Andpaus

Vet att det varit tyst från mig ett tag nu. Saknar bloggandet och hoppas nästan dagligen på en möjlighet att sätta mig och skriva ett inlägg. Men livet rullar. Och när jag väl sitter vid tangentbordet så är det dött. Alla spännande saker jag tänkt berätta om, roliga händelser som fått mig att skratta så jag tjuter och funderingar som gnager i skallen. Puts väck. Kanske det helt enkelt är meningen att jag ska hålla dem för mig själv. Att de bestämt sig för att titta fram bara i de perioder då jag inte har lika mycket tid att skriva.

Fler och fler av mina vänner lägger ner sina bloggar, ofta på grund av tidsbrist. Men för mig är bloggen så mycket mer än en blogg och det krävs mer än tidsbrist för att jag ska överge min kära tilflykt i informationsbruset. Jag är kvar och jag har inga planer på att lämna bloggosfären. Har bara tagit en liten andpaus.

I smell snow...

Everything gets magic when it snows. So she says, Lorelai Gilmore. I couldn't agree more.
I, though, lack the gift of smelling snow. She doesn't. See for yourselves. Magical!


Golden Hits


Surr i skallen

Veckorna rullar på och är fortfarande totalt fullspäckade. Är det inte skola så är det träning, dans eller nån trevlig kvällsaktivitet. Men jag tror det börjar bli dags att dra ner på tempot, jag har nämligen börjat gnissla tänder på nätterna, något som jag aldrig tidigare gjort. Detta resulterar i jobbig spänningshuvudvärk och käkar som vill hoppa ur led. Dessutom har jag börjat bli riktigt virrig på ett sätt som jag inte känner igen. 

Igår var jag och mina kollegor hembjudna till min mammalediga chef. Jag såg inbjudan och svarade att jag gärna kommer. När det då närmade sig kom jag på att jag ju har dansklass på onsdagar, men den slutar vid sju, så om jag åker direkt efter så kan jag ju hinna ändå. Så, efter dansen igår stannade jag kvar och duschade och fixade mig. Satte mig i bilen och slog på GPSen. Skulle bara ringa och kolla gatunummer. Jag får tag på en kollega som talar om för mig att hon är på väg hem. Jag fattar ingenting men hon talar om för mig att de varit hos Anna (chefen) sedan klockan fem(!) Av någon anledning så var jag helt säker på att det stått klockan sju på inbjudan. Men men tydligen hade jag fel, så jag fick snällt vända, åka hem, och konstatera att this is not like me. Måste få stopp på surret i skallen så jag kan bli mig själv igen.

Trött...

Borde sova, men var tvungen att ta igen mitt dagliga surfande som inte riktigt hunnits med tidigare idag, då dagen varit fullspäckad:
  • Tre timmars föreläsning i InDesign
  • Tråkig salladslunch
  • Tre timmars grupparbete
  • Träning
  • Fix i lägenheten
  • Matinköp
  • Middag med mysigaste Frajda o Martina - puss på er fingåsar!

Update

Veckan har varit späckad med föreläsningar, seminarium, hemtenta och grupparbete. Vi håller just nu på med ett arbete för JIK- Jönköpings innebandyklubb, där vi ska jobba för att stärka deras varumärke och skapa en starkare VI-känsla. Ett riktigt roligt och utmanande case, ska bli spännande att se vad vi lyckas komma på för genialt :)
Förutom skolarbetet så har det återigen varit strul med dansklasserna... Har iaf bestämt mig nu för att hoppa på den lite mer avancerade gruppen, får helt enkelt försöka hänga med så mycket jag kan.

Här hemma i lägenheten så fortsätter renoveringsarbetet. Utöver det som händer på övervåningen så har nu hallen belamrats med ett smärre flyttlass. Mina föräldrar är i flyttagen, och det visade sig att spara-på-allt-Therese (som idag tack och lov inte längre finns kvar) dumpat en hel massa gammalt skräp på deras vind - skräp som nu alltså står i vår hall i väntan på tid för genomgång. Det kan ju trots allt finnas några guldkorn bland allt bråte... I helgen åker jag och Vidar med Pålsson bygg till Helsingborg för att gå på "Golden Hits" på Wallmans där nere. Enligt Vidars chef är det julbord som hägrar, men Wallmans hemsida säger annat. Får se vem som har rätt. Själv hoppas jag på julbordet, trots att det egentligen är alltför tidigt. Skönt ska det iaf bli med lite avkoppling och några dagars välförtjänt semester.

Någon...

...som känner nån (helst i Jönköpingstrakten) som kan tänka sig att ta hand om en söt liten Mischa över jul, antingen hemma hos sig, eller som gästboende i en nyrenoverad Huskvarnalägenhet? Börjar ju dra ihop sig och vi har ännu inte lyckats lösa det hela. Alla tips mottages tacksamt!

Oh, motivation!

Är mitt uppe i kursen i externkommunikation och har idag fått ett case presenterat för oss som vi ska jobba med under resten av kursen. Känns som en jättespännande uppgift, och idéerna började spruta redan under presentationen. På väg från skolan och på bussen hem sprudlade kreativiteten i skallen, men nu, återigen, är den som bortblåst. Vet inte vad som händer och varför. Försöker hålla mig fokuserad men time after time är jag där igen. Grävandes i det förbjudna området. Rotandes bland funderingar som borde få ligga i ro ännu ett tag. Sneglandes på en värld som så radikalt förflyttar mitt fokus från allt vad skola heter. Omotivation, försvinn från mig. Eller oh, motivation kom hit!!!

Questionmarks


Såg just sista avsnittet av "American Dreams", och usch vad jag blir besviken. Varför ska alla bra TV-serier sluta med en massa frågetecken?!

Jag vill ha tydliga, lyckliga slut där allt rätas ut och lösa trådar knyts ihop. Jag antar att jag än en gång får göra mitt eget lilla avslut av denna för övrigt helt fantastiska serie. För i mina ögon bör den ändå sluta så som titeln anger, som en American Dream.


Ps. Har för övrigt lyckats nosa fram hela serien på DVD. Ryktena sa att bara säsong 1 fanns att köpa men nu har jag hittat något att sätta upp på önskelistan :)

Daddy


HAPPY FATHERS DAY DADDY!!! LOVE YOU!


Lena + Orup

På onsdag släpper duon sitt nya alster "Dubbel"!!
I väntan på hela plattan så lyssnar jag sönder singeln "Nu när du gått".
Eftersom html-filen är dold på Youtube så lägger jag istället in länken
till denna underbara låt.

Pålitliga posten


För två veckor sedan beställde jag en sån här fin vattenfontän till Mischa. Sedan dess har vi väntat och väntat, hon och jag. Idag har jag pratat med posten, som konstaterade att paketet måste "försvunnit någonstans". Allt de kunde ge mig var ett ärendenummer för reklamationen och beskedet att jag får vänta och se. Jo visst, jag kan väl vänta. Men Mischa, däremot, har lite dåligt tålamod...

Skrev ett inlägg...

...på Kanal 5:s hemsida där jag klargjorde mina åsikter om F&F:s valvaka. Nu på morgonen när jag går in och tittar efter ev. reaktioner så är det bortplockat(!) Hela mitt inlägg är puts väck. Jag kollar igenom resten av inläggen och förstår varför alla är positiva... Kanal 5 har helt enkelt inte plats för lite konstruktiv kritik. Pinsamt, men sant.

Brännpunkt

Göran Hägglund skriver idag på SvD:s "Brännpunkt" om de misslyckade förhandlingarna mellan regeringspartierna i frågan om samkönade äktenskap. Trots försök till kompromisser från KD:s sida så verkar övriga regeringspartier ha vägrat rubba sin inställning i frågan. Det är i dagens sverige det politiskt korrekta att i toleransens och acceptansens anda vara för samkönade äktenskap. Men här glöms ofta en viktig del av debatten bort. Som Hägglund säger det:

"KD:s mål har varit att bevara äktenskapets innebörd så som den sett ut i hundratals år. Det är av respekt för den del av civila samhället som introducerat äktenskapet som samhällsinstitution, det vill säga de religiösa samfunden. För dem och många enskilda personer har äktenskapet en filosofisk eller religiös innebörd och har haft så under väldigt lång tid. Dessa är värda samma respekt som de som tycker att dagens ordning är diskriminerande."

De som talar om tolerans och respekt borde komma ihåg att detta också bör gå vara giltigt åt båda håll...

The Dream

Tänk om Martin Luther King vetat att USA, 40 år efter hans död, skulle ha en afroamerikansk president... Snacka om uppfylld dröm. Oavsett vad man anser om Obamas politik så är hans valseger en historisk milstolpe i det så länge rasdiskriminerande USA. Man kan inte annat än gratulera till ett stort steg framåt. Huruvida Obama kommer att kunna uppfylla de skyhöga förväntningar som nu vilar på hans axlar återstår att se.

Måste också ge en dänga åt Filip och Fredrik, vars "valvaka" i natt utartade till någon slags idolupphöjande av Obama, vilket borde tituleras ren propaganda-TV. Och, ja, jag vet att Kanal 5 inte står under public service krav på opartiskhet och saklighet. Men det skulle inte skada med en rejäl uppdatering vad gäller de pressetiska reglerna som faktiskt säger att massmediernas roll i samhället kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling, något som i detta sammanhang, åtminstone från min plats i soffan, lyste med sin frånvaro...

Polls packed as voters pick new president

Det säger förstasidan på CNN såhär några timmar från valupplösningen. I natt blir det vaka!!

En jul i lyx

Jag har ett problem. Vi ska åka till Norge över jul och har ännu inte lyckats hitta någon kattvakt. Min kära bror och svägerska som brukar ställa upp ska även de resa bort, och att ta med Mischa till Norge är inget alternativ (hon har flugit en gång, och både jag och hon slipper gärna den proceduren igen...)


Så, när jag surfade omkring så hittade jag det här. Ett otroligt charmigt kattpensionat strax utanför Jönköping. Här erbjuds de små mjauarna ett bekvämt och mysigt boende där man, precis som på ett vanligt hotell, kan välja nivå av lyx. Alla rum har ett litet fönster med den obligatoriska fönsterbrädan, hyllor på flera nivåer, en stol, en matplats och såklart en liten toahörna. Sen är det upp till gästen att avgöra om man önskar filtar, leksaker och dyl. Man kan också välja till lite lyxigare mat. Och, om man vill slå på stort så bokar man en svit - med ett tillhörande uterum där katten kan sitta och titta på djur, klättra på stänglet eller bara dåsa en stund i solen.


Men det slutar inte där. Jag citerar:
"För den sportiga gästen som vill varva SPA-stämningen med lite spänning erbjuds de specialdesignade actionfilmerna "Fåglarna" och " Insekterna" på DVD. Filmerna inspirerar kattgästen till att jaga de verklighetstrogna insekterna/fåglarna och ger därmed stimulans och en mycket trött och nöjd gäst. En pall placeras framför TV:n för att den lilla jägaren ska komma upp i samma nivå som bildrutan."

Låter som ett jättemysigt ställe, tycker jag. Med ett minus för priset. Jag får nog jaga vidare efter kattvakt. Vidars reaktion på det hela var att nu har det varit högkonjunktur för länge... ;)

Skryt

Full pott på tentan i internkommunikation!! *glänser lite extra*

My little lady

Jag går en kurs i videoredigering och eftersom vi konverterat till Mac här hemma så får jag försöka traggla mig fram i IMovie. Inte helt lätt, men här är resultatet av ett första försök.


Rum med utsikt

Renoveringen av vindsrummet fortsätter i full fart.
Igår satte Vidar in takfönstret, och oj vilken skillnad det blev. Massa ljusinsläpp och en betydligt högre trivselfaktor. Dessutom kommer den fantastiska utsikten mer till sin rätta nu. Bara resten kvar...