Mors dag med de bästa

Idag väcktes jag av en sprallig liten treåring som kom in och sa "jag älskar dig" och lämnade över en väl utvald present, nämligen en fin gul tandborste som han tyckte mamma skulle ha ;) Så söt, antar att han ger det han själv skulle vilja ha, han älskar nämligen tandborstar, och skulle gärna köpa en ny varje gång vi handlar. Sen kröp han ner hos mig i sängen och talade om hur roligt han tyckte det var att få överraska mamma.Därefter blev det tårta, och på det en liten utflykt till mysiga Brunnstorps gård där vi åt chokladboll och glass (Ja, jag tog en tillfällig paus från min annars ganska strikta diet...)
 
En mysig dag med familjen, det måste vara den bästa present en mamma kan få!!

Goda och nyttiga fröbräck

 
När jag var hemma hos mamma häromveckan fick jag smaka något som liknade knäckebröd, men som bakas helt utan mjöl, och således innehåller minimalt med kolhydrater. Jag blev helt såld på dessa små frösprängda snacks, och häromdagen gjorde jag egna. Bjuder på receptet om det är någon mer som vill prova. Rekommenderas verkligen!!

Att sova eller inte sova

 
 
Tecken på att man sovit för lite:
 
- man springer och letar efter glasögonen som redan sitter på näsan.
 
- man frågar sin son om han sett mammas telefon i samma andetag som man säger åt honom att sluta spela på densamma.
 
- man ber mannen tömma den tvättmaskin som man i själva verkat aldrig satt igång, eller ens fyllt med kläder.
 
- man blandar ihop orden perkulator och permobil. "MIn farfar satt i perkulator..."
 
- man ringer upp någon och glömmer i samma sekund vad det var man skulle säga.
 
Ja, jag måste nog erkänna att jag för tillfället lider av lite trötthetsförvirring. Ändå har jag under största delen av lillens liv blivit bortskämd med fyra eller fem timmars oavbruten sömn. Igår natt sov han från halv elva till klockan sju(!) Det märkliga är att ju mer man sover, desto tröttare verkar man bli. Antar att kroppen fortfarande har lite återhämtning att göra från de första veckorna, då sömnen var desto stökigare och sträckte sig över betydligt färre antal timmar.
 
Nåväl, hoppas att jag snart hittar tillbaks till mig själv. Fram till dess får jag nöja mig med att roa min omgivning med mitt något förvirrade tillstånd :)

Syttende mai

Idag klädde vi oss i rött vitt och blått, bakade rulltårta och firade vårt norska arv. Fira allt som firas kan!


Remember my name


Vår fredag

Det har varit sjukstuga hos oss den senaste veckan. den här gången är det ögoninflammation som angripit, först Amadeus, sen pappan, och nu lilleman.

Men idag bestämde vi oss för att iaf komma ut i skogen och få lite luft. Amadeus ville absolut åka sparkcykel, men vanan trogen hamnade cykeln istället hängande på barnvagnen efter några meters åkande :) Med oss gem fick vi både en bukett vitsippor och två fickor fulla av stenar som absolut måste sparas.. 

På eftermiddagen hittade Amadeus några kompisar i form av grannens barnbarn, som han lekte med i timtals. Första gången han varit hemma och lekt hos nån utan mamma eller pappa med sig. Stora killen. Avslutade som vanligt fredagen med glass och fredagsmyssången i soffan. Familjeliv när det är som bäst! 


En månad idag ❤

❤ 56,5 cm ❤ 5160 gram ❤
 
❤ Underbara älskade Teodor ❤