Midsommar på OknöEn midsommarnatts dröm

"Midsommar is just about as Swedish as it gets. Rain, shine, snow or full blown blizzard, Swedes always herald the beauty of Swedish nature even if they need to huddle shivering under dripping tree branches. Nothing gets between a Swede and her exuberance in the glory of Sweden a-grow in green." (thelocal.se)

Med de målande orden önskar jag er alla en skön midsommar. Och tjejer - glöm inte blommorna under kudden. Utan dem ingen midsommarnatts dröm ;)
Ever

Sometimes knowing. Sometimes away. Sometimes feeling. Sometimes astray.
Sometimes longing. Sometimes too good. Sometimes struggling. Sometimes I should.
Sometimes singing. Sometimes laughter. Ever loving. Ever after.


Visingsö

Med finbesök i form av Garbo gjorde vi igår slag i saken och åkte ut till Visingsö. Man skäms nästan lite över att ha bott här i ett år och ännu inte varit där.  Vi hittade ett litet mysigt 50-talscafé där vi drack kaffe och åt räksmörgås. Lyckades till och med tajma solen mellan alla skurar så vi kunde sitta ute. Det blåsiga och kalla vädret gjorde att det blev en kort, men intrycksgivande förstavisit. Visingsö kommer definitivt att bli ett favoritutflyktsmål.
B+BG=BPPå begäran ;)

Det var en gång en tjej som inte haft körkort mer än ett knappt år när hon satte sig i bilen för att köra mot Landvetter för resa till det stora landet i väst. Hennes reskompanjon skulle möta upp direkt på flygplatsen, och för att den stackars bilen skulle slippa stå på en tråkig långtidsparkering så åkte mor och syster med för att ta bilen tillbaks till trygga trakter. Tjejen sätter sig i bilen, tar på säkerhetsbältet och trampar på gasen. Mor bredvid och syster bakom.

Mobilen indikerar att ett meddelande väntar. Tjejen ber modern läsa meddelandet, då hon mycket väl känner sina svagheter bakom ratten. Av någon anledning hamnar ändå mobilen tillslut i tjejens hand och all uppmärkssamhet likaså. Mor ropar "Hjälp", syster är tyst av chocken. Tjejen tittar upp - bilen på väg in i buskarna. Tjejen styr tillbaks ut på vägen och anser sig ha klarat situationen ganska bra. Mor tycker vi ska stanna och kolla så bilen inte gjorde sig illa. Men tjejen har allt under kontroll. Ingen fara, det gick bra.

Väl framme vid resans mål möter ressällskapet upp. Han tittar förvånat på tjejen och frågar var den högra framlyktan tagit vägen. Den, och halva kofångaren... Öhh, oups! Puppy eyes. Sorry... Tjejen och ressällskapet försvinner med sina väskor. Bilen körs tillbaks till trygga trakter där de förlorade delarna återfinns och plåstras ihop. Slutet gott, allting gott.


Forever too short...

Paketet från Forever21 har nu äntligen kommit. Skorna var helt okej och solisarna som jag väntat mig. Men klänningen - haha, vilket skämt!! Den nådde knappt ner under rumpan! Hur de kan kalla nåt sånt för klänning är för mig en gåta. Kanske skulle passa en 10-åring...

Nåja, nu blir det till att ge sig ut och leta kläder till lördagens bröllop. Jag som tyckte jag var ute i såå god tid...  

Hål i taket


När jag kom hem från födelsedagsfirande i Borås igår, var det ett stort hål i taket i hallen. Känns kul att få en känsla av hur det kommer bli när trappan är på plats.

Rivningen uppe i vindsrummet är klar - jag och Vidar sprang upp och ner i trapporna i lördags för att få iväg alla gamla väggar, mattor och annat. Nu är de väck, och själva byggprocessen kan börja!!
Den ljusnande framtid...

Yngsta lillebrorsan tog studenten i torsdags - firande på Första Villagatan. Grattis Benji!!

  

 

Några timmar kvar till sommaren...

Tog för första gången cykeln till skolan igår. När jag upptäckte att jag faktiskt kan cykla utmed Vättern nästan hela vägen in till stan bestämde jag mig för att detta får jag göra fler gånger. Inte detta läsår, dock. Skolan är nämligen slut för i år. Opponeringsseminariet igår gick bra, tror jag. Nu återstår bara lite korrigeringar i uppsatsen, sen är det sommar på riktigt :D

Efter jobbet ikväll ska jag ut med tjejgänget från skolan och äta lite typ hejdå-middag. De försvinner nämligen allihop från Jönköping över sommaren :(

Imorgon blir det Borås och firande av min yngsta lillebror som tar studenten!! Kanske blir jag kvar över helgen och passar på att träffa lilla Molly och hennes parenteser.

Nåja, sommaren får vänta några timmar till. Nu ska jag ta tag i uppsatsen. Ut i solen och njut, alla vänner!!

Jönköpingsåret

Idag är det exakt ett år sedan vi kånkade upp vårt flyttlass i trappuppgången här på Norrängen. I lägenheten är det inte mycket som är sig likt sedan dess - det mesta har blivit reparerat, upprustat eller utbytt och om jag får säga det själv, med riktigt bra resultat. Här trivs vi som fiskar i vattnet. Vidar en norsk lax och jag en rosa forell :)

På tal om vatten - kan inte nog säga hur mycket jag (inte minst som f.d. uppsalabo) uppskattar vår kära Vätterstrand, den mysiga piren och den charmiga innerstaden. Under helgen har staden varit fullsmockad av soldyrkande människor och marknad, RixFM och tivoli i stan. Igår kväll när jag gick genom gågatan på väg mot bilen, efter ett mysig date med min kära Rani som är tillbaks i stan, kunde jag inte låta bli att småle för mig själv och mysa av den ljusa sommarkvällen, den goa Jönköpingsdialekten och den svalkande Vätternbrisen. Jönköping är definitivt staden för mig. Jag har äntligen hittat hem!