Crossing my fingers

image698Metodtenta imorgon bitti klockan nio. Och här sitter jag. Har inte pluggat i stort sett något idag, men känner mig ändå märkligt lugn. Får väl se om det håller i sig. Har iaf bestämt mig för att låta böckerna ligga resten av dagen. Panikplugg brukar inte leda någon annanstans än utför.

*Begrundar och njuter av livet*

Bäst hittills


Senaste veckan...

Har varit tokdålig på att uppdatera senaste tiden, men det är inte för att jag varit lat:) Har legat efter en del efter USA-resan, skrev tenta i fredags och har ännu en på tisdag att klara av, så jag Frida, Martina och Marie har suttit på en öde skola och pluggat helgen lång. Efter tisdag blir det några dagar ledigt och sen är det B-uppsats som gäller fram till sommaren. Känns märkligt att det faktiskt äntligen närmar sig sommar. Märkligt men också fantastiskt.

Förra lördagen åkte vi upp till Stockholm över dagen för att fira min kära mormor som fyllt 90 år(!) Var jättekul att träffa henne och resten av släkten. Lägger in lite bilder, av någon anledning blev det mest Mollykort... Tack
Mima för bilderna!!

image692image693image694image695image696image697image691image689image688image687image686image685image684

Today

  • Sitta i solen och plugga orgkom...tentan närmar sig...
  • Spionera på intressenter som kommer för att titta på vår grannes lägenhet - man vill ju ha lite koll på vad det kan vara för typ/er man ska dela trappuppgång med :)
  • Tvätta - tvättkorgen är överfull och garderoberna alltför tomma. Hoppas bara tvättisen är ledig
  • Ta en lååång promenix i det vackra Huskvarna.
  • Se repriser av alla favvoprogram jag missat under denna hektiska vecka.

Medietabbe...

(första 2:15 av videosnutten)

HåVe

Ja, nu är det guldvittring på riktigt. Ska i ärlighetens namn säga att jag inte varit särskilt engagerad under säsongens gång, men nu är det riktigt spännande. Guldfest i Jönet, tack!

image683
Bild från Aftonbladet guldåret 2004

Forever 21

Under vår USA-resa var en av mina stora upptäckter butikskedjan Forever21. Efter att ha vandrat runt i flera malls utan att hitta i stort sett något var detta rena guldgruvan. Visste inte var jag skulle börja när jag kom in, tror jag skulle kunnat köpa i stort sett allt. Stackars Vidar hann dricka många koppar kaffe under de timmar jag dreglade över alla fantastiska skapelser i min nyfunna extremt billiga älsklingsbutik. Sprang fram och tillbaks till provhytten med famnarna fulla av kläder, och blev till och med tvungen att åka tillbaks för en andra omgång innan hemresan.

Det ännu mer fantastiska i sammanhanget är att jag fått nys om att det faktiskt går att handla hemifrån. Kedjan har öppnat en nätbutik med lika mycket fantastiska kläder som i butikerna på plats i L.A. Att dollarn ligger på en nästan rekordlåg nivå gör ju inte direkt det hela sämre...

Så, alla ni fashionistas därute -
shop til you drop!!
(kolla särskilt in alla underbara vår/sommarklänningar)


image682

Mollyabstinens och swarowskifrossa

Hej alla glada. Våren är här och det är nu över tre månader sedan jag träffade älsklingsMolly. Alla bilder jag ser på bloggar och som Marcus skickar över mobilen börjar ge mig abstinens... Förhoppningsvis lyckas vi få till det så jag får träffa henne iaf en snabbis nu till helgen. Mormor fyller nämligen 90 och det ska ju firas med släktkalas.

I väntan på en date med Mollsan så kan man göra fina smycken i Swarowski (I love blingbling!). Tillbehören införskaffas bäst i
Mollys mammas nyuppfräschade och lättillgängliga nätbutik.

image679image675

Bilder från frippan.blogg.se

Urvriden trasa

Ungefär så känner jag mig idag. Fredagen var späckad med plugg, första dagen på Scandic och förberedelse för lördagens möhippa. Kom inte i säng förrän halv två, så det blev bara fem timmars sömn den natten.

Gårdagen gick i ett med körande hit och dit, hämtande, fixande och smygande. Jag var utsedd att skugga den blivande bruden när hon sprang runt och utförde sina uppdrag på A6, och det var inget lätt jobb vill jag lova:) Men väldigt kul. Hehe. Sen blev det relax, lite mer körande och hem till mig för middag och mys.

Idag sitter jag mest med näsan i böckerna - har två tentor som närmar sig och ett fullspäckat schema framöver. Men, jag tror jag ska ta en paus och gå på tvåårskalas istället. Det är mycket roligare, och det är väl roligt man ska ha?...

Första dagen

Varför ska det vara så tungt att börja nytt jobb? Jag går alltid och oroar mig flera dagar innan och önskar inget mer än att den där dagen aldrig ska komma. Trots det kommer den, och det är med motiga steg jag ändå släpar mig dit.

Ska börja min upplärning på Scandic idag. På riktigt. Den har varit inbokad ett antal gånger sedan i februari men har fått flyttas gång efter gång. Fram tills idag.

Det märkliga är att jag ändå, trots att jag vet hur mycket jag hatar det, utsätter mig för det hela minst en gång per år. Ja, den senaste tiden har jag faktiskt börjat ett nytt jobb varje år. Vad jag inte kan förstå är varför det ska vara så tungt? Nån mer som känner likadant och har ett bra svar på min fråga?

Skön låt, ful dans...


Fyrtioårskris

Facebook har som bekant en hel del applications bestående av olika typer av tester. Jag är inget jättefan av dessa men ibland kan det vara kul att prova på. Häromdagen hittade jag ett test som skulle ange hur mycket vuxenpoäng jag har. När jag svarat färdigt på frågorna fick jag veta att jag enligt mina poäng borde vara 43,2 år!! Visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta, men fyrtioårskrisen kom som på beställning...

"Gul gul gul är mössan på mitt huvud...

...gul gul gul är rocken som jag bär. Allt som är gult det tycker jag är vackert..."
Så går en sång man sjöng i förskolan. Och aldrig har den väl stämt så bra som nu. För med våren kom färgerna och inte minst det gula in i mitt liv och tog över både hem och garderob...

image672  image671

image673

image670  image669
 

Dance is freedom, I need freedom!

image668Efter över tre veckors "semester" pallrade jag mig idag iväg till gymet för att försöka få struktur i tränandet igen. Men trots att det gjorde ont i musklerna och jag inte orkade ens i närheten lika mycket som innan ledigheten, så var det inte vikterna som tyngde mest. Man hade nämligen bestämt sig för att stryka min favoritpass, det enda danspasset som fanns kvar sedan de plockade bort min andra favorit BodyJam.

Men men. Jag har överklagat och hoppas på ändring iaf till hösten. Tills dess får jag bli vän med löpbandet och försöka hålla till godo med Pump- och step-passen. Kanske det också är läge att äntligen göra slag i saken och faktiskt anmäla mig till den där danskursen jag så länge pratat om...

All those beaches...

Det som vi saknar allra mest i Sverige formligen kryllar det av i Californien. Och jag tror minsann vi besökt nästan alla... Sand mellan tårna, solen som steker, brisen från havet och den oslagbara avkopplingen. Ahhh.

Vidar och jag pratade om att stanna kvar i Cali, bo på en beach och tjäna in levebrödet genom att göra lite volter, måla lite tavlor eller lura turisterna på pengar genom palm-reading eller nåt liknande. I såna fall skulle vi inte vara ensamma. I synnerhet Venice Beach kryllar av folk som lever så här. Att det ofta är otaliga droger med i bilden låter jag vara osagt.

image653Huntington Beach - City of Surfers


Santa Monica Bay - känns igen från Baywatch


Beach i San Diego


"Talangjakt" på Venice Beach


Newport Beach där "OC" spelades in

image655


In the Desert

Vidare i vår USA-berättelse. Vi åkte som sagt vidare till Arizona och Great Canyon, som faktiskt är ett av världens sju underverk. Breath taking, it was. Som ni ser var det lite lite snö där uppe och de amerikaner vi stötte på i området beklagade sig över hur fruktansvärt kallt det var. Troligtvis runt 10 grader celsius...

På vägen tillbaks till Las Vegas åkte vi en bit på The Historic Route 66 och träffade där på en bensinmack från 50-talet. Riktigt häftigt och en lite märklig känsla att hamna tillbaks på 50-talet mitt ute i den amerikanska stenöknen.

 

image547

                    Tips a la me

  • Rensa ur kylskåpet innan du åker på en långresa och lämna ingenting kvar. Kylrackaren kan få för sig att lägga av och om du inte vidtagit föreslagna försiktighetsåtgärder kommer du garanterat att mötas av en mindre trevlig grön luddig överraskning vid hemkomst.
  • Om du vill tappa kilon - åk till USA och vräk i dig friterad mat och gräddglass toppad med allt gott som finns.
  • Har du en vän som inte ser träden för skogen? Ta med dig honom/henne och titta på "27 dresses". Kommer garanterat skapa positiva nytänkande dejtingtankar som kan leda till stora saker.
  • Försök inte hålla en målinriktad diskussion med dina två grannar som hatar varandra. Du kan komma i kläm.