Spjälsängspremiär

 
Lilleman har nu, vid nästan fyra månaders ålder vuxit ur den lilla babysängen, och har därför invigit spjälsängen. Där verkar han trivas bra. Både igår och idag har han sovit över fyra timmar på förmiddagen, en timme på eftermiddagen, och runt elva(!) timmar på natten. Utan uppehåll.En riktig sömntuta.
 
Sen händer det väldigt mycket i hans utveckling just nu, så lite extra vila är nog välbehövligt. När han väl är vaken vill han inte längre sitta still, utan sparkar, trycker ifrån med benen, är uppenbart missnöjd över att inte kunna röra sig mer än han kan. Han är på god väg att vända sig från rygg till mage, och har så smått börjat sträcka sig efter och greppa leksaker.
 
Precis som Amadeus alltid varit är han en riktig solstråle som lyser upp så snart han får ögonkontakt med någon, pratar för fullt (på sitt eget språk såklart) och skämmer bort oss med både leenden och skratt. Tänk vad välsignad man är med två så fina skatter.
 

En dag på Liseberg


I onsdags åkte vi till Göteborg och Liseberg. Pappan erbjöd sig att ta hand om lilleman, så jag och Deus plockade på oss åkbanden.
 
Tänk er lyckan över att som treåring få sitt alldeles egna körkort! Amadeus, som mycket väl vet att det är 18 år som gäller, förtydligade gång på gång för mig att "körkortet fungerar bara på Liseberg".
 
Kram av Lisebergskaninen som iklädd tomtedräkt gick runt och önskade folk en riktigt god juli. Gissar att någon haft tråkigt på jobbet...
 
Otaliga timmar i kö...
 
...men det var det värt när det äntligen blev vår tur!
 
En mysig dag i kaninlandet med karuseller som kändes ganska lagom för mamman. Om några år är det jag som står nere på marken och passar väskorna...

Hallen - the makeover

Före
 
Efter
 
Sommarens renoveringsprojekt har varit hallen. Min grymma make har målat tak, väggar, ytterdörr, trappa och panel vitt, lagt nya klinkers, moderniserat trappräcket och tapetserat väggen ovanför trappan. Vi har även fått in lite förvaring i form av en garderob, som ska kompletteras med lite krokar, skohylla och dylikt. Sen är det bara belysning, lite tavlor och piffning som återstår. Fortsättning följer...

MamaDeus-tid

 
Häromdagen tog jag med mig Amadeus in till stan för lite tid på tu man hand. Vi köpte leksaker på rean, åt glass i solen, lärde oss om röd och grön gubbe, och studerade tågövergången där bommarna ideligen fälldes ner och upp för att släppa fram passerande tåg.
 
Det är så mysigt att få lite tid bara jag och Amadeus, förr blev det ju mer av den varan, men när tillfälle ges så försöker jag smita iväg en stund ensam med honom. Han är så klok och säger så mycket roligt. Han är så observant och ser folk som har likadana skor som pappa, bemärker varje gång någon cyklar förbi utan cykelhjälm (!) och bevisar att mammas ord i hans värld är lag, när han säger "Mamma titta vad han är busig, han har strumpor i sandalerna, det får man ju inte ha!"
 
Så många fraser att spara i minnet, och så många mysiga stunder att rista i sten långt därinne i hjärtat. ♥♥♥
 

YouAndMe ♥

 

Vrångö

Nu har vi avverkat vår årliga Vrångövecka tillsammans med en drös Teglundare, aka mina föräldrar, syskon och syskons familjer. Det blev mycket sol, salta bad, god mat och trevligt umgänge. Bjuder på en bildbomb från veckan.
 
Kyrkan som vi bodde i
 
Hela gänget till bords
 
 
 
 
 
Mycket tid på stranden blev det. Soltältet som vi impulsköpte innan vi åkte visade sig vara en god investering. Teodor låg i timmar och bara tittade på skuggor, pratade för sig själv och, såklart myste med oss andra.
 
 
Amadeus hade länge pratat om att han och pappa skulle tälta på Vrångö. Kolla lyckan i hans blick när han äntligen fick rulla ut sin sovsäck, packa upp sina böcker och sin ficklampa och krypa ner bredvid pappa. Sömn blev det däremot inte mycket av i tältet. När alla böcker var färdiglästa och det var dags att stänga ögonen, bestämde Deus sig för att han ville komma in till mamma istället :)

Benjamin, Jemima och Viktoria


Samuel, Charlie och Algot

Krabbfiske.

Syskonen Teglund
 
Frida, Selma och Molly

 Marcus och Selma


Två av mina älsklingar


Jag, Teodor och Jemima
Är man på västkusten måste man passa på att klappa lite på fiskarna.


Lite träning och lite avkoppling...
...och mycket gott på öns nyöppnade café.
 
 
Skattjakt
 
 

 

Bus, lek och mys i en bra blandning.
 
En fantastisk vecka blev det, med sol och värme i stort sett varje dag. Hejdå Vrångö, för den här gången. Vi ses igen nästa sommar

En tre månaders älskling

 ❤ 7140 gram ❤ 64,5 cm ❤