Tre år senare...

 
Vid den här tiden för tre år sedan låg jag på förlossningen på Ryhov hög av lustgas och mitt i värkarbetet. Känns oändligt länge sedan, ändå har tiden på något sätt gått fort. Amadeus kan knappt bärga sig för morgondagen, frågar om och om igen om det verkligen är måndag imorgon och om han ska få paket då. Såå mysigt nu när han börjar förstå det där med födelsedag, kalas och presenter. Imorgon blir det lite firande här hemma med bara oss tre, på tisdag kommer släkten från min sida och på söndag vankas det barnkalas. Let the celebration begin!!

God Jul!


Sista dagen på Östergården 1

Vet inte om det var den snabbt annalkande julen eller den senaste veckans sjukdom och därmed hemmavarande prins som gjorde att dagen kom så plötsligt. Jag hade planer om att ge fröknarna ett ordentligt tack i form av nån teckning målad av liten hand och en ordentlig gåva. Men så blev jag istället totalt överrumplad av dagen. Amadeus sista dag på Östergården 1.


Ni som följer bloggen vet hur jag kämpade i våras för att han skulle få gå kvar höstterminen ut, och hur jag efter mycket om och men vann det kriget. När jag så lämnade honom på morgonen den sista dagen försökte jag att inte känna efter så mkt. Han ska ju trots allt bara ett hus längre bort, och jag tror han kommer trivas bra med de lite äldre barnen. Jag tackade lite snabbt för oss och rusade sen till jobbet.


När jag sedan kom hem på kvällen och Amadeus visade mig boken som fröknarna satt samman, presenten de slagit in till hans födelsedag och allt det fina de skrivit till och om honom, blev det en smärre känslostorm för mamman. Lite gravidhormoner på det, och jag blev sittandes vid köksbordet med tårarna droppandes när jag bläddrade igenom den fina boken, full av bilder, dokumentation och teckningar från prinsens nästan ett och ett halvt år på avdelningen. Överväldigad av den fantastiska personalen, stolt över min duktiga son och lite bävande för det nya som väntar honom. Men innan det är dags för nästa kapitel ska vi ha lite julledigt tillsammans. Två och en halv vecka av gos mys och total avkoppling.

 


På tu man hand

 
Pappan är bortrest, och jag och lillprinsen får lite extra tid på tu man hand. Vi har ätit våfflor, bakat pepparkakor, läst böcker, haft Pippi Långstrump-maraton och spelat memory. Han kan verkligen det där med att lysa upp vardagen, mitt hjärta. Idag när jag helt oinspirerad ställde mig och slängde ihop en Chili con Carne för att vi skulle få mat i magen, och själv sitter och petar bland bönorna på tallriken, har han helt plötsligt tömt hela sin tallrik och vill ha mer. "Det var jättegott, mamma". Och det säger han som aldrig vill äta(!) Tror jag smalt till en liten pöl - så omtänksam och godhjärtad. Det, mina vänner, kan göra en mammas dag!

Första luckan

 
I lördags var då äntligen väntan över. I alla fall delvis. Amadeus har frågat och undrat och funderat över när julen egentligen skulle komma, och när han äntligen skulle få alla paket vi så länge pratat om. "När det blir vinter och kommer massa snö" har vi sagt. Så kom ju snön för någon vecka sen, och då undrade han "Har det kommit massa massa snö? Ska vi åka till julen nu? Kommer tomten till farmor?" (Vi kommer fira jul hos hans farmor och farfar i år) 
 
Även om lillen tvingas vänta några veckor till på tomten och på julen själv, så är adventskalendern ett väldigt bra tillfälligt substitut. Hans ögon formligen lyser varje morgon då han kommer på att han ska få öppna ett nytt paket. Detta är första året han verkligen förstår det hela med paket och julklappar, och eftersom mamman älskar att både ge och få presenter så känns det extra roligt att det uppskattas. Vad som ligger i paketet verkar mindre viktigt, det är pappret och snöret som gör det. Antar att det kommer att ändras med åren, men just nu är det bara helt perfekt :)
 
Ps. Det ska sägas att luckorna (spikarna) som ser tomma ut på bilden senare fyllts på med små skattkartebeskrivningar, då vissa av paketen helt enkelt var för stora för att hänga upp.