Andra året - check!

Ännu ett år av min utbildning till ända. Igår kväll hölls le grande finale av våra projektarbeten i form av en stor utställning med mingel, inbjudna gäster och massor av aktiviteter. Den monter som vi i min projektgrupp ägnat åtskilliga timmar åt att bygga och dekorera tjänade sitt syfte bra, men är nu död och begraven. Projektrapporten inlämnad och klar. Krafterna slut men lyckan på topp. Dags att luta sig tillbaks och klappa sig på axeln för ett väl utfört projekt. Idag inleds dryga fem veckors välförtjänt ledighet, med vänner i sköna Jönet, sol på Mallorca och shopping i Barcelona. Ska bara sova lite först. Sisådär en vecka :)


Däggdjur

Har just erfarit att Mischa är ett däggdjur, och inte min lilla bebis som jag så länge trott. Fina lilla innekatten hade tagit sig en tur på balkongen och när jag släppte in henne såg jag bara hastigt att hon hade något i munnen. Inte för att detta är något ovanligt, både flugor, spindlar och getingar brukar vara roliga byten att leka med. Men den här gången var det något större.

Hon sprang ut i hallen och kvar står jag i vardagsrummet och sneglar försiktigt via spegeln för att se vad det är hon plockat in. När jag bekräftat det jag befarade - en död fågel ligger i min hall!! så ringde jag till Vidar - det var det enda jag kunde komma på att göra. Han lovade ta hand om det när han kom hem. För att slippa se eländet slängde jag en bunke över stackars lilla pipen i väntan på dennes begravning. Ryser av bara tanken att han ligger där under och är död. Mischa fattade ingenting av mina skällsord, stolt som hon var över sin erövring...


Halvnorsk

Idag är jag lite extra halvnorsk. Grattis Norge till en total utklassningsseger i Eurovision och till 17 mai. Ja vi elsker dette landet.

Ps. Jag borde verkligen börja spela på ESC - skulle nästan kunna vara rik nu... Ds

Upp till bevis

Vaknade av hammarslag i huvudet idag. Kändes det som. Det visade sig att det som kändes som slag i själva verket berodde på tung huvudvärk, och ljudet som väckte mig kom från vinden. Vi håller på att tilläggsisolera vinden, och hantverkare har ju en tendens att dyka upp när man minst vill ha dem (läs: kl 07.00 dagen då jag skulle haft sovmorgon)


Bild: Jnytt.se

Gårdagen var lång och arbetssam men ack så lyckad. Vårt event skulle gå av stapeln på Akademien så det blev fixande med dekorationer, teknik, ljus, blommor, scheman och dylikt dagen lång. Klockan 18.00 anlände gästerna - runt 60 tjejer som ville veta mer om överfall och hur man kan förhindra sådana. Om jag får säga det själv så var kvällen jättelyckad, med givande föreläsningar, inspirerande Krav maga instruktioner, avslappnad stämning och ett program som till största del klaffade perfekt. Att döma av de utvärderingar som besökare fyllt i så verkar de flesta hålla med. Kul också att både
lokalradion och Jnytt var på plats och rapporterade.
Eftersom vår fotograf hoppade av i sista minut så ställde Vidar upp och fotade. Tack älskling, du är bäst! Måste också ge en eloge till min eminenta projektgrupp: Dan, Martina och Frida som jobbade så hårt för att kvällen skulle bli topp. We did it!!

Projekt tjejkväll


Det har varit tyst från mig ett tag. Projektet i skolan tar mycket av krafterna och kreativiteten så det har tyvärr inte blivit mycket över till bloggande. Vi är alltså just nu inne i ett åtta veckors projektarbete i skolan. Jag och mina kompanjoner har valt att arrangera en tjejkväll på uppdrag av Studentkåren. Syftet är att belysa frågan om de många överfall som skett i Jönköping den senaste tiden, och själva eventet kommer att hållas på studenternas eget uteställe Akademien den 14 maj, alltså nästa torsdag. Det blir föreläsare från polisen och moderatkvinnorna samt möjlighet att prova på självförsvarstekniken krav maga.


Responsen har varit stor både från studenter och inte minst sponsorer. Igår blev klart att MacHuset här i Jönköping ställer upp och sponsrar med en Ipod 8 Gb. Jättekul! Tack vare moderatkvinnorna kommer vi kunna sälja överfallslarm för bara 15 kr/st, och vi kommer även att lotta ut en hel massa goodie bags!


Projektet har varit jättekul so far och det mesta har flytit på oväntat bra. Igår var Jönköping.nu och intervjuade oss och
resultatet visades i tidningen idag. Artikeln är inte ens i närheten av välskriven och bilden måste vara den absolut sämsta av alla de 40-50 bilder som togs, men publicitet fick vi iaf:)

Nu hoppas vi bara att det ska skramla till i inboxen på tjejkvall@hotmail.com där man kan anmäla sig. Har du vägarna förbi Jönköping är du varmt välkommen. Akademien 14/5 kl. 18.00. Fritt inträde!