskt att se en liten växa upp och från att ha varit ett litet nästintill orörligt knyte nu kunna ta sig fram, kommunicera (på sitt eget lilla sätt) och formas till en alldeles egen liten person.

Om det varit brist på blogginlägg på sistone så beror det bara på att jag vill ta vara på varje minut tillsammans med min fantastiska lilla son. Jag är ju hemma så mycket mindre nu, och min tid med Amadeus är värd så mycket mer än alla blogginlägg i världen! ♥

Filmmys



När det är snöstorm ute är det perfekt att sätta sig under en filt med en kopp te och kika på film. Här kollar jag och Husband på Valentines Day. Mysig lättsam film, perfekt för mig :) Extra smidigt är det ju såklart när man får filmerna hem i brevlådan. Tack
LOVEfilm!

Med hundratals ögon på mig



Här sitter jag och äter lunch och "uppsatsar" lite samtidigt. Som ni ser i bakgrunden, med ett gäng uppstoppade djur som sällskap. Jättetrevligt. Tycker mig gång på gång se någon av de små pippifåglarna röra på sig och flyger högt varje gång. Men grupprum är en bristvara på skolan, så jag får helt enkelt svälja en extra gång, sätta mig med ryggen mot de lite halvläskiga djuren och fokusera på det som ska fokuseras på. Vilket just nu är att få alla teorier och källor att passa ihop...

Buddies

Har haft mysigt besök av familjen Lyckelind. Amadeus fick en försmak på det som komma skall med jul och födelsedag då de hade med sig paket till honom. En pyjamas och ett fint födelsedagståg fick han, precis ett sånt som han mamman önskat sig ;) Och tänk vad roligt det var att få busa lite med kompisen Carl. Tack "NDEC" för besöket och för alla fina presenter.




Slut på ursäkter...

...time to get in shape!


Bäst just nu

Skön söndagmorgon. Sitter i soffan med en kopp te. Lillen sover sin förmiddagslur och Husband fixar med datorn. Tidigare i morse uppvaktade jag och Amadeus pappan med presenter och frukost på sängen. Senare blir det tårta, pappans första Fars dag ska firas ordentligt. Men just nu ska jag bara njuta av söndagssegheten. Bjuder på en skön låt som enligt mig är något av det bästa som spelas på radio just nu.



Amadeus dag

Här kommer lite bilder från Amadeus barnvälsignelse som ägde rum för några veckor sedan.


Den fina kyrkan där ceremonin hölls


Amadeus morfar var den som höll i det hela


Min fina svägerska (som själv har bulle i ugnen) sjöng för oss


Mormor läste en dikt hon skrivit dagen till ära


Efteråt blev det tårta hemma i Vassneska residenset


Spännande paketöppning


Vi passade på att ta släktbild


Tack alla ni som kom och gjorde detta till en minnesvärd och speciell dag och tack
Jemima som tagit de fina bilderna!

Snowflakes on my lashes



Imorse tog jag bussen till skolan. Bilen hade inte fått vinterdäck än, och det hade liksom blivit vinter över natten. Riktigt mysigt med en liten prommis i snöyran på morgonen. Uppsatsdagen som sådan har tyvärr inte varit särskilt produktiv. Har helt enkelt haft svårt att fokusera. Men, imorgon är en annan dag. Nu ska jag ta vara på kvällen och njuta av vårt fina vinterlandskap här ute i Kaxis. Lite extra med tanke på regnrusket inne i stan. En dag som denna är det fantastiskt att bo på landet.

Ikväll gäller det!



Julia lyckades ta sig till final och är ikväll en av de fem som kommer göra upp om två platser i Melodifestivalen. Direktsänt på SVT24 och här, kl 21.00. Om hon går vidare så ska jag och hennes syster minsann åka och heja på henne live. Så nu håller vi tummarna. Både för hennes skull, och för min ;)

Update: Jippi!! Det gick vägen. Grattis Julia! Du var grym. Nu ska vi boka biljetter ;)

Huvudbry



Så här ser man ut efter att ha suttit ett oändligt antal timmar och försökt fixa bloggdesignen så att den funkar i alla webbläsare. Nu har jag kodat om hela bloggen från scratch men problemet kvarstår...morr. Ni som använder Firefox får helt enkelt stå ut med att allt inte ser ut som det ska, för nu finns det bara frågetecken kvar i mitt huvud. Om någon kan räta ut dem så är ni mer än välkomna!

Hemmafix

I helgen har vi haft fullt upp med att fixa i ordning diverse saker här hemma.


De här skåpen var vi och köpte. Återstår bara en svart ekskiva ovanpå och TVn i mitten:)


Den här fina tavlan fick också följa med hem för att hängas ovanför köksbordet.


Husband fixade massor i trädgården. Bland annat tog bort den fula buske som täckte både veranda och halva köksfönstret... Fint blev det!

Ursäkta röran...

...renovering pågår. Snart kommer bloggen ha fått sig ett rejält och välbehövligt ansiktslyft ;)


Underbara fredag



Fredagkväll. Igen. På något sätt känns det större den här veckan när jag tillbringat mycket tid hemifrån. Uppsatsarbetet går framåt, just nu mer sakta än säkert. Dagen har jag tillbringat i skolans bibliotek med Bon Jovis samlingsplatta i lurarna och mycket huvudbry. Har en hel del kvar att bena ut innan själva skrivprocessen kan sätta fart, men allt ska nog falla på plats så småningom.

Nu har jag i alla fall tagit helg. Skönt. Och medan Husband lagade pizza så passade jag på att ta igen lite mysbus med lillpojken. Strax blir det Idol, tror faktiskt godispåsen som legat undangömd sedan förra helgen ska få titta fram och skänka lite glädje. Tycker jag gjort mig förtjänt av det ;)

Övningsgår

Under pluggpauserna här hemma får man gosa med Amadeus och se honom övningsgå. Lite ostadigt, men framåt går det.


Study Corner



God morgon. Här sitter jag och filar på vår forskningsplan. Har gjort i ordning en liten study corner här hemma, nere i källaren. Uppe på kontoret kan jag nämligen inte sitta om jag ska kunna få någonting gjort, det är liksom en liten kille som titt som tätt vill komma förbi och säga hej, och hur mysigt det än är, så behöver jag lite avskildhet de dagar jag sitter hemma och skriver. Hobbyrummet är inte det trevligaste rummet i huset, men med lite levande ljus, en kopp te och skön bakgrundsmusik så har jag lyckats få igång kreativiteten ändå. Ska ta tillvara på den och återgå till böckerna.

Fårskalligt

Det ringer på dörren. Jag öppnar. Tyvärr. Utanför står en svartklädd man med ett påklistrat leende och konstaterar att jag är yngre än de flesta i området. Jaha. Han kliver in halvvägs genom ingången, precis tillräckligt långt för att hindra mig från att smälla igen dörren.

Sedan börjas det. Han matar på om teleavgifter, berättar för mig hur oförmögen jag är att själv söka information och ber att få se en av våra fakturor. Öhhh? Jag står som ett fån och fattar ingenting. Vi är nixade, och på stan tar jag alltid omvägar för att slippa springa på nån efterhängsen krängare. Nu är de här också. På väg in genom min dörr. Näe tack.

Lyckas till slut bli av med den objudna gästen och bestämmer mig för att jag ska sätta upp en skylt. Varning för hunden eller nåt. I hallen dröjer sig lukten av nån sliskig smörparfym kvar. Yuck. Ännu ett företag i min för-alltid-ratade-lista. Stackars Mr Frank Sheep. Jobbar så hårt för att  bygga upp det sedan tidigare så grovt skamfilade anseendet. Så kommer en fårskalle stackars säljare och förstör alltihop. Grattis Tele2. Well done.

Update:var nog på dåligt humör när jag skrev detta...inte kan man kalla en stackars säljare för fårskalle... Low point, trace!

StudentTrace



På väg ut i kylan med väskan full av böcker. Nu biter vi i det sura äpplet och får det här klart!!

Reminder

Julia som jag tidigare berättat om, är nu bland de åtta kvarvarande webbjokrarna som tävlar om två platser i nästa års mello. Jättekul att det gått så bra för henne, men det finns en viss risk att hon åker ut klockan tolv...

Ni som vill och kan, skicka en röst (eller fler) på hennes braiga låt genom att skicka sms med 118 till 72211, så att hon håller sig kvar och får vara med i den livesända finalen på måndag! Tack tack!!

Dagens...

...roll: student

...inköp: skolväska

...comeback: clementinen

...känsla: saknad
...låt: A Love So Beautiful, Michael Bolton

...kommunikationsmetod: tankevågor

Tiomånadersbilden



En glad liten (igår) tio månaders kille på äventyr ute i trädgården♥

Helgen

Måndag igen. Första november. Den magiska måndagen då jag börjar plugga igen. Nu blir det så att vi sätter igång först imorgon, så denna dag får både jag och pappan vara hemma med lill-Deus:)

Helgen har varit jättemysig. Garbo har som sagt varit här och förgyllt tillvaron. I lördags var jag och hon i Götet. Lyckligt ovetandes om
bombhotet åkte vi dit. Poliser var utplacerade överallt på Nordstan, och det var inte alls lika mycket folk som det skulle varit en "vanlig" lönelördag, så det var ju positivt. Men hade vi varit lite bättre uppdaterade så hade vi nog åkt nån annanstans. Som tur var gick det ju bra ;) Det blev lite shopping och en flera timmar lång lunch inne på SoHo. Myys.

Igår åkte vi alla fyra upp på Tabergstoppen här i Jönkan och åt räksmörgås.



En alldeles perfekt helg med en alldeles perfekt vän. Kom snart igen, kära kära Garbo!