Fortydligande

For er som blev forvirrade av mitt tidigare inlagg - vi ar (eller snarare var) pa riktiga Mallorca, bara att tyskarna verkar tagit over... For narvarande har vi forflyttat oss vidare till Barcelona. Ikvall ska vi trangas med 100 000 andra pa Camp Nou for U2 konsert. Wish us luck:)

Gick vi pa fel plan..?

Det som vi trodde var Mallorca visade sig vara nagot helt annat. Vi sag varningarna utmed vagen, pa flyget, vid mellanlandningen och pa medpassagerarna. Vi har hamnat i Tyskland(!) Runtomkring oss kryllar det av tyskar, hotellets alla tvkanaler ar tyskdubbade, restaurangmenyerna presenteras pa tyska, servitorerna pratar tyska och i vart och vartannat gatuhorn erbjuds det apfelstrudel mit vanillen saus. Nagot ar dock fel. Vad jag minns sa var aldrig Tyskland sa har varmt. Inte heller kunde jag tro att ett grannland till Sverige skulle ha sa fina strander. I´m impressed! Tank, all denna tid jag trott att det var gratt kallt och ruggigt i tyskaland, sa var det i sjalva verket ett fantastiskt paradis...

Fotnot: jag har inget emot tyskland, tyskar eller tyska. Men jag gillar Mallis battre.

Take off

Då drar vi iväg till varmare breddgrader ett par veckor. Mischa är installerad hos extramatte och -husse, väskorna packade, kylskåpet rensat och allting klart. Ska försöka blogga från plajan, iaf lite nu och då, men det kan bli dåligt, så håll ut. Och, fortsätt gärna rösta. Jag tar beslutet när jag kommer hem. Trevlig midsommar på er allihop!

Rösta!!

Som de flesta av er vid det här laget märkt så har jag nu två bloggar. Har velat fram och tillbaks om huruvida jag ska löpa på med båda två, eller om jag istället ska införliva jäsning-bloggen i den här. Men, jag har svårt att bestämma mig, så jag lämnar det helt enkelt upp till er.

Vad tycker ni? Flest röster vinner.


Pickpack

Idag är det städa-tvätta-packa-dag hemma hos oss. Husband jobbar så det är mest jag och Mischa som hjälps åt med reseförberedelserna:) Hade först planerat en enda stor väska för mig och Vidar tillsammans, men vanan trogen blev jag tvungen att hämta en back-up. Gissa vem som fick den stora väskan... Det sjuka är att jag vet mycket väl vem som kommer bära vilken väska. Kort och gott - livet blir såå mycket lättare med en stor stark karl vid sin sida.A few months ago...Otydlig bild, jag vet. Men ja, det är vad ni tror :) Läs mer
här

Katter kan inte läsa

Just hemkommen från en lång promenad i ösregnet med syfte att uträtta lite ärenden, bland annat hämta ut mina böcker som äntligen kommit från Adlibris. Valet denna gång blev dessa tre romaner, ett par av dem tack vare tips från er.Mischa tyckte inte böckerna var så intressanta. Inpackningen, däremot, underhöll henne i säkert en kvart.


Payback

I allt slit med projektarbetet och tjejkvällen var faktiskt betyg något jag inte reflekterade särskilt mycket över. Visst är det kul med bekräftelse på ett väl utfört arbete, men mina lärdomar från projektveckorna gjorde mig så nöjd att ett G skulle varit helt ok. Så, idag kom brevet. Utvärderingen. Betyget. "Kortfattat: ett väl utfört projekt." Och ett stort VG. Vad säger man? Väldigt trevligt med lite payback på den visserligen extremt roliga, men också slitsamma och tidvis tunga tiden med projekt tjejkväll. Ska fira med en kiwi. Yey.

En dryg vecka kvar...

   

Tisdag 9 jun
Soligt
23°C
Soligt
   
   
Onsdag 10 jun
Soligt
25°C
Soligt
   
   
Torsdag 11 jun
Soligt
25°C
Soligt
   
 

På tal om Birro...

Efter en längre tids smutskastning och förföljelse i många olika mediala sammanhang i allmänhet och av en viss Mr Schulman i synnerhet, har nu Birro valt att, som han själv uttrycker det "stänga sitt fönster". Han skrev sitt sista, icke sportrelaterade blogginlägg idag, och även om jag mycket väl förstår honom så kan jag inte låta bli att sucka åt att de som lever på att snacka skit om andra i ännu ett fall kommer kora sig vinnare. Jag själv anser att vinnaren är den person som med högt huvud och hedern i behåll väljer att inte vara del av den unkna, narcisistiska bloggkultur som i Sverige och många delar av världen blivit så populär. Fler Birros i vårt avlånga land!

Birro har gjort det igen

Jag brukar försöka följa Marcus Birros blogg. Inte bara för hans förmåga att trolla med ord, utan också hans radikalitet och mod att stå för sådant som anses politiskt inkorrekt. Nedan citat är ett bra exempel.

"När Sverige har bestämt sig för en sak är det klart och givet att detta är det enda och rätta sättet. Men tänk om frågan när ett liv blir ett liv är för komplicerad för att överlämnas åt gapiga abortivrare och lika rabiata abortmotståndare? Tänk om synen på skuld, försoning, närhet och sexualitet inte är så frisinnad och radikalt självklar som den tycks vara på Ottars redaktionsråd. Tänk om många människor längtar efter en andlig tröst, efter sammanhang, efter en Gud som alls inte är dömande, kvinnohatande Gud som Hellgren vill göra gällande, utan istället är en tolerant, inbjudande, livsbejakande Gud som varje dag utgör en hamn och tröst för miljoner människor runt om i världen.

Men det klart. Det är inte en svensk Gud. Det är inte en ständigt lismande, politiskt korrekt Gud som gått de rätta utbildningarna i fantastisk queerteori utan bara en Gud att ty sig till när livet drar lans och blir svårbegripligt. När jag kommer ut från en mässa i en katolsk kyrka ser jag inga spöken längre. Hellgren är hjärtligt välkommen att testa."

                                                                           
                                                                                          /Marcus Birro i sin egen blogg.

Boktips?

Eftersom jag inte införskaffat andra böcker än skolböcker på sistone så gapar numera bokhyllan tom på spännande, olästa romaner. Tänkte ta mig en cybertur till Adlibris och klicka hem några pocketar. Men, jag behöver hjälp. Vart ska jag börja? Behöver hitta en ny författarbekantskap. Har läst alla Marklunds och Ingemarssons böcker och tycker om de flesta.

Någon som läst nåt bra på sistone? Alla tips mottages tacksamt!