Hjärtat

Tack Marcus, Frida och Molly för en underbar helg. Jag kunde inte låta bli att fälla en tår när jag åkte från er. Molly, du är världens charmigaste, goaste och mest underbara lilla tjej.
Faster älskar dig,hjärtat!! Puss!Uppsis

Det slog mig för ett tag sen att det gått nästan ett år sedan mitt senaste Uppsalabesök, och jag bestämde mig för att göra något åt detta. Diverse saker har kommit i vägen, men tack vare underbara jobbarkompisar som ställer upp för mig så kan jag nu äntligen göra slag i saken. Väskan är packad, jag ska bara avsluta en intervjurapport och sedan bär det av. 

Det enda kruxet är väl att man har så många man vill hinna träffa, men men, det är ju ett angenämt problem ;)

Phir Milenge!

Trappan på plats!

Ja, det saknas några lister och ett räcke. Men nu står den iaf där. Och visar att vi faktiskt är på god väg att ha en fyra. På riktigt. 


Tjugoandra september

 • Ny kurs, ovanligt oinspirerad Therese. Hamnade ideligen i min egen värld under dagens kursintroduktion. Dags att vakna...
 • Såg ett inslag på nyhetsmorgon där reportern besökte en gård någonstans i Uppland för att prata om får och andra djur. Trodde jag. När samtalet gled över på hur klöver förädlar djurets kött och hur fåren ska hängas för att smaka bra, då fick jag kväljningar. Det hela visade sig i själva verket vara försnack till ett matlagningsinslag... Så där kan man inte prata när Bää-ena står och hör på! Eller när jag sitter framför TVn. Skäms!
 • Nyfixade, höstigt mörkröda naglar - denna gången mina egna!! (med lite förstärkning).
 • Invigning av nya stövlarna.
 • Regeringens budgetproposition: Östros - grymt duktig debattör. Men sluta smutskasta, och kom med något konstruktivt! 

Motivation utan motivation

Sitter och skriver ett PM. Om motivation. Som måste bli klart idag. Stress=ingen motivation. 

Nålen i höstacken

Är mitt uppe i sökandet efter den perfekta praktikplatsen. Eller åtminstone en bra och givande praktikplats. Inga problem, tänkte jag när jag satte igång i våras. Nu, sex månader senare, tillika ett halvår närmare praktikperioden, ser det mörkt ut. Det företag som jag mest av allt ville spendera två månader hos, har sagt nej. Har avverkat både B- och C-plan. Faktum är att jag inte ens vet var mer jag ska söka. Har surfat omkring i timtals, men det faktum att jag vill stanna i Jönköping begränsar urvalet stort. Så stort att urvalet tycks nästintill obefintligt. Det är nu man skulle haft en visitkortsklämma full av intressanta kontakter...

Tips, någon??

Vi och De

Efter att ha surfat runt lite på massa olika bloggar har jag börjat fundera lite. Jag skriver sällan saker av djupare natur här, men nu känner jag att jag vill göra ett statement. Det har blossat upp en mängd olika "kristna" bloggar under det senaste halvåret/året. Vad jag slås av när jag läser endel av dessa är hur man ideligen delar upp oss människor i något som kallas Vi, de kristna, och De, "ute i världen". 

Att på detta sätt indela människor i två olika grupper är för mig märkligt och främmande. Jag har bekanta som varit så omgivna av likasinnade att de knappt vetat hur de ska tala till en av "Dem". Andra har berömt mig för att jag "spenderar så mycket tid med Dem". Jag har själv haft tider i mitt liv då jag varit så fokuserad på att säga "rätt" sak till en person som inte delar samma tro som jag, att inte släppa på fasaden, utan alltid komma ihåg att jag "representerar ett annat liv". Tack och lov har jag tagit mig ur det diket.

Jag har många vänner och bekanta av olika färg, kön, tro, och sexuell läggning (ve och fasa). Var och en av dem mig berikar mig på sitt sätt, och jag älskar att umgås med dem. Vi kan skratta tillsammans och gråta tillsammans. Vi har bra dagar och vi har dåliga. Vi är människor. Vi lever, vi känner, vi behöver. Visst, jag har en tro som är allt för mig och som inget kan rubba. Men det betyder inte att jag kategoriserar in mina vänner, eller människor i min omgivning, i olika läger för vilka som är "för" och "emot". 

Jag älskar människor, och ser folk omkring mig som en berikande del av mitt liv. Min erfarenhet är att det ibland är de som inte delar samma tro som har störst förståelse för vad man känner och tänker. Så ut ur bubblan, släpp på fasaden och se människor omkring dig med respekt. De är det mest dyrbara som finns.

Personal DNA

Hittade en sida där man kunde få en rapport på sin personlighet genom att svara på en mängd frågor. Jag blev en Advocating Creator. Nedan återfinns delar av resultatet. Nästan läskigt hur väl det stämmer: 

 • Your imagination, confidence, willingness to explore, and appreciation of beauty make you a CREATOR.
 • You are independent, and you enjoy your self-sufficiency.
 • Defying convention, you are very innovative, and you have a vivid imagination.
 • The look of things is important to you, and you have a keen eye for aesthetic beauty in multiple arenas.
 • You have a strong interest in what is new and exciting—and that includes forging ahead with new ideas, not simply discovering what is already out there.
 • Your eagerness to seek new and varied experiences leads you into many different situations.
 • You're not set on one way of doing things, and you are creative when it comes to finding novel solutions to complex problems.
 • You trust yourself to be innovative and resourceful.
 • Your confidence allows you to take your general awareness and channel it into creativity.
 • You're not one to force your positions on a group, and you tend to be fair in evaluating different options.
 • You're not afraid to let your emotions guide you, and you're generally considerate of others' feelings as well
 • Generally, you believe that you control your life, and that external forces only play a limited role in determining what happens to you.
 
Hela min rapport återfinns här

Testa dig själv!

Ett gott skratt

Sitter och pimplar i mig dagens andra kopp te och surfar runt lite på youtube. Böckerna är stängda och anteckningarna ihopplockande. Jag har upptäckt att det bästa sättet att förbereda mig för tenta är att för en stund helt släppa det hela och bara göra något avkopplande och roande. Och nog var den här roande alltid...


Tentapluggets verklighet

Saker jag inte kan göra:
- Se "Phantom of the Opera"-filmen som jag lånat av Jossan.
- Gå på bio och se Arn.
- Läsa helgens skörd av kvällstidningsbilagor (...tror jag är beroende...)

Saker jag borde göra:
- Tvätta. Garderoben börjar bli tom...
- Städa. Renoveringen har satt sina spår...
- Tvätta fönstren. Spindlarna har invaderat!
- Träna. Har inte satt min fot på gymet sen skolan började.

Saker jag vill göra:
- Åka till Borås och träffa mormor.
- Skriva något som inte är skolrelaterat
- Läsa en tjock roman.
- Plocka ner alla plommon från trädet innan de ruttnar.
- Baka massa goa höstpajer, bullar och muffins.
- Boka in en Uppsalatrip för att träffa family n' friends.

Ska bara klara av fredagens tenta först ;)

Pluggo

Skolan satte verkligen igång med dunder och brak. Hittills har tre seminarier, ett antal föreläsningar och 700-800 sidors läsning avverkats. Ändå har kursen bara börjat... Tenta om en vecka och stort PM med tillhörande opponering om två veckor. Det märkliga är att jag inte lider av det hela. Vanligtvis skulle jag nog sucka och stöna över all kurslitteratur, men på något sätt apellerar böckernas innehåll till mig, för sidorna formligen slukas kunskapshungrigt.

Det ska sägas att det vore trevligt med lite tid att smälta intagen kunskap - tid som under denna kurs verkar obefintlig. Men faktum är att alla organisationsscheman, ledarskapsteorier, kommunikationsmodeller och beslutsprocesser får på nåt märkligt sätt igång mig så jag glömmer att räkna sidor. Antar att jag valt rätt utbildning, trots allt...

American Dreams

Vet inte varför jag inte skrivit om detta förut, men jag bara måste slå ett slag för serien American Dreams som visas på Kanal9 söndagar kl 20.05. Serien utspelar sig i 60-talets USA, närmare bestämt Philadelphia, och speglar en vanlig amerikansk familj mitt i en tid av feminism, rasism, politiska omvälvningar och kriget i Vietnam. En alldeles fantastisk blandning av politik, nutidshistoria, musik, värme, tårar och skratt. Se den, and belive me - you will be stuck.