Andningspaus

Just hemkommen från en intensiv men väldigt trevlig Uppsala-helg, då jag bl.a. äntligen fick möjlighet att träffa min kära Anette som jag saknat så sedan jag slutade på HSB. Hon hade lagat mumsig mat åt mig när jag kom dit på fredag kväll och när vi väl öppnat munnen pratade vi oavbrutet i timmar! Känns skönt att vara uppdaterad på vad som hänt sedan sist:) Tack vännen för en fantastisk kväll! Du är så go!

       

Det blev många kära återseenden och mycket kul. Besökte bland annat Marcus och Frida och min allra sötaste brorsdotter som sprattlade och jollrade och var så mysig att det var svårt att lämna henne, och vi hann också med ett stopp i Stockholm för att hälsa på farmor och släkten på vägen hem.
 
 image134          

En välbehövlig andningspaus från lägenhetsrenovering, jobb och annat. Men, borta bra, hemma bäst. Det känns så skönt att vara hemma igen, för det är så Jönköping känns för mig, som att ha kommit hem. Innanför dörren stod Mischa och väntade och nu kan vi inte slita oss från varann, hon och jag. 

Dags för lite vila. Snart arbetsvecka igen...

Ledsen blomma

Den blomma jag plockade in från trädgården för några dagar sen - den som lyste upp min tillvaro när jag låg på alla fyra och rensade rabatterna, och som jag sedan tog med mig in - har dött..:(
                                                                                

Den stod så fint mitt på köksbordet och var så vacker. Med sin klarröda färg och sin underbara doft blev lägenheten med ens ljusare och livet lättare. Nu är den död. Det enda som finns kvar är några torra blad och en ledsen stjälk som talar om det som var.
Stackars lilla blomma. Det var mitt fel. Jag gav dig inget vatten och pratade inte med dig på flera dagar. Nu är det för sent.

Tack fina blomma för den glädje du gav. Önskar du kunde leva för alltid.


 


Avskavt nagellack

Har varit lite djup de senaste dagarna, har väl helt enkelt haft mycket att fundera på. Som varför himlen är blå och gräset grönt, hur getingar kan flyga och var solen egentligen gömmer sig hela dagarna. Närå, lite djupare än så var det faktiskt :) 

Nåja, det hela har iaf medfört ett konstigt fenomen i mitt beteende. Jag, som aldrig någonsin har bitit på naglarna har flera gånger de senaste dagarna kommit på mig själv att sitta och gnaga sönder en stackars nagelspets, detta med följd av en nagel som fastnar i i stort sett allt. Har väl förstört en två, tre koftor skulle jag tro, dragit av X antal hårstrån och svalt en hel massa äckligt nagellack.

Jag tycker inte om att gå omkring med avskavt nagellack, men ändå är det just vad jag gör dagarna i ända. I guess I can't help myself. Och om nu nagelbitandet kan hjälpa mig framåt i mina funderingar så kan det ju faktiskt vara värt det:)

Passar också på att lägga in lite bilder från en dag i solen för någon vecka sen.
Sola lugnt alla semesterfirare!!

      

Finbesök

Fick fint Boråsbesök i helgen:) Samuel o Vickan kom och hälsade på och invigde därmed vårt gästrum. Bra det, för vi fick en väldig fart att köpa gästsängar och dyl, något som säkert skulle tagit ytterligare några veckor annars;)
På fredagen dök plötsligt parenteserna och lillasyrran upp med husbilen så det blev en riktig släktträff där en stund, med sedvanligt Teglund-fika.

Helgen var lite tråkig, vädermässigt. Så det blev ett par filmer och ett bowlingpass - första bowlingen i jönköping, faktiskt. Riktigt trevligt. Vem som vann låter vi vara osagt:)
Idag, när jag spenderat dagen instängd på H&M har det varit sol och blå himmel... Men, vad gör det? Man får ha solen i hjärtat istället:) Jag försöker tänka så, och varje dag stråla lite extra på kollegor och kunder som verkar behöva lite värme:)

Högtryck på väg in!! :D

     

Äntligen...

...är det klart. Fick beskedet i morse. Kom in på mitt förstaval så nu är det bara att ladda upp med kollegieblock och pennor (I looove buying school supplies!!) så den 20 augusti kör jag igång!! *längtar*

image107

Väntans förbannelse

Sitter och väntar på mitt antagningsbesked. Först fick jag veta att det skulle vara klart idag, men när jag i morse gick in och tittade på studera.nu så visade det sig att det skulle dröja till 18.00. Nu är klockan tio över elva och sidan är fortfarande stängd...
Antar att det får bli ännu en natt i ovisshet.

Egentligen har jag väl inget att oroa mig för. Jag har ju varit en duktig flicka och gjort mina läxor, så betygen ska räcka till. Antar att det bara är väntans förbannelse som slagit till. Nåja, fortsättning följer...

Ny på jobbet

Då var första veckan på H&M till ända. Känns faktiskt bra, jag trivs med jobbet, och kollegorna är super. Men nog måste jag erkänna att det är lite märkligt att vara tillbaks i butik...känns lite som ett steg i fel riktning. Men, det är ju bara sommarjobb i väntan på den efterlängtade utbildningen, och när den är klar så ska jag nog vara back in business snart igen:)


Nåja, renoveringen löper vidare. Den fula plastmattan i köket åkte förra veckan och igår fick vi bänkskivan på plats. Så, då är det bara kakel och skåpsluckor som kvarstår, sen är iaf köket klart :)


image106

image105

Vi är fortfarande kvar i velningsfasen vad gäller använding av vårt eminenta vindsrum, men jag tror det blir gästrum tillslut ändå. Mischa har fått en alldeles egen sovplats så hon börjar acceptera boende i byhålan Huskvarna (hon är ju ändå Stockholmare:) ) Efter resan till Norge med både flyg båt och bil så verkade hon iaf nöjd med att komma hem till den välbekanta filten och lukten av byggdamm. Själv längtar jag tills vi är färdiga och jag faktiskt kan ställa in damsugaren i städskåpet där den ska vara...