Laddad och klar

 
Efter att ha spenderat nästan tre heeela dagar i ett grupprum på skolans
tredje våning så har jag nu konstaterat att jag faktiskt, hur det än känns,
måste anses vara laddad och klar inför tentan imorgon.


Pennorna är vässade och hjärnan fylld till bredden med modeller, årtal,
utvecklingar, tekniker, distributionssystem, regler och lagar. Det enda
som behövs nu är en god natts sömn och lite flyt med frågorna så ska
det nog gå vägen.

Tentaslummer

Sitter hemma vid skrivbordet och försöker gå igenom allt en sista gång inför imorgon. Men av någon anledning hamnar jag hela tiden i soffan och ögonen blir så tunga så tunga... Får nog ta och pallra mig till skolan ändå. Ska bara ladda upp med en kaffetermos först... Gäsp :o

Sickn'tired

Har nu suttit precis heeela fredag lördag och söndag och svarat på instuderingsfrågor. Är än så länge uppe i 25 dataskrivna sidor och fler lär det bli... Hade tänkt hinna färdigt idag men känner mig helt mosig i hjärnan så nu blir det TV-sega resten av kvällen. Vill bara få den här tentan överstökad nu så man kan ägna sig åt att julpynta, mysa och planera julklappar. Five days to go. I can do it! :)

Kontaktproblem

Efter att ha kånkat hem den finfina Elloslampan skulle jag "bara" koppla in den för att se om den uppfyllde de stora förväntningarna. Då dök det ständiga problemet upp igen. Brist på eluttag. Hela lägenheten är full av skarvsladdar som går härs och tvärs. Så här roligt ser det ut på flera ställen i lägenheten. Jättefint...
Hade funderat på de söta sladdmössen som man gömmer skarvsladdarna i, men kunde snart konstatera att de skulle vara alltför roliga leksaker för Mischa. Så, vad gör man? Tips mottages tacksamt!


image312

Back to the 80's...

En tolkning av 80-talsschlagern "Fyra bugg och en Coca Cola" blev grunden för min outfit inför MKV:s dammiddag som ägde rum igår. Temat var Grammisgala och varje bord representerade olika musikkategorier. Inramat av prisutdelningen blev det god mat och mycket stoj med bl.a. pojkbandsframträdanden från MKV-killarna som arrangerat det hela. Kul, men också med diverse trötthetsbiverkningar så här dagen efter.

                
              

Once a year

På vägen från skolan igår möttes jag av denna syn. Nu är julen på väg. På riktigt.
(Ursäkta den otydliga och något skakiga bilden - tagen med mobilen i all hast ;)

image304

A lot on my mind

Har en lite hektisk period just nu innan tentan nästa fredag - sitter mest och pluggar och det blir inte mycket tid över till bloggande. Måste iaf säga att allt idag känns bättre - ett litet ljus i mörkret tack vare er mina vänner! So, thanks!


In desperate need of encouragement

Så var man där igen. På den plats där inget verkar gå som man vill och där man måste fightas rejält för att inte frustrationen ska ta över.  Känner mig redo att lägga ner hela verksamheten (läs:plugget) just nu. Befinner mig så på botten att jag börjat tvivla på om den begåvning jag trodde jag hade verkligen finns där...
Kanske inte sånt man vanligtvis skriver på sin offentliga blogg, men i avsaknad av den traditionella dagboken så får den nödvändiga avreaktionen ske här.
Depp och ilska.

Kaklet på plats

Efter tre månaders väntan och tre dagars jobb var äntligen kaklet på plats i köket. Ska poängtera att jag inte på något sätt tar åt mig äran för ett utomordentligt arbete. Fast, å andra sidan, vi är ju ett, älsklingen och jag;)

image303


    
 
 


Jag vill, jag kan, jag lär för livet.

Fick en uppenbarelse här på morgonen om att världen (iaf pluggvärlden) vore bättre utan betyg. Jag menar, vad säger egentligen ett betyg? Av egen erfarenhet måste jag säga att de kan vara nog så missvisande. Ett VG behöver inte betyda mer än att jag natten innan tentan lyckades snabbmemorera boken. Att kunskaperna är borta i samma stund jag lämnar tentasalen säger betyget ingenting om. (Believe me - I know what I'm talking about...)
På samma sätt kan en kuggad tenta bero på något så simpelt som märkligt formulerade frågor, fast att kunskapen i själva verket funnits där - en kunskap som i bästa fall håller för livet.
 
Någon sa att betyg antingen motiverar eller blockerar. I mitt fall det senaste. I allt prat om betygsgenomsnitt, poängjämförelser och tentaplugg (vilket btw i sitt uttryck visar tydligt på det jag vill belysa) är det som om det riktiga inlärningssyftet glömts bort. Själv måste jag dagligen påminna mig själv om att jag pluggar för att jag vill och för att jag av erfarenhet vet att jag behöver den kunskap som studierna ger.

Att de små fåniga bokstavskombinationerna med sitt överhängande hot kan få mig att totalt tappa fokus är något som jag många gånger tidigare erfarit. Och jag är fast besluten att inte låta det hända igen. Därför finns denna lilla påminnelse alltid med mig.
 
image298

Glittrande vitt

Vinten kom verkligen överrumplande. Innan man ens insett att det faktiskt var dags för snö så var den här. Och här på Huskvarnahöjden ligger den till skillnad från inne i Jönköping faktiskt delvis kvar. Riktigt mysigt. 

         

Med vinterns antågande ökar också medvetenandet om julens snara ankomst. Denna längtan efter glitter och mys fick mig att spendera alldeles för lång tid vid Åhléns Stockholms pyntavdelning. Vi har nämligen för första gången i år faktiskt plats för en julgran och den möjligheten kan man ju inte låta gå förbi:) Så, Åhlénsstunden resulterade i en hel del pynt som så småningom ska få äran att pryda vår julgran. Allt  i den glittrande vita vinterns anda.

    

Taking chances

"Visst tar dama sjanser" . Så skriver VG Nett om Celine Dions nykläckta "Taking Chances".
En platta som bjuder på alltifrån de klassiska Dion-recepten i form av powerballader via överraskande rockiga "Can't fight the feeling" till mer nytänkande asieninspirerat material i form av "Eyes on me". Covern av Heart-låten "Alone" kan man inte annat än älska och divans karaktäristiska röst gör sig förvånansvärt bra genom de 16 spårens alla stilar och gengrer.

Och, som VG säger - nog är plattan en chansning. Men, om jag får förutspå folkets reaktioner så tror jag det hela går hem. Själv är jag fast.

World on my shoulders

Precis så känns det idag. Alldeles för många måsten. Måstena som jag och Vidar för övrigt bestämt oss för att byta ut mot "om vi vill så kan vi..." Nu är det ju bara det problemet att jag vill alldeles för mycket...

To do:
1. Plugga massmedia - tentan närmar sig med stormsteg
2. Fixa present till ett sent Fars-dags-firande.
3. Utnyttja gratisveckan på "The Gym".
4. Ta en promenad i det fina vintervädret.
5. Njuta av livet

Skrev dit det sista för att få en mer positiv touch på det hela. Försöker "lura" tyngden över mina axlar att ge med sig:)


The Sign

"I wonder as I wander out under the sky..." Vaknade med denna strof i huvudet. Strof av en julsång(!) Jag som faktiskt inte plockat fram årets julmusik än. (I know...bara det är ett under...)
Jag låter det faktum att denna strof hittat in i min skalle alldeles av sig själv utgöra det tecken jag väntat på. Dags att rocka in julen:)


Turnén avslutad

Hemma igen efter en långhelgsturné i Uppsala och Stockholm. Blev inte så många bilder som jag tänkt, men här kommer iaf ett urval.

   
Tessituss och Mimsivimsi

           
Myskväll med Garbo och Lydia; Jag och Anettorna; Shirleykonsert.


           
Mollys bravader - hela tiden med det älskade provröret i högsta hugg:)


image283

Darling!

Resfeber

Ska iväg på en Stockholm/Uppsalatrip och har faktiskt resfeber...*lol* Ingen aning om varför, ska ju bara till gamla goa Uppsala.
image274

Nåja. Mobilen är laddad med massa ny musik (inklusive Celine Dions nya:), resväskan nästan färdigpackad och nu känner jag att det verkligen ska bli jättekul att träffa mina kära girlfriends.
Helgen är minutiöst planerad för att hinna träffa så många som möjligt och göra så mycket som möjligt. Speciellt kul ska det bli att gå på Shirley Clamp konsert i Uppsalas (nu äntligen klara) konserthus.


Mitt i allt ska jag också passa på att njuta av några pluggfria dagar. Tycker jag gjort mig förtjänt av det.

Mors!

 


Sextioetta

Ligger just nu på 61 plats på bloggregistret. Tack för det!
Fortsätt gärna rösta:) (Länken nedåt till höger på sidan)

Olles fast baklänges

image273

Ellos är ett företag som jag vanligen brukar associera med gårdagens halvtaskiga mode- och hemprodukter. 
 
Måste säga att jag på senare tid blivit tvungen att omvärdera mina stereotypa åsikter. Fick upp ögonen för deras förnyade och faktiskt förvånansvärt fräscha approach för några månader sen och föll samtidigt pladask för en bordslampa jag hittade i nätbutiken.
Tyckte dock den var lite dyr och har därför avvaktat med beställning.

Idag damp det ner ett 40%-på-allt-erbjudande i brevlådan och då var jag snabb att agera. Om en knapp månad ska lampan pryda vardagsrumsfönstret här hemma. Can't wait!

Avdammade böcker

Så var då äntligen bokhyllorna på plats och böckerna som legat i banankartonger alltför länge har nu fått återse dagens ljus. Med både böcker, CD:s och DVD:s organiserade efter gengre och alla papper insorterade i mappar kan jag nu äntligen andas ut och veta att saker och ting hittat sin plats.

         


Observera att rummet ännu inte på något sätt är klart. Man kan nästan leka finn fem fel på bilderna:) Där fönsterbrädan ska sitta är det fortfarande hål, några taklister saknas, alla fula sladdar ska definitivt gömmas bättre, den perfekta läsfåtöljen väntar fortfarande på att bli hittad, änden på skrivbordet som nu ser allmänt skev ut ska sättas fast och jakten på gardiner fortsätter. To be continued...


Nygamla erövringar

Idag har jag återtagit mitt mod från svunna tider och lagat en tand utan bedövning. Ja, när jag var yngre bad jag alltid få slippa bedövningen (har haft många hål...skyller på min dåliga saliv. hehe) men på äldre dar har man fegat ur och gett efter för den visserligen smärtstillande bedövningen men samtidigt den medföljande föga smickrande svullnaden. (Jag vet att den inte syns, men vad gör det när den ändå känns.)
 
Nåja, idag bestämde jag mig iaf för att bita ihop (inte bokstavligt ;) för att slippa det tre timmar långa padde-utseendet. Och efter en sisådär femton tjugo rejäla ilningar var det hela över.
Eftersom man som vuxen inte får någon belöning hos tandläkaren (utan istället tvingas betala stora pengar för ingreppet) så gick jag och köpte mig själv en snusklubba (Nathalie: dammklubba;) att fira med.

Två nygamla erövringar på en dag. Den senare klart bäst:)

Tack, Astrid!

Idag har vi haft föreläsning om radions historia, och genast är jag tillbaks på banan igen med ny inspiration!
Vi fick se en liten minifilm som bl.a. visade på den enorma reaktion som uppstod när den första kvinnan  "släppts in" som nyhetsuppläsare. Inspelade telefonsamtal från lyssnare vittnar om uttryck som "skandal" och att "det passar sig inte att en kvinna sitter och talar om krig". Man hotade till och med att inte betala licensen om detta skulle fortgå.

Lyssna på inslaget
här. Notera kommentaren "Så ont om karlar är det väl inte?" Skrattretande.

Året var 1938 och stackars Astrid blev, efter allmänhetens påtryckningar tvungen att sluta. Men jag är övertygad om att detta ändå var en milstolpe för kvinnornas intrång på massmedias mansdominerande område.
Man kan inte annat än tacka och bocka :)

32

Försöker plugga, men har noll inspiration. Även fast det jag läser (den svenska dagstidningsmarknaden) är superintressant så går det bara inte idag. Sitter bara och räknar antal sidor som är kvar... Just nu 32...


Sajt-toppen

1. Facebook - har blivit beroende, även om intresset är på nedgång

2. Min blogg - börjar få in en ny regelbundenhet i mina inlägg, fast jag låter det vara osagt just in case...

3. Asos - snygga, trendiga och prisvärda kläder

4. Ebay - allt är billigare i USA...

5. Roomservice - min favorit bland alla inredningsbloggar

6. Aftonbladet - nyheter i korthet och skvaller i kvadrat:)

7. Pingpong - skolans intranät där det mesta händer

Smarrens

Idag har jag struntat i skolböckerna och roat mig med en lång Ikea-tur för bokhylleinköp vilken (precis som vanligt när det gäller Ikea) slutade med att vi gick därifrån med en hel del oplanerade inköp också...
Har även varit och hämtat de efterlängtade vägglamporna. Och bakat. Sockerkaka och nötrutor. Yummie. Speciellt tillsammans med världens godaste kaffedrink: Två msk Gevalia Cappucinopulver, kokande vatten, en msk O'hoy chokladsås, en massa krämig skummad mjölk och lite kanel på toppen. Smarrens värre!

     


Oväder i antågande...

image265

%#=""///¤¤^!!
*Blixtar och mörka moln*


Happy me

Fick just ett samtal från Ljusexperten. Mina lampor har kommit!! Av nån konstig anledning har jag fått fel info, och nu ligger de alltså och väntar på mig. Blir till att åka och hämta!!


Saker jag är på jakt efter

1. Grönt sammetstyg att sy sovrumsgardiner av (ett mellanting av oliv- och skogsgrönt). Har sökt igenom Jönköping med ljus och lykta - får  nog satsa på Borås istället.

2. En stilren TV-bänk tillräckligt låg för att TVn inte ska skymma fönstret, men tillräckligt rymlig för att få plats med alla våra DVDs.

3. En snygg och skön läsfåtölj. Hade riktat in oss på
denna i grått, men den visade sig vara för stor. Får väl tillägga att den ska vara liten också då.

4. Två lagom utstickande vägglampor som inte tar ett halvår att leverera.

5. Någonstans att lägga det mjuka och ulliga fårskinn vi fått av Vidars syster och hennes man.

6. En lastbil att frakta hit mitt efterlängtade piano med.

7. En lite annorlunda golvlampa som jag har en bild av i huvudet men som ännu inte uppenbarat sig i verkligheten.

8. Gardiner med en ombonande färg som funkar med fondväggen på kontoret.

9. Julpynt i massor

...det finns endel kvar att göra... :)

Renovering i kvadrat

Fick  besök av Hanna och Jossan idag. Och Josua. Inte att förglömma:) Vi började diskutera hur stor vår lägenhet egentligen är. Jag propsade på 65 m2 men detta ville inte mina vänner tro på. De var allvarligt säkra på att den måste va större. Jag, som inte är nån hejare på att bedömma såna saker tänkte att jag väl minns fel.


Men, jag hade faktiskt rätt. Det som känns som minst 80 kvadrat är i själva verket inte mer än 65. Antar att det betyder att vi lyckats med renoveringen. Iaf hittills:) Döm själva.

 

            
     
      

 


Host och snörvel

Vaknade av halsont. Klockan halv sju(!) Och jag som är  "ledig" idag. Nåja, nu fick jag iaf utnyttja Mischas myshumör som vanligtvis infinner sig tidigt på morgonen. Hon och jag har suttit i soffan, sett på nyhetsmorgon och druckit te. Har redan hunnit pimpla i mig två koppar, och fler lär det bli.
Träningsvärken från igår är total. Som om inte halsont och sömnlöshet vore nog. Oj vad jag är liten och skröplig idag.