Fredagsmys

Polly. Det blir dagens fredagsmys. Innan dess ska vi äta en god middag. Men allra först ska jag åka och hämta finaste Garbo som kommer med tåget från Uppsis. Imorgon ska vi till Götet, hon och jag, catcha up och bara ha det mysigt. Längtar!Wall of Fame

Jag har hållt på med ett litet fotoväggsprojekt här hemma ett tag. Åkt runt på massa loppisar och letat fotoramar som jag sedan spraymålat svarta. Framkallat bilder på lillprinsen, mig och pappan. Ramat in, testat placering, måttat hundra gånger, arrangerat och satt upp. Även lillens hand- och fotavtryck fick sig en uppfräschning och en välförtjänt placering på Vassnesarnas Wall of Fame. Vad tycks?


Lev idagEn ny dag, lika kall som igår. Jag sitter påpälsad med både lurvsockar, lurvtofflor, tjock kofta och halsduk. Verkar inte spela någon roll hur varmt vi har det här hemma, under höst och vinter fryser jag konstant.

Dagen ser ut som så, att jag ska till skolan en sväng i eftermiddag för ett seminarium där uppsatsens forskningsplan ska presenteras. Ett nödvändigt ont, för just nu skulle jag helst bara ta vara på varje minut av tiden hemma med Deus. Det gör nästan fysiskt ont varje gång jag tänker på att jag inte ska få vara hemma och busa med honom längre. Som tur är vet jag att han har det precis lika bra med sin pappa, och dessutom gäller det bara knappt tre månader. Sen ska jag och lillen härja hemma ett tag till. Vad som händer när föräldradagarna är slut vill jag inte tänka på. Leva ska man göra idag, en dag i taget, och just nu ska jag försöka leva lite varmare genom att tända eld i kaminen. Mer värme till folket!

Badmys

Sitter i soffan med levande ljus och värmer upp mig med en kopp te efter en dag i regn och rusk. Lillen sover sött, som vanligt vid den här tiden. Onsdagar är han alltid lite extra trött, efter en intensiv halvtimme i poolen på Atlantis. Känns lite trist att detta var min sista gång på babysimmet. För er som inte vet det, så ska jag alltså börja plugga igen med start måndag, och pappan ska ta hand om Deus på dagarna. Men vem vet, jag kanske tar lite ledigt från böckerna nån onsdag och smiter med ändå. Det är ju så vansinnigt mysigt :)


Liten hjälpreda

Godmorgon. Här håller vi på att plocka iordning lite i köket. Amadeus hjälper till på sitt alldeles eget lilla sätt. Ska strax ge oss iväg till stan för fika med babysimskompisarna innan det är dags att simma. Mammans sista babysim för den här gången.


Jeans KappAhl, Farfarströja Cubus, Hängslen Polarn o Pyret, Strumpor H&M

Ni-na-ni-na-ni-na-naI morse avslutade jag den här boken. Det var galet
länge sen jag köpte den, men det är först nu, tack vare den bokklubb jag just gått med i som jag gett den en chans. Inte riktigt vad jag brukar läsa, men absolut läsvärd. Vad den handlar om? Vänskap, sorg, att komma igenom och tja...livet. Förpackat i många fina beskrivningar och tänkvärda ord. Dagens boktips från mig.

Frostig morgon


I friska luften

Idag har jag och Amadeus varit ute och krattat löv. Deus passade på att laxa en stund i skottkärran. Tror att han, precis som mamman, kommer att tycka mycket om hösten.


Gör egna halksockar

Jag har gjort egna halksockar till lillprinsen med hjälp av vanlig textilfärg (finns i de flesta hobbyaffärer). Bara att välja motiv och sedan skapa, antingen med mall eller för fri hand. Låt torka i tolv timmar och sen är det slut på halkandet. Lätt och smidigt.
Dagens sysselsättning, om och om igen...1. Hmm...vad kan det här vara?
2. Oj, ljuset ramlade ur koppen. Har jag gjort sönder något nu?
3. Undrar om det går att sätta tillbaks det igen?
4. Titta vad jag är duktig!

Polarn och Pyret

Polarn är en söt mjuk liten kanin som hängt med Amadeus (aka Pyret) ända sedan födseln. På senare tid har de båda knutit starkare band till varandra, och där Pyret befinner sig återfinns nu nästan alltid även Polarn. Som tur är finns Polarn i två exemplar, för ett litet bad nu och då är nödvändigt, även för små kaniner.


Man vet att det är jaktsäsong...

...när djuren hellre promenerar på gatorna än springer omkring i skogen...


Dagen efter

Igår hade vi barnvälsignelse för Amadeus, en jättemysig sådan med familj och nära vänner. Så här dagen efter har vi mest haft det lugnt och skönt här hemma, lite halvsega och med en envis förkylning som tycks gå runt flera varv i familjen. Just nu är det Amadeus som snorar. Igen:) Passade på att ta lite mysiga höstkort i trädgården. Bilder från barnvälsignelsen och en full rapportering kommer lite senare. Just nu är det bara soffan och levande ljus som gäller, laddar för en ny intensiv, men härlig vecka.Julia till Melodifestivalen!Hjälp till att rösta en av mina vänners lillasyster Julia vidare till melodifestivalen! Hon är just nu en av 232 webbjokrar, vilka successivt kommer att bli färre och färre ända tills det bara återstår två bidrag, som sedan får vara med i den stora melodifestivalen.

Kom igen nu, jag vill se blödande tummar;)
SMS:a 118 till
72211 (3,60kr/sms)

Mer info och aktuell ställning hittar du
här.

Kaffe med dopp

Det är inne att gilla. Alltifrån olika till fika och lika. Helst på en stopphand och gärna med nån liten klyftig tilläggskommentar. Kul att folk vågar uttrycka sina åsikter, skrämmande att de som har sympatier utanför det politiskt korrekta systematiskt mobbas ut.

Själv har jag mest hållit mig utanför debatten och iakttagit kriget på fejjan. Men nu vill jag också gilla. Jag vill gilla röd och gul och vit och svart. Jag vill gilla demokrati. Och jag vill gilla fika. Kaffe med dopp. För det är gott.

Tycker du om mig fast jag har öron som fladdrar

Antar att fler 80-talister än jag växte upp med en elefantsparbössa från Föreningsbanken hemma i hyllan. Men kommer ni ihåg att elefanten i fråga hette Myntrik? Och kommer ni ihåg kassetten som gavs ut med Myntriks äventyr i djungeln?

Jag hittade det här klippet från min absoluta favoritlåt på Myntrikkassetten. Minns att jag tyckte den var så romantisk. Vet att jag till och med använde den i raggningssyfte en gång. Ringde upp killen jag var kär i och när han svarade spelade jag upp sången i luren. Är man blyg får man vara kreativ ;) Vet inte hur lyckat det var, men håll med om att det är en riktigt söt sång.


Idag heter jag Birgitta

...mitt ganska så hemliga och inte så omtyckta andranamn. Undrar just när det kommer in på namntoppen igen:P Nåväl, grattis grattis. Till mig, min mor, och alla ni andra 175 875.


Första gungturen


Hello milk......welcome back!