Från noll till sex månader


Nyfödd                                                               En månad


Två månader                                                      Tre månader


Fyra månader                                                    Fem månader



De bästa sex månaderna i mitt liv

Idag blir min lilla älsklingsprins sex månader! Måste klyshigt nog säga att tiden flyger. Tror inte man förstår hur fort det går innan man har en liten. Och oj vad mycket som hänt på det här halvåret.



Från att ha legat nästintill orörlig i mammas armar så är nu Amadeus en nyfiken, stadig och mycket glad liten kille. Han har liksom blivit en liten person och man kan redan nu se tendenser till personlighetsdrag.

Även om han fortfarande är en stor observatör som länge länge kan sitta och titta på sin omgivning, så vill han nu mer och mer bli en del av den värld han ser omkring sig. Detta innebär att allt, precis allt, ska undersökas, kännas på och stoppas i munnen.



Ljuden han ger ifrån sig har blivit mer nyanserade och vissa fraser man säger får honom att reagera på ett visst sätt, precis som om han förstår vad orden betyder.

Inga tendenser till krypande ännu, men snurra runt kan han, liggandes på mage. Och han sprattlar gärna med både armar och ben, som om han tror att detta ska ta honom framåt. Balansen blir bättre och bättre och med lite stöd kan han sitta själv korta stunder.



En sak är klar, det är en cool liten kille vi har. Han är sällan ledsen och att han skriker högt är extremt ovanligt. På föräldrautbildningen vi gick under graviditeten blev vi ombedda att föreställa oss vår bebis skrikandes - detta för att få en realistisk bild av föräldraskapet. Men lilla Deus bara levererar solskensleende på solskensleende. Han är onekligen en glad liten pojke som gläder sin omgivning med sin charm, utstrålning och lugna personlighet.



Can't wait to spend my life watching you grow up, my beautiful beautiful love

Smyckad spjälis

Imorgon blir Amadeus sex månader och den lilla sängen börjar bli alldeles för liten. Visserligen har lillprinsen den senaste tiden mestadels sovit i vagnen, men även den har han vuxit ur, så det är hög tid för en ny spjälis. Därför var vi igår och införskaffade en sådan.

Det var så kul att äntligen få ta fram de fina lakanen han fått av
moster och morbror och som bara legat i garderoben och väntat. Nu gäller det bara att vänja bort det vagnande som Deus på sistone vant sig vid vi på sistone vant Deus vid. Sen kan han sova gott som en stor liten prins.



Lakanen och tillhörande tygpåsar finns att beställa i flera olika färger på smyckad.se

Another Sunshiny Day


Finbesök av Olov och Rani som just kommit hem från sin honeymoon


Kubb i kvällssolen - gissa vem som vann :P


Opartisk domare som övervakar det hela...


...och vissa som försöker fjäska sig till fördelar.


Lite mat på det, och dagen är fulländad!


Tack för en härlig dag med er kära RanOv! (Ska fixa lite kopparspik till nästa gång, så kan vi utföra vårt uppdrag i skydd av mörkret...*ler*)


Midsommar

Idag vaknade vi upp till ännu en dag med strålande sol. Underbart! Tänk att vi faktiskt fick en midsommarafton med riktigt sommarväder. Vi hade en härlig dag ute i Tenhult med grillning, kubbspelande och trevligt sällskap. Amadeus blev nog trött av all frisk luft och alla nya människor för idag sover han som en stock. Jag och Husband ska passa på att måla lite utemöbler.

Hoppas er midsommarafton var fin och att er helg fortsätter i samma tecken! 


Små grodor, blommor och svenskarnas heligaste dag

Midsommarafton! Här i Kaxholmen var det mörkt på himlen och lite småkyligt på morgonkvisten, men nu har solen hittat hit och det är bara att hålla tummarna för att den stannar kvar. Vi ska strax ge oss av till goda vänner i Tenhult för lite firande, måste bara se till att allt är packat först.

En härlig midsommar önskar jag er allihop!

De senaste dagarna

Städa huset, klippa gräset, amma, laga mat, baka rabarberpaj, byta blöja, rensa rabatter, amma igen, slipa utemöbler, klä om utedynor, byta blöja igen, handla mat, promenera utmed Vätterstranden, göra smakis till lillen, vagna en sovvägrande prins, leta solhatt på stan, prommis Kaxholmen runt och så lapa sol såklart. Massor av sool!



De roligaste leksakerna...

...är inte alltid de dyraste. Favoriterna just nu är en tom vispgräddeförpackning och ett presentemballage bestående av prasslande cellofanpapper och roliga snören att dra i ;)


Den kungliga bröllopsdagen 19 juni 2010


Är det prinsessbröllop så ska man äta prinsessbakelser. Egenkomponerade mjölkfria sådana.


Jag satte på mig paljettvästen dagen till ära.


Lite mys framför TV:n.


Dags att krypa till kojs. Tror inte min egen lilla prins (den yngre) kommer ta sovmorgon bara för att mamman firar kärleken. Grattis till det vackra kronprinsesseparet och kärlek till er alla! ♥

Bröllopsfeber

Så var det då äntligen dags. Idag ska prinsessan få sin prins. Jag antar att fler än jag troget följt alla förberedelser och all medierapportering kring den stora dagen. Känns nästan overkligt att den äntligen är här. Själv hade jag gärna varit på plats i Stockholm, men det får bli TV-soffan istället och det går ju nästan lika bra.


Bild: detkungligabrollopet.nu

Viktoria var så vacker redan igår, någon av de vackraste klänningarna jag sett, och hon och Daniel strålade verkligen ikapp av kärlek och lycka. Min absoluta favorit under gårdagen var avslutningen på festkonserten *blöt i ögat*. Ni som missade det, eller som precis som jag inte kan få nog, kan se det hela här nedan.




Ha nu en härlig dag i kärlekens tecken, och passa på att fira ordentligt. Det ska i alla fall jag göra!

Amadeus provsitter Bumbostolen


Prommis på landet

Igår var det värmerekord för den här sommaren tror jag. Amadeus och mamman tog en sväng ut på landet för att hälsa på Anna och Linnea. Anna och lilla Rut var också där. Det blev en lång prommis med vagnarna i solen och sedan kaffe på balkongen. Tack tjejer för en mysig dag!


En egen green



Så här ser det ut ofta hemma hos oss nu för tiden. Gräset växer som...ja, gräs :) Om man jämför med grannarna så verkar vårt skjuta i höjden minst dubbelt så fort och Husband har klippt vår matta två dagar i rad nu. Häromdagen träffade Vidar på honom som vi köpte huset av. Han berättade att han gödslat mattan hela fyra(!) gånger förra sommaren. Inte undra på att det växer. Ett par hål så funkar det snart som golfbana...


En dag i solen

Idag har jag och Amadeus njutit av solen på en filt under skuggan av ett träd. Vi låg en lång stund och bara tittade på hur trädkronorna rörde sig i vinden. När vi sedan lekte "Baka liten kaka" bubblade lillen av skratt. Det måste vara det ljuvligaste ljudet som finns.




Idag var också dagen då den lilla klimpen för första gången smakade "riktig" mat. Det blev majs- och potatispure och det var nog inte det godaste han smakat, men det gick i alla fall ner. När pappan kom hem blev det grillmat på altanen för de vuxna och gröt för Amadeus. Nu sover han så sött i vagnen och jag är snart redo för sängen jag också. Det är underbart med sol, men jag tror minsann att värmen gör mig extra sömning. Dags att sätta punkt för denna dagen. Gäsp och godnatt.

Även bebisar får sol i ögonen

Idag har jag och Amadeus varit på stan och gjort lite ärenden. Var bland annat inne på Myrorna för att se om de fått in nån fin gammal byrå. Mamman har kli i fingrarna och vill ha ett projekt att jobba med, så en gammal möbel att slipa, måla och fixa till skulle vara kul. Tyvärr fick vi inget napp denna gång. Däremot hittade vi ett par shades åt lill-Deus på Lindex. För vem har sagt att bara vuxna ska vara coola och ha solisar?



Segis

Efter en solig morgon har regnet återigen hittat hit. Hmpf. Amadeus vill inte sova, varken på dagen eller natten. Eller ja, sover gör han väl, iaf ibland. Men det blir inga långa stunder. Således en trött och seg mamma. Har en relativt obokad vecka framför mig, så jag ska nog försöka ta igen mig och sova när lillen gör det. Just nu slumrar han en stund i vagnen och jag sitter av någon anledning och glor på fotboll. Inte mycket annat att se på TV just nu. Surplar på en kopp "Mors lilla Olle" (te) och tröstäter en delicatoboll. Egentligen ajaj på veckodagar men den behövdes idag. Ska stänga ögonen en stund nu tror jag. Drömma om sol och värme. Och sömn.



Sommartider

1. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
Sol och bad på en strand i Californien, gärna med nån avstickare till närliggande strandpromenad för att njuta av en kall drink på ett trendigt café, shoppa flipflop i nån hip butik och bara ta dagen som den kommer.


Huntington Beach, O.C. California, mars 2008

2. Ditt favoritställe på sommaren?
I solen.


Barcelona, juni 2009, med Olov och Rani utanför la Sagrada Familia

3. Vad lägger du helst på grillen?
Majskolvar som avnjutes med ljummet smör och flingsalt. Svårslaget!

4. Vad har du för planer för årets semester?
En vecka hos svärföräldrarna i Norge och för övrigt hänga en hel del i Kaxis, säkerligen med ett par impulsavstickare till vänner runtom i Sverige.


Austevoll, Norge sommaren 2008

5. Dina bästa sommarfärger?
Korall och guld. Också brunt, såklart :)

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren
Jordgubbar, Gesselåtar och Allsång på Skansen.

7. Bästa sommarminnet från barndomen?

Den årliga sommarveckan på Oknö med familjen Alvgard.


Oknö, midsommar 2008, återupplevde gamla minnen med Alvgard generation yngre

8. Havet, sjön eller poolen?
Poolen. Gillar inte att hur strandsanden torkar ut mina fötter. Låter som ett tiny problem men för mig innebär det oavbrutet smörjande...

9. Vad väljer du i glassbaren?
Anything with a Ben & Jerry's label.


San Diego, mars 2008

10. Vart går din drömsemester?

Maldiverna. Med en "mellanlandning" för lite shopping i New York.


Listan har jag snott av
Smäm.
Hur ser din lista ut? Skriv gärna en kommentar om du också listar din sommar så jag kan kolla in ;)

Dagen då jag skulle tagit examen

Igår var jag och Amadeus på Kv07's examenshögtid. Eller iaf halva. Det var totalstopp i trafiken i stan pga alla studentfiranden så vi kom fram lite sent. Efter högtiden hämtade pappan upp lilla Deus så mamman kunde fira lite med klassen.

Måste erkänna att det till en början kändes lite segt att veta att jag kunde haft min examen nu, jag också. Men när jag kom hem och möttes av en strålande glad liten son busandes med sin pappa så glömdes allt vad skola heter bort. Jag har min familj och just nu vill jag inte annat än njuta av den. Men jag säger det igen, ibland är det trevligt att få vara ute på vift och känna sig som något annat än mamma.



Lycka till alla kv07:or. Jag är er hack i häl! :)

De här fina tjejerna...

...har just åkt hem, efter att ha bott över hos oss här i Kaxis i två nätter. Lite speciellt också eftersom just dessa två var de första som, förutom pappan, visste om att Amadeus låg i min mage :)

Det var såå mysigt att ha er här fingåsar. Kom snart igen!


Svunna tider

Idag tycker jag synd om alla studenter som måste springa runt i sina vita kläder i regnet. Själv hade jag en strålande studentdag för elva(!) år sedan. Strålande sol, turkosblå BMW Z3 att glida runt i, studentmössa på kortklippt skalle (vad tänkte jag med?) och humöret på topp. Vilka tider...
Nu är den ljusnande framtid redan här.



Ursäkta den dåliga bildkvalitén, men detta var före digitalkamerornas tid. Det säger en hel del...

Välgörenhet

Lyssnade av telefonsvararen på vår hemtelefon:

"Hej, jag har ett furubord och fyra stolar, klädda med något slitet rutigt tyg på sitsen som jag skulle vilja skänka. Ni kan väl höra av er till mig på 07xx-xxxxxx."

Om fler vill skänka möbler är ni välkomna att kontakta oss. Gärna en soffa lik den nedan. Furu undanbedes dock vänligt men bestämt.


Bild: svenssonsilammhult.se

...ska väl tillägga att vårt telefonnummer är snarlikt Erikshjälpens...

Man får inte bryta grenar i naturen

Är riktigt seg idag efter en jobbig natt. Amadeus fick sina femmånaderssprutor igår och som vanligt gick det jättebra. Han sa knappt ett knyst när han blev stucken. Värre blev det dock i natt. Feber och sömnlöshet. Lilla stackaren. Blev inte mycket sova för någon i familjen. Nu sover dock lillen så jag ska lägga mig en stund jag också. För att pigga upp dagen har jag plockat in en fin rosa kvist utifrån. För att påminna om att det faktiskt är sommar, trots regn och rusk.


Stora killen

Nya favvosysslan: sitta vid köksbordet, kasta leksaker på golvet och titta på när mamma plockar upp dem. Over and over again.


Kök à la 1977

Den efterlängtade köksrenoveringen närmar sig. Tänkte passa på att visa upp hur det hela ser ut idag. Ja, ni kanske förstår att man längtar efter att få använda kofoten... Inte bara är färg, luckor och ugn fruktansvärt fula, även matchningen luckor/kakel/tapet (se bild nere till höger) borde aldrig fått skåda dagens ljus.

Grannens kommentar: "Va?! Varför ska ni renovera köket? Det är ju så fantastiskt fint." Hmm..smaken är som baken. Four weeks to go.


Firarhelg och ny vecka

Godmorgon. Det är en sådär skönt trött jag som sitter och knackar på tangenterna idag. Helgens aktiviteter har tagit lite på krafterna, men åh vad trevligt vi har haft.

Bröllopet i lördags var så fint, från början till slut, och det kändes så fantastiskt att få bevittna hur en riktigt nära vän tillslut fick sin prins. Det blir sådär extra speciellt när man följt resan från pirrande första förälskelse fram till förlovning och nu giftemål. De lyckliga tu har nu gett sig av till varmare breddgrader och här i Jönkan gråter himlen. Hrm..ja, det regnar alltså.

Själv sitter jag i soffan med en liten grabb som inte alls vill sova längre. Åtminstone på dagtid. Han somnade för en liten stund sedan och sov några minuter, men nu verkar han klarvaken igen. Nåja, jag får väl passa på att gosa med honom lite extra nu när han är vaken så mycket:)

Igår firade vi svenska flaggans dag, och familjens två svenskar var passande klädda i blågult. Under eftermiddagen smaskade vi på sverigebakelser och gick en liten prommis tillsammans med lilla Linnea och hennes föräldrar som var här en sväng. 

Nu är lillprinsen hungrig och jag ska passa på att kolla lite Gilmore girls medan han äter. Bjuder på några bilder från gårdagen.


Rani ♥ Olov 5/6 2010



Tack för en fantastisk dag kära RanOv. We love you!!

Smak på livet

Amadeus har ju som bekant passerat fem månader och aldrig tidigare har hans utveckling gått i sådan fart som nu. Varje dag händer det nya saker och ibland känner jag knappt igen honom, hans sätt att prata låta, röra sig och hans beteende i allmänhet.



Fötterna är just nu den stora favoriten. På skötbordet ligger han nästan alltid med fossingarna i vädret. I stort sätt varje dag hittar han på något nytt ljud, och den senaste veckan har han börjat skratta alltmer bubblande. Han vill inte längre sitta still i knät mer än ett par sekunder, sen ska han framåt på jakt efter en fjärrkontroll eller något annat spännande han fått syn på. Vänder sig gör han numera nästan direkt om man lägger honom på rygg, men han har ännu inte kommit undefund med hur man kommer från mage tillbaks till ryggläge. Våra fantastiska mat- och sovrutiner som sedan knappt två månader tillbaks fungerat hur bra som helst har nu rykt all världens väg. Jag har insett att det nog är dags att omvärdera och kanske omarbeta dessa, så för tillfället styr lillprinsen tiderna helt själv.

Idag har Deus också för första gången smakat gröt. Och oj, vilken hit det var. Har fått rådet att börja med bara en liten sked full, men han ville så gärna ha mer, så vi fuskade lite.



Känns helt otroligt att min lilla kille redan är så stor att det är dags för "skedmat", egen barnstol och sittdel på vagnen. Jag har börjat inse att det inte dröjer länge innan han faktiskt själv kan ta sig fram, och således också bort från mamma. En lite märklig känsla, hittills har han ju mest varit nära hela tiden och det har nästan känts som att vi sitter ihop. Men allt är ju en del av växa upp och jag är så lycklig att min lilla prins växer och utvecklas och att jag själv får följa det hela på första parkett.

Aldrig har väl orden från Predikaren i Bibeln "Allt har sin tid" passat så bra som nu. Att ligga i mammas famn och sova har sin tid, att upptäcka omvärlden har sin tid och att ta sig fram på egna ben har sin tid. Allt är verkligen skönt i sin egen tid. Själv gör jag allt för att ta vara på dagen och njuta fullt ut av varje minut med min stora lilla prins. ♥

Diplomutdelning och matförgiftning

Igår fick Amadeus sitt allra första diplom. Det var sista gången på babysimmet och det firades med diplomutdelning och fika. Efter detta gick jag och Amadeus tillsammans med två av Deus tjejkompisar och deras mammor och satte oss i solen. Mammorna åt sallad medan de små låg i vagnarna och sov. Salladen var god, men tyvärr blev jag sjuk av den. När jag kom hem låg jag däckad av illamående flera timmar innan salladen kom upp... Antar att det var kycklingen som var dålig.

Idag mår jag bättre och på dagens schema står lite småärenden och fixande här hemma. Ska bland annat byta till sittdel på vagnen permanent, för nu vill inte Amadeus ligga ner i vagnen längre. Sen ska lillprinsen få prova gröt för första gången. Femmånaderskontrollen visade att han inte riktigt gått upp i vikt som han ska, så nu är det dags att börja med lite smakportioner. Ska bli spännande att se hur han reagerar. Återkommer med bilder :)


Mittwoch

Idag lyser solen från en klarblå himmel och det ser ut att vara riktigt varmt. Kanske man rentav kan våga sig på sommarklänning och sandaler. Hmm..kanske lite tidigt. Veckan har så här långt varit riktigt lugn. Vi har mest varit hemma och pysslat. Tvättat, plockat iordning och tagit igen oss efter den förra något hektiska veckan. Men idag ska vi iväg på Babycafé. Sista gången innan sommaren och därför tårtkalas. Därefter är det dags för femmånaderskontroll på BVC, vilket betyder vaccination. Inte roligt, men det gick ju bra förra gången så vi håller tummarna. Ska bli kul att se hur mycket lillen vuxit, det var ju ett tag sedan senaste besöket.

Morgondagen kommer bjuda på ännu en sista, nämligen sista babysimmet. Känns jättetråkigt, för det har varit så mysigt att få gå och plaska lite varje vecka, men vi får väl åka till simhallen ändå, jag och Amadeus. Snart kanske man kan bada ute också. Så får vi se om vi kanske tar en fortsättningskurs till hösten.

Nu ska jag sätta mig på altanen och äta frukost medan lillen sover sin första nap. Ut i solen!


Femmånadersbilden

Igår blev Amadeus fem månader. En sak är säker, det är inte lika lätt att ta månadsbilder längre...



Det fick bli en närbild istället. Här kommer den. Åtta kilo välskapt liten prins: