GlamfjortisIdag fyller min lilla fina syster tonåring. Festen hålls på lördag. Jag har planerat glitter och glamour. Grattis fjortis! ;) Puss!So WhatDen 10 november kommer PINK till Sverige - något som jag och
Desiree bestämt oss för att inte missa. Bokade biljetterna igår. Yeay!

I think I'm in love...

Har suttit och maratonkollat The Hills och det gav mig en crazy Cali-längtan. Solen, värmen, beacherna, sköna människor, god mat, B&J-glass i överflöd och bara chill chill chill. Jenny, nu kommer jag. Jag kan ta luftmadrassen jag bodde på sist och sova på stranden. Bara jag får vara där. Så kan vi ta en tur in till Hollywood ikväll och kolla stjärnorna utanför Kodak Theatre... Strosa på mysiga Fashion Island och njuta av BJ's underbara desserter. I think Im in love...


Kryp kurr och klick

Therese har nån konstig basilusk i kroppen. Något som gör mig trött hängig och allmänt orkeslös. Till följd av detta har de senaste två dagarna spenderats hemma, vandrandes från soffan, till sängen, till datorn och tillbaks till soffan. Jag är dålig på att vara sjuk. Blir rastlös och får kryp i benen. Idag bestämde jag mig för att fightas mot krypet och ta en långpromenix i kalla Huskvarna. Livsfarligt. Höll på att stå på öronen minst tio gånger. Men hem kom jag, hel och välbehållen. Krypet i benen har minskat, vet inte om det beror på promenaden eller det enkla faktum att kurret i magen dragit till sig all uppmärksamhet. Ska ta ytterligare en promenad. Från datorn till soffan. Stilla magkurret med en Nutrilett Crispy Chocolate Bar och försöka svälja ner med en kopp rykande blåbärste. Glömma kryp och kurr och läsa dagens Klick.

Värmande Ergorapido

Tre par strumpor, varav två uppdragna till knäna, ett par tjocka mjukisar, ett linne, två tröjor, en halsduk och en munkjacka. Det är vad jag har på mig. Och jag fryser som en gris. (Fryser verkligen grisar??) Över halva garderobsinnehållet är oanvändbart och jag är såå trött koftor, halsdukar och mössor. Men vad gör man? På jobbet skrattar de åt mig där jag går omkring med långkofta, halsduk och halvvantar hela dagarna. Ständigt med en kopp rykande te i näven. Men det är enda sättet att överleva. Jag fryser. Jämt.

Jag var hos tandläkaren idag. Där var det varmt. När jag halvlåg där med gapande mun började det sticka i både händer och fötter - antar att det var tiningsprocessen som gjorde sig påmind. Lite komiskt att man ska behöva betala 700 spänn för att bli varm. Tycker nog att jag, gratisarbetande som jag är, gjort mig förtjänt av ett extra värmeelement på mitt kontor. Får driva den frågan imorgon.

Något man blir varm av är att dammsuga. Tack vare mina 29 jordsnurr är jag nu ägare av en rosa Electrolux Ergorapido, vilket gör en sådan process betydligt mer angenäm. Alla glada, utom Mischa, som nu har ännu en apparat att frukta. Mischa är varm. Hon har päls. Kanske jag borde skaffa päls. Eller flytta in i ett solarium. Eller dammsuga.

Åt rätt håll

TGIF! Denna veckan har jag sovit dåligt och fått släääpa mig upp varje morgon, mycket pga frustrationer kring praktiken. Men mina efforts och försök att förändra situationen har faktiskt gett resultat.

I onsdags när jag var med VD ute på säljmöte så fick jag möjlighet att berätta hur jag kände, och jag fick väldigt bra respons. Så igår (efter ett studiebesök på Kinnarps där jag fick en genomgång av företagets förbättringsarbete) satte jag och min handledare oss ner och pratade igenom vad jag vill, hur vi kan lägga upp det hela och helt enkelt benade ut hur praktiken kommer se ut framöver. Jag fick en del egna saker att jobba med som känns riktigt kul, bland annat så ska jag uppdatera och fräscha till företagets interna informationskatalog, ta fram förslag på en enklare form av krisplan, samt ägna en hel del tid åt hemsidan, som behöver struktureras om endel. Jag har även bett om att få följa med VD ut ytterligare ett par gånger, och jag kommer också att få vara med företagets ledarskapskonsult i hennes planering, genomförande och uppföljning av ett coachningsuppdrag ute hos kund, vilket känns hur kul och spännande som helst.

Kort sagt, det går åt rätt håll och jag känner mig mycket bättre till mods.
Trevlig helg på er alla där ute!

Tomgångskörning

Tredje veckan på praktiken och dagen har ägnats åt förberedelser för morgondagens Karriär- och ledarskapsseminarium på Elmia. Framställning av program, deltagarlistor, namnskyltar och annat i pappersväg, samt iordningställande av bord, scen och dyl på plats på Elmia. Morgondagen lär gå i ett, och resten av veckan kommer troligtvis ägnas åt att följa upp tisdagen.


Så långt trivs jag bra på IndustriForum. Som jag tidigare sagt så är det ett underbart gäng av erfarna och driviga människor som huserar på Kaserngården där företaget har sina lokaler. Min handledare är toppen och VDn en riktigt driftig karriärskvinna som man inte kan annat än se upp till.

Trots allt som är så bra så känner jag mig ändå nästan ideligen frustererad. Jag förklarade det för Vidar som att jag sitter i en bil med gasen i botten utan att komma framåt. Jag längtar efter utmaningar och efter något att bita i, men som det är nu så följer jag mest min handledare i hennes arbete. Vilket i och för sig väl är tanken med praktik. Eller? Vad vet jag, jag är ju  helt grön på det här området. Vad jag däremot vet är att jag haft mycket mer ansvar och därmed större utrymme på många av mina tidigare arbeten, och detta stör mig enormt. Jag har miljoner idéer och massa tankar om hur saker kan göras, men som det är nu så finns det inte riktigt utrymme för mig att genomföra dessa. Och det kanske jag heller inte kan kräva, eftersom min tid på företaget ändå är begränsad.

Nåväl, jag har iaf pratat lite löst med VDn om saken och det verkar som att jag kommer få en del egna projekt att jobba med framöver. Förhoppningsvis projekt som gör att jag tvingas ta fram saker jag lärt mig under mina två år på MKV. För det är väl det som är tanken med praktik - att man ska omsätta teorin i praktisk handling.

Jag vet att det kan låta kaxigt, men jag känner mig lite som en stor guldfisk i en liten glasskål. Vill ha större utrymme, mer att ta tag i, mer gå-på-vattnet, mindre play-it-safe. Vill kunna släppa kopplingen och gå från tomgångskörning till att faktiskt komma framåt. Om detta händer under mina tolv veckor på IndustriForum återstår att se.