Lyckliga dag

På begäran lägger jag här in några fler bröllopsbilder....

63536-863536-663536-563536-7


Arbetslös

Sitter och försöker uppdatera mitt CV. Det var ett tag sen sist. Hade inte trott det skulle behöva göras så snart igen, men nu sitter man här.
Inte kul å bli arbetslös. Grrr. Hur ska man formulera sig denna gång? Övertyga alla att JAG är den bästa för detta jobb, att JAG är den de söker och att JAG är just en sån person som de aldrig skulle bli missnöjda med.
Har skrivit om och redigerat och deleatat och hållt på och ändå är dokumentet bara fullt av klychor. Usch.
Kanske man bara ska skippa att skriva massa smör om sig själv och bara låta vänner, kollegor och chefer fälla korta kommentarer?

Suck och stön...

Vårens topplista

Den glada våren är här. Både lördag och söndag åt jag och maken frukost ute på vår fin-fina balkong (som ska bli ännu finare efter mitt kommande besök på plantagen). Nog blåste det lite men vårkänslorna fanns där lika säkert som att tvätten torkade på fem minuter.

På våren vaknar alltid min musikglädje på nytt och varje tidig vår gör jag en liten topplista för mig själv så jag vet vad nästa "tres favvos-samling" ska innehålla. Här kommer topplistan för år 2006:

1.   Jag ljuger så bra - (Linda Bengtzing har blivit en riktig favvo, fast att jag under hennes tid i FF tyckte hon hade lite väl mkt sprall i benen...)
2.   Because of you - Kelly Clarkson (En låt det inte går att tröttna på)
3.   Mr DJ, woun't you play another lovesong - (Per Gessle har gjort det igen!!!)
4.   Evighet - Carola (tycker det fanns flera låtar som var bättre på Melodifest. men denna slår nog ändå bäst i Europa)
5.   Lena Anthem - (Lena Ph är väl i och försig ingen favvo, men denna låten är klockren)
6.   Against all odds - Mariah Carey (riktig heartbreaker)
7.   The Voice - Christina Aguilera (riktig eftertänkare)
8.   Mina minnen - Shirley Clamp (tjejen kan göra annat än powerballader)
9.   Jag går och fiskar - Gyllene tider (min och vidars favoritdänga en glad sommardag)
10. I'm alive - Celine Dion (en riktig älska-livet låt)

En salig blandning med solsken som enda gemensamma nämnare;)

Härs och tvärs

"Livets vägar går härs och tvärs, det gör också denna vers"

Denna lilla diktrad användes flitigt i de kompisböcker man skrev i som liten. Orden skrevs lite här och var, eller "Härs och tvärs", och för att betona betydelsen ytterligare, textades de kanske i olika färger.
Men, vem visste då vad som menades...?

Dagens händelser får mig att genast relatera till dessa oansenliga ord. För, i sin enkelhet beskriver de ändå det tillstånd jag just nu befinner mig i. Härs och tvärs.
Man tror sig vara på väg i en klart utstakad inriktning, så, plötsligt viker vägen av och man står där som ett fån och vet inte vart man ska vända sig.

Tyvärr kan jag inte så här offentligt berätta vad som hänt mer ingående än att säga att saker och ting framöver inte riktigt kommer bli som jag trott. (Nej, jag är inte gravid, för er som tror det)
Jag hade sett för mig hur den närmaste tiden skulle utveckla sig åt ett visst håll, men idag spärrades vägen helt obarmhärtigt av. Oväntat, väldigt hastigt, och otroligt tråkigt.

Det konstiga är att hur ledsen jag än är så känner jag inte den där tyngden på mina axlar. Hur lite jag än vet om vad som kommer så vet jag ändå att det blir bra. Hur förvirrad jag än känner mig så vet jag att det finns någon med koll.

Det är inte första gången, och säkerligen inte heller den sista, som livet snurrar till och man står utan att veta varken ut eller in, höger, vänster, eller kanske rakt fram. En sak är säkert. Bakåt är det ingen fråga om.
Uppåt. Så får det bli.

What is it with doors

I senaste avsnittet av Gilmore Girls døk Rorys ex-pojkvæn upp utanfør dørren till hennes lya (snarare icke-lya om du frågar mig, men iaf...) Hon blir nervøs och står och famlar med nycklarna sækert fem minuter innan hon lyckas smælla dørren framfør næsan på en ångerfull ex. 
Fem minuter ær inte mycket, men tiden ræckte før att Ex skulle hinna klæcka ur sig ett "I Love you Rory" och på så sætt læmna henne med ett ta-emot-eller-icke-dilemma.  Så var den veckans varje lediga stund hænsynsløst inbokad av gnagande funderingar.

I mitt senaste pocket-køp hænde exakt samma sak. Exet døk upp utanfør dørren och slænger helt onaturlilgt naturligt fram orsaker och ursækter. Æven hær med ødesdigra konsekvenser.
I båda fallen blev resultatet av det ofrivilliga dørr-møtet ytterligare komplikationer, krystade relationer och outtalade funderingar.

Det får mig att undra - what is it with doors? Jag menar, hade någon av dessa sammantræffanden intræffat på apotektet eller kanske på bussen så hade man lætt kunnat ursækta sig och springa vidare eller hoppa av bussen. Men utanfør dørren ær man fast. I dørrens makt. Nowhere to go. Som en vægg mellan två møjliga, helt olika, fortsættningar på livet.

Vad gæller pocket-scenariot så slutade det hela iaf lyckligt. Gilmore-dramat kan jag inte avsløja någon fortsættning på - det återstår att se på tisdag. *længtar*

Avslutar med veckans GIlmore-citat:
"Oh, is there a 'you're crazy' team? Because I think they'd make you captain."

fotnot: Pocketscenariot ær hæmtat ur Kajsa Ingemarssons "Små citoner gula". Læsværd.

My sisters and me

Idag är det påsk. Ja, nästan iaf. Sista dagen innan ledighet. Hemma står väskan packad och det är sällan jag tycker så mycket om mina resväskor som när de är packade. På väg nånstans. Känns skönt. Denna gång är det Norge som hägrar. Inte fy skam. Så nå må eg kopple in norsken min :)


Jag har fått en morot av en kund idag. En motivationsmorot. Ett diagram där man fyller i varje veckas viktnedgång (eller uppgång...God help...) för att sedan få fram en fin, förhoppningsvis nedåtvikande kurva som sakta men säkert sträcker sig mot målet.
Hittills ser kurvan närmast ut som ett bergsstup och det är ju fantastiskt, men något säger mig att det kommer ha skett en förändring efter helgens godsaker... Våra kära kunder har nämligen skämt bort oss med påskägg och choklad... Dessutom har vi en värpande höna på receptionsdisken. Och som om inte det vore nog blir det påsktårta senare idag...
Nåja. Det får bli frukt för min del. Och huruvida kurvan hjälper mig med motivationen återstår väl bara att se. Att döma av upphovsmannen som ideligen "flyger" förbi här med lätta steg så verkar den vara en alla tiders morot. Så, man kan ju hoppas.

En sak är iaf säker - även om det är svårt att hålla fingrarna från godiset så är det desto roligare att förbränna karamellerna. Faktiskt. Jag har nämligen hittat världens roligaste träningspass, kallat JAM. Hiphopinspirerat och hur kul som helst! Man känner inte att man tränar för det är så grymmans mycket yo och waz'up. Fantastiskt.


My sisters and meSatt och tänkte på hur snabbt tiden rullar. Redan åtta månader sen bröllopet, och det börjar faktiskt kännas avlägset. För att motverka den känslan lägger jag här in en bild på mig och mina tjejor från bröllopet. Så om ni ser det här - älskade systrar ( en äkta och en plastis ) - tack för allt stöd och för att ni ville förgylla min och vidars stora dag med era vackra ansikten. Puss på er.


Nu är det dags att få lite mat i magen. Annan mat än den som hönan på disken värpt fram...Två världar - ett kors

I påsktider som dessa kan man inte nog uppmärkssamma och meditera på den egentliga orsaken till påskfirandet. I min familj har vi sedan ett par år tillbaks gjort detta bland annat genom att läsa högt ur en "novell" som min kära lillebror författat, där han målar upp påskens händelser på ett sätt som jag tror inte kan lämna någon oberörd. Pappa fick idén att ge ut boken "på riktigt". Nu har pappa, Samuel och jag gemensamt bearbetat texten med, om jag får säga det själv, ett kanonresultat.

Två världar - ett kors, finns nu som ett fint häfte att köpa. Litet, men med dynamitinnehåll. Ett jättebra innehåll för påskägg som ska delas ut under dagar som kommer - inte minst i de ägg som ska ges till vänner och bekanta som ännu inte känner Jesus.
63536-1  Nedan följer ett utdrag ur boken. Om du vill läsa mer så finns boken att beställa på www.bkc.nu till det ringa priset 19kr. (Ett särskilt tack till Sara som gjort det fina omslaget! )


"En ohygglig varelse far stressad fram i staden. När han blottar sina hörntänder gnistrar det till av ondska i natten. Han rör sig fort i hopp om att vinna sin mästares förtroende, men den hemska lukten tvingar honom att gång på gång stanna och leta upp en ny genomfartsled. Lukten förtär hans lungor, hans horribla ansikte förvrids av den stank av helighet och himmelsk renhet som följer efter att Sonen beträtt Jerusalems gator. Det luktar helande, frihet och liv i hans spår. Död stannar till. Hans fjällade, svarta vingar slutar eka mot gatorna och först nu, när han står still, ser man hans imponerande gestalt. Han är en kompakt massa av skräck och hopplöshet. Hans aura är ångest, och varje gång hans andedräkt tränger igenom luften fylls atmosfären av nöd och fruktan. Runt hans hals hänger blodbestänkta bilder av offer han mördat, dräpt, strypt och dränkt. Han ser uppåt med sina stora, röda ögon och skrattar till lite hest.

   Natthimlen täcks av mörker och i en kanonad av blixtar möts änglars och demoners svärd i en strid som klyver stjärntecken mitt itu. Överallt kämpar änglar, mäktiga himmelska stridsmän, mot härskarorna över mörkret, Döds närmaste helvetiska följeslagare. En strid av detta slag har inte förekommit sedan skapelsens morgon. Den andliga laddningen ligger tung, och Förgöraren tycks skrika i natten – ett segerrop i Döds öron, ljuvlig demonisk musik. Hans lakejer har täckt honom väl och i skydd av mörkret flyger han vidare mot sitt viktiga uppdrag. Hans kropp, täckt av rivsår och ärr, lyfter några meter från marken. Han tar sats framåt medan striden kring honom ökar i intensitet. Han spottar fradga och skrattar vansinnigt när han tänker på Sonen. "Du trodde du kunde rädda dem", väser han. ”Men se på mig nu!” Han hånler för sig själv medan han ljudlöst rör sig mot den trädgård som kallas Getsemane."

Som sagt, den spännande fortsättningen finns att införskaffa på www.bkc.nu Löp och köp!
...och, Glad Påsk!Stamp för våren

Ny vecka, nytt hopp om vår. I helgen höll vi årets första picknik. Visserligen en blöt sådan, men ändå en picknik. Vid vattnet. Bulle och juice i naturen. Myspys. (minus kylan)

Igår hjälpte jag hannapanna att flytta (nä,inte till London - det klarade hon själv, men väl till en annan lägenhet, lite mer attraktiv för tillfälliga hyresgäster, här i Uppsala)
Upp för trappor ner för trappor, upp för trappor. * pust, stånk, stön *. Kyla. Snö(!) Blöta fötter. Kalla fötter. Host och snörvel. Svaga armar. Torra händer. Avslagna naglar.
Men i allt motstånd ändå glädjen av att kunna återgälda iaf en del av de otaliga övernattningar och tillfälliga samboperioder som gjort att den ständigt överfulla fyran periodvis känts som ett, tja...fjärde eller femte hem.
(Det slår mig att det kanske rentav var mina egna små basilusker jag skrubbade bort ur hyllorna i köksskåpet. Den stora rosa fläcken mitt på badrumsgolvet gick dock inte att tvätta bort. Den får bära minnet av mig vidare till nästa hyresgäst. Minnet av mig, och av en nattlig misslyckad nagellacksmålning. Suck...vilka härliga tider.)
Nåja. Träningsvärken fick jag iaf på köpet, och de brända kalorierna helt gratis. Tror nästan att det rentav var jag som fick störst förtjänst av flyttkalaset.

Idag var det årets stora cykelinvigning. Och den tidiga morgonturen till jobbet gick faktiskt lättare och mindre smärtsamt än jag trott. Kunde till min glädje konstatera att iaf asfaltsvägarna redan firat in våren. Fulla av grus och torra. Hm. Tänk hur mycket snabbare våren skulle komma även utanför asfalten om vi alla hjälptes åt: Kanske kasta ner en näve i nån brunn eller ta några extra stamp i snön . Stamp stamp. Inte svårt, men väldigt effektivt.
Kom igen nu världen. Ett stamp för våren!