Home, Sweet Home



Hemma igen i ett regnigt Kaxis. Möttes upp av en Mischa som tydligt visade vad hon tyckte om att vi varit borta så länge. Hon totalignorerade oss i ett par timmar, men sedan kom hon smygandes och hoppade upp i mitt knä. Därefter följde hon efter mig kvällen lång, och sov sedan bredvid mig på natten, spinnandes högt som en gräsklippare. Mys. Kul att veta att man varit saknad.

Nu drar vi(dar) snart igång med renoveringen av kök/vardagsrum. Ska bara tömma de sista skåpen i köket, sen får kofoten börja göra det den gör bäst :) Återkommer med bilder.

Ett nytt kapitel

Minns ni när man var liten och lyssnade på en sån där talbok på kassett med tillhörande bok att bläddra i? Med jämna mellanrum hördes ett litet *pling*, och då visste man att det var dags att vända blad. Jag tror att vi nu kommit fram till ett sådant *pling* i Amadeus utveckling.

De senaste veckorna har lilla Deus börjat ta sig fram på egen hand på golvet. Från början gick det ganska långsamt och försiktigt, men för varje dag som gått så har han blivit duktigare och duktigare och nu hasar han sig genom rum efter rum på nolltid. Att man måste ha bättre koll har vi fått erfara på ett inte så trevligt sätt idag när vår lilla älskling föll ner från sängen. Det gick som tur bra, men det ska inte få hända igen. Nu vet vi iaf hur snabb han är. *pling*



Vad gäller maten så är det definitvt nya tider. Smakisarna går utmärkt och vi har nu börjat utöka till större måltider samt hela portioner gröt på kvällen. Gröten är den absoluta favoriten, men lillprinsen gapar glatt åt det mesta som bjuds. Den senaste tidens problem med stopp i magen börjar ge med sig och "systemet" verkar numera fungera som det ska. *pling*



Sedan vi kom till Norge har det även skett en radikal förändring av lillens sömnvanor. Från första dagen här har han sovit i säng(!) Jag tänkte att vi provar väl, men hade vagnen bredvid som backup. Gissa om jag blev förvånad när han bara la sig till rätta och somnade. Utan vagning! Från och till har jag blivit tvungen att ta upp och gunga honom lite i famnen, men vagnen har fått bli stående oanvänd. Känns helt fantastiskt bra. *pling*



Vår lilla älskling, tänk vad mycket glädje du ger oss och hur solen ständigt lyser på oss sedan du kom. Älskar dig mer och mer för varje dag .

"Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämnar det åter. Min lycka är din, din lycka är min, och gråten är min när du gråter."  /Nils Ferlin


Med havet ett stenkast från mig

Dagarna går fort här i Austevoll. Igår var vi och besökte pappans mormor Berit och morfar Oliver (som Amadeus fått sitt tredjenamn ifrån). Resten av dagen gick åt till att leta upp mjölkfritt bröd till mig. Om det är dåligt med mjölkfria produkter i Sverige så är det ändå mycket mer än vad som finns här. Har nu iaf lyckats hitta bröd, smör och soyamjölk, så jag kan klara mig ett par dagar till.



Just nu är det fullt hus här. Alla Vidars syskon och Amadeus kusiner har kommit hit och det är så mysigt att träffa alla igen.



Havsluften verkar göra mig trött för jag har sovit som aldrig förr de senaste dagarna. En sak är säker, här ute är man helt avstängd från vardagslunken där hemma och det känns faktiskt skönt. Riktigt riktigt skönt.

Sommar på hög nivå

Lördag morgon. Utanför fönstret ligger havet spegelblankt och gnistrar i solens sken. Tror minsann vi packade med oss solen och tog den med hit till Norge. Fram till igår har det mest varit regn och ruskigt kallt här, och vad jag förstår är det även liknande väder som gäller hemma just nu. Det gäller att vara på rätt plats i rätt tid :)



Flygturen i torsdags gick över all förväntan. Amadeus uppträdde som vanligt exemplariskt och sa knappt ett ljud varken vid start eller landning. Skönt att veta att flygningen fungerar med tanke på eventuella längre utlandsresor framöver.

Gårdagen spenderades mestadels i svärföräldrarnas båt ute på havet. Vi tog en tur in till Bergen, spatserade runt en stund på fisketorget där fisk, frukt och souvenirstånden trängdes med turister från diverse ställen runtom i världen. Köpte med oss lite jordgubbar och annat gott som vi mumsade på under dagen.




Lillprinsen verkade gilla att åka båt, vågorna vaggade till och med honom till sömns, och medan han snoozade nere hos farmor och farfar inne i båten, passade mamman och pappan på att lapa lite sol uppe på flybridgen.



När vi kom hem var det läggdags för lillen. Vi vuxna åt räkor och njöt av sommarkvällen innan det var dags att krypa till kojs. Vilken fantastisk dag i solen!



Hemester

Semester på hemmaplan behöver verkligen inte vara fel. Speciellt nu när sommaren visar upp sin bästa sida. Pappan har haft semester i en dryg vecka nu och det är så mysigt att vara hemma hela familjen. Vi turas om att få sovmorgon och på dagarna gör vi det som faller oss in. Solar, badar, äter gott, myser och busar. Hemester när den är som bäst.




Imorgon åker vi till svärföräldrarna i Norge. Amadeus ska få flyga flygplan för allra första gången! Ska bli såå spännande! (tycker i alla fall mamman). Datorn följer med, så stay tuned...

Egen ingång

Då var kattluckan på plats, och Mischa är nu fri att komma och gå som hon vill (nästan). För att inte den elaka dubbelgångarkissen ska smita in så blev det en lucka med magnetlås - Mischa har magnet runt halsen så när hon kommer i närheten så vips, öppnar sig låset. Genialt.


Klockan 03.56

Klarvaken. Ute börjar morgonen vakna till en ny dag. Men för mig är det fortfarande igår. Inte en blund på hela natten. Husband sover gott och lillen har bara varit vaken en gång sedan klockan åtta. Ändå kan jag inte komma till ro. Läser böcker, kollar bloggar, ser värdelösa program på TV. Inte ens räkna får verkar hjälpa. Får väl passa på och göra sånt jag inte hinner på dagarna, kolla nån film eller ta en promenad. Förr eller senare hittas jag nog av mr Blund.

Bra sömnrecept, någon?

Show must go on

Suck. Då var det dags igen. Den här gången är det en liten mus som Mischa dragit in och ner i källaren. Den har nu gått och gömt sig någonstans så det är väl bara att vänta och se var den kan tänkas dyka upp. Trevligt.

Jag vet en som ska se till att stänga dörren ordentligt in till sovrummet i natt. Och hoppas att springan mellan tröskeln och dörren inte är för stor... Natti.

Klia klia i munnen



Efter att i säkert en dryg månads tid trott att det varit tänder på gång i Amadeus lilla mun, så kan jag nu konstatera att det äntligen hänt. En liten liten vit spets syns i underkäken och om man stoppar in fingret känner man en vass vass liten gadd. Den är precis på väg att bryta sig igenom tandköttet och stackars lilla prinsen han dreglar och tuggar och har ont på kvällarna. Efter lite alvedon och många kramar brukar han till slut sova gott, men i natt vaknade han och var kokhet. Antar att den lilla tanden gett honom feber. Men jag tror minsann han fått pappas höga smärtgräns, för det var som vanligt inget långvarigt gnäll. Efter en liten stund var han pigg och alert igen, och ikväll somnade han fortare än han gjort på länge.

Då har vi ännu en milstolpe att datera i minnesboken. Första tanden - check!
Liten håller på att bli stor


Amadeus första...

...möte med en hund på nära håll, närmare bestämt Maxon, hemma hos några vänner. Mycket populärt.



...utomhusbad i riktig sjö. Även det en hit.



...sommarflirt ;) Tjejen i fråga är lilla söta Linnea.



Allsång i Gränna hamn

Igår tänkte vi att det är ju så fint väder - ska vi åka till Gränna en sväng? Fler med oss hade tydligen tänkt samma sak, massa folk nere i hamnen som sig bör en kväll i juli.



Så hamnade vi mitt i Allsången som tydligen blivit en Grännatradition. Lite pensionärsvarning, kanske, men det var faktiskt ganska trevligt.



Det har inte regnat i Småland på tre veckor, men just denna kväll bestämde sig vädrets makter för att hälla en störtskur på oss. Lite sektvarning med alla vita ponchos som åkte på :)



Fröken Bengtzing var en av de som uppträdde. Mamman likes.



Deus njöt också, men under sina nya hörselskydd. Hihi, så söööt

Cirkusen fortsätter...

Sitter instängd i köket och hör hur Mischa springer omkring nere i källaren. Hon kom in med en fågel i munnen för en stund sen, jag sprang in på toaletten och stängde dörren. Synd bara att hon inte dödat fågeln INNAN hon kom in...

Jag är som bekant inte särskilt bra på att hantera små djur som ofrivilligt släpas in i mitt hus och där jag står inne på toa hör jag bara hur fågeln lyckas ta sig loss och flaxa iväg. Så nu har vi en flaxande fågel i källaren som jagas av en katt som jag nästan ångrar att jag "omvände" till utekatt.

Hur som helst, jag lyckades ta mig in i köket och ringa räddaren i nöden aka Husband. Han lovade komma hem från jobbet och ta hand om det hela, för jag är bara skakis. Kommer definitvt aldrig att vänja mig vid det här. Kan man tvinga katter att bli veganer? Eller kan inte någon uppfinna en kattlucka med inbyggd röntgen som tvingar kissarna att lämna bytet utanför dörren? En sak är säker, jag kommer stå först i kön den dagen en sådan finns till försäljning...

Fram till dess kan jag bara tacka Gud för min räddare, och att han har ett jobb som han vid kriser av detta slag kan smita ifrån...


Update: Två luftgevärskott senare var detta trauma (och lilla fågeln) historia. R.I.P. lilla pippi :(

Glassiliscious

Nu vet jag vart vi ska åka för att fira när Amadeus mjölkallergi vuxit bort. För det hoppas jag verkligen att den kommer att göra. Borde väl inte ha tittat på de här bilderna när jag för tillfället inte kan äta glass, för ajajaj vad det vattnas i munnen och kurrar i magen... Trippelslurp!



Bilder: glassrestaurang.smultronstallet.se

Tack Desiree för tipset!

Spjälispremiär

Efter att Amadeus de senaste dagarna i större utsträckning lärt sig somna utan vagning, speciellt på förmiddagarna, tänkte jag idag prova på att låta honom sova i spjälisen. Detta gick utmärkt, och se så han njuter av det nya stora utrymmet :)


Waterboy

Ännu en solig dag. Underbart! Dagen ska spenderas med vännerna Anna och Linnea på deras brygga. Ska bara packa ihop väskan. Ha en fin dag och glöm inte dricka mycket vatten!!


Cirkus i Kaxis!

En liten prins är hård i maGen - en kissekatt måR dåligt av värmen - prinsen får kAtrinplommonpure - kissekatten spyr och spyr och spyr - prinsen levererar fyra fulla blöjor på två timmar - kissekaTten kvicknar till och går ut - prInsen ska dricka vatten och blöter ner hela sig - kiSsekatten kommer inspringande i vardagsrUmmet med en annan kisse efter sig - husse schasar iväg deN objudna kissen - mamman duschar prinsen - kissekatten kissar på golvet av räDsla för den andra kissEn - matte gåR för att torka upp - pappan tar över prinsens kvällsbestyr - matte Hittar en mus pÅ golvet i halLen - matte springer på tå in tilL pappan - mamman och pappaN byts av Igen - husse plockar upp musen - matte städar hallgolvet, mammaN lägger prinsen, husse stänGer alla dörrar.

Nu sover prinsen och kissekatten svalkar sig i källaren. Mamman och pappan, aka matte och husse sitter i soffan och andas ut. En sak är iaf säker - någon cirkus behöver vi inte betala för, för en sådan har vi hemma ;)

Ny adress

Det är 31 grader i skuggan och här hemma har vi flyttat ner i källaren. Husband håller på att lägga in en limträbalk på vinden så att vi så småningom kan riva väggen mellan kök och vardagsrum. Jag, Mischa och Deus ligger på en filt i hobbyrummet och myser. Här nere är det svalt och skönt, men snart ska vi upp och sätta på grillen. Hoppas ni har en skön lördag!


Plötsligt händer det...

Gissa om jag blev förvånad när jag idag tittade ner i vagnen och fick se det här?! Det krävdes visst att mamma gav upp innan nappen hittade in i munnen. Om det bara var en tillfälllighet eller en ny vana återstår att se. Söt är han i alla fall!



Sverige när det är som bäst!

Fredag kväll klockan tio och det är alldeles ljummet ute. Har precis ätit taco som älsklingen fixat och sitter och halvgluttar lite på nån film. Det var verkligen rätt att åka ner till Vätterstranden idag. Jag och lilla Deus köpte med oss mat och promenerade utmed strandkanten länge och det fläktade så där skönt. Tror faktiskt inte det finns något som kan slå svensk sommar! Vad sägs till exempel om min lunchutsikt?


Pust

Nej nu är det alltför varmt för att vara hemma. Tar med mig lillen och ett par vattenflaskor och beger mig till vätterstranden. Som resten av Jönköping...


Vit dag

Idag uppmanar Rädda Barnen alla att bära något vitt, detta för att uppmärksamma de barn runtom i världen som utsätts för våld i hemmet. Själv springer jag mest omkring i bikini i värmen, men målningen av utemöbler gav mig diverse vita fläckar på händer och armar. Så, jag låter dessa sitta kvar över dagen för att på så sätt visa mitt stöd till kampen för barns rättighet till ett tryggt hem utan våld. Lite med glimten i ögat, men för ett ack så viktigt syfte.