Luvtröja = turtröja

Jag fick jobbet. Fick ett mail idag med förfrågan om jag kan börja upplärningen nu på onsdag. Why not. Snabba ryck, men lika bra att få upplärningen avklarad innan USA så jag kan sätta igång och jobba sen. Så, det är kanske inte så fel att gå på intervju i luvtröja trots allt...:)

image456Dagens lärdom om visuell kommunikation

"All our lives we've been told
that a picture says more than a thousand words.
Three words are proof that
we have been seriously misled:
I love you."

Tulpanfrossa

image452

image455    image454

image453

Luvtröja plus hotell

Det visade sig att min hemliga givare inte var så hemlig. I måndags damp det ner en lönespec från H&M i brevlådan. Det visade sig att de, utan att meddela mig, avslutat min anställning och således betalat ut min innestående semesterersättning. Nog för att jag inte jobbat på ett bra tag, men det hade varit kul att få veta anledningen till det plötsliga avslutet...

Nåja. Kan inte säga att jag är jätteledsen. Men, vetskapen om att jag måste börja jaga sommarjobb snarast har de senaste dagarna hängt över mig. Så, idag, utan att jag lyft ett finger, ringer Scandic Jönköping. De har hittat en ansökan jag skickade in för ett år sedan och frågar om jag fortfarande är intresserad(!)

Ska på intervju nu om en liten stund. I jeans och rosa luvtröja... Men vad gör man. De ringde i morse när jag redan var i skolan och nu hinner jag inte åka hem och byta.

Får lite smått panik när jag tänker på min CV som redan innan flödade över av visserligen många, men de flesta relativt korta anställningar. Men men, desto bredare erfarenhet:)

Grenna


Det strålande fina vädret igår lockade oss till Gränna. Inte för att äta polkagrisar
den här gången, utan för en kaffe på ett av de små pittoreska caféerna. Passade också på att köpa lite kanelskorpor - mina absoluta favoriter från Gränna Knäcke.


                

Planning for Cali

En dag som denna när det snöblaskar utanför är det perfekt att sitta hemma och planera för resa till varmare breddgrader. Med bara en dryg månad kvar till avfärd tänkte jag försöka kolla igenom lite vad det är vi vill göra under våra veckor i L.A. Endel är givet, som Hollywood, Beverly Hills och självklart en massa tid med våra underbara vänner där borta. Vi tänkte också ta oss en trip till Vegas och ev Grand Canyon. Ska höra mig för lite med Jenny också angående must-sees och vad hon kan rekommendera.

Nån annan som vill bidra med tips så är det mer än välkommet!image446


Hemlig givare

Jag har fått lön idag. Lite märkligt, med tanke på att jag inte jobbat något på sisådär fyra månader. Tyckte det var lite väl mycket pengar på kontot så jag gick in och kollade utdraget och där står det bara LÖN. Inte varifrån den kommer, varför den kommer nu eller vem den var ägnad till.
 
Kanske sitter det nån generös själ därute som tyckte att jag som student behövde en extraslant och som önskade vara anonym givare. Inte vet jag, och inte gör det mig nåt. Men märkligt, det är det.

Medieträning

image445

Ska ta en extrakurs den här terminen. En kurs i medieträning. Som blivande informatör är det ett nödvändigt ont:) att kunna hantera attacker från media och förhoppningsvis kan den här kursen lära mig att handskas med journalister och press på ett bättre sätt.

A little bit weard, it is. Jag som alltid sett mig själv som en blivande spjuver, envis och orädd journalist. Nu står jag plötsligt på andra sidan och förbereder mig för attack från de nådeslösa mediapersonerna. I guess life doesn't always turn out the way you planned:)

Jag har en föregångare

Min vän Rani som jag lärde känna i Uppsala blev snart en person som jag fick alldeles speciella band till. Vi brukar båda säga att vi från början haft en speciell connection:) Hon flyttade ner till Jönköping två år tidigare än mig och påbörjade då sin utbildning i Medie- och kommunikationsvetenskap. Det var genom henne jag fick nys om skolan och även om det dröjde två år innan jag äntligen kom igång med plugget så bestämde jag mig ganska snart att detta var utbildningen för mig. Även om kontakten var lite si och så under åren ifrån varandra så hittade vi varann snart igen. Sedan jag kom ner hit har min kära vän lånat mig kurslitteratur, svarat på mina tusentals frågor och t.o.m. gett mig skrivna sammanfattningar av en del böcker - ovärderligt!

Just nu befinner sig Rani (=drottning på hindi btw) i NY state och läser sin sista termin på ett universitet där borta. Själv har jag inte kommit så långt att jag bestämt mig för var jag vill ta vägen sista terminen, men med en föregångare som ms Queen kommer jag snart att få veta om Ithaca College är något att satsa på.

Så, tack Rani att du velat agera min föregångare, att du stått ut med alla frågor och att du är en så speciell och underbar vän. Saknar dig här i Jönet. This is for you.


Träning i snön

 image444
Sitter hemma och tittar ut på snöyran. Ska ge mig av ut och träna men av nån anledning känns det motigt. Jag som varit såå inspirerad de senaste veckorna sen jag äntligen kommit över min förkylning och kunnat återerrövra gymet. Nu sitter jag bara här och försöker hitta på anledningar att inte träna.

Men, som någon sa, när inspirationen är borta finns bara karaktären kvar. Så, då är det väl upp till bevis...

I did it again...

Efter en mysig vinkväll med tjejerna släpar jag mig upp för att ta mig till skolan i tid. Eftersom det är ont om bussar får jag ta den som går kvart över åtta så jag är i skolan typ tjugo i nio. Jag går upp och sätter mig med en tidning utanför salen och undrar varför jag är ensam. Så slår det ner som en bomb. Klockan är nästan nio. Jag börjar först om en dryg timme(!)
Har gjort det förut, fast åt andra hållet, dvs kommit försent. Antar att jag får se det som ett framsteg att jag är här för tidigt den här gången:)

Men, väl på plats är det ganska skönt att sitta framför datorn en stund med musik i örat och kaffet på bordet bredvid. Tror jag ska ta mig en liten promenad också innan dagen sätter igång på riktigt. Ibland kan det vara bra att ha mycket i huvudet, plötsligt har man en helt ledig timme på morgonen, och det skulle aldrig hända annars...:)

Meltdown

Thoughts spinning through my head, loads of stuff to be done. Must do this, must think of that, can't let go.
Sighing. Sitting down in the midst of the mess, just trying to calm down, to let everything go, to tell myself everything's gonna be fine. Life is here. Life is now. Gathering my thoughts. Just need to sit down for a while, forget everything around, focus on what's important and let the meltdown pass.

My life


Blank

Noll inspiration för tillfället, har inget direkt att skriva om. Lägger in ett blankt inlägg för det är ungefär så jag känner mig just nu.

Vättern i uppror


image439 image441 image438 image436 image437 image440 image443

Molly-dos

Lilla Molly var med sina föräldrar i Borås i helgen och självklart passade jag på att få mig en välbehövlig Molly-dos:)Lära-gå-kärran hon fick av mig och Vidar i försenad julklapp verkar gå hem, iaf så här i början;)

image434 image435 image432image428

image431 image433 image430image429

image427 image426


För kärlekens skull

För längtan efter våren, för rysningarna jag får varje gång jag hör den här, för kärlekens skull...


Försoning i stereo

 image425
Var på bio med Rani igår för att se Atonement eller Försoning med bl.a. Keira Knightly. Strax innan filmen skulle börja kom en övernervös man med SF-kläder in i salongen och berättade att det tyvärr var problem med ljudet och att denna premiärvisning skulle gå i enbart stereoljud(!)

Endel reste sig för att gå ut och vi övervägde väl, men med tanke på att ms Rani drar till NY om ett par dagar och stannar där ett bra tag så var det liksom enda chansen. Det kändes ungefär som att sitta och titta på en storbildstv, någon bioupplevelse var det inte frågan om. Men men, filmen var ok. Lite märklig, men sevärd tror jag. Har inte riktigt bestämt mig än...

Diva i bagaget

Hon brukar kallas Sveriges största diva. Tjejen som alltid verkar ha något oväntat kort i bakfickan att dra upp för att ge tidningarna det de vill ha. Carola har gjort det igen. När taxibilen var full efter Grammisgalans efterfest i onsdags hoppade hon glatt in och satte sig i bilens bagageutrymme. Bildbeviset finns här.

Sveriges största diva, can be. Men nog kan hon agera lite halvcrazy brutta också:)

Pinsamt, JP!

När man flyttar till en ny stad försöker man så snart som möjligt göra sig hemmastadd. Ett sätt är att hålla någorlunda koll på vad som händer i stan. Lokaltidningen erbjuder ett ypperligt sätt att göra detta. Här i Jönköping heter den Jönköpingsposten, eller JP i gemene mun. 

Vi beslöt oss för att prova på papperstidningen ett par veckor, men valde sedan att inte fortsätta prenumerationen då varken jag eller Vidar tar oss tid att läsa den varje dag. När vi nu bott här ett drygt halvår tänkte jag uppdatera mig lite på vad som händer, så jag knappar in mig på internet för att kika på nätversionen. Vad hittar jag? Ingenting. Absolut ingenting. Ingen nätversion, inget artikelsök, inga headlines, ingenting. Ja, förutom "kundservice på nätet". 

Efter lite efterforskningar har jag nu fått veta att tidningens hemsida tydligen är nystartad. Fram till förra året tyckte man sig inte behöva ens något hem på Internet(!) Därav bör hemsidan ses som ett väldigt kliv i utvecklingen.  Någon nätversion av tidningen är det tydligen inte tal om. Det tycker man sig inte behöva.
Vänta nu: Var det Sverige vi bodde i? Var det en offentlig tidning vi talade om? Och var det 2008 som just inleddes, eller gick vi plötsligt 10 år bakåt i tiden?...


Luft, please!

Det slog mig idag. Jag har inte varit utomhus på en vecka! Ja, det är sant. Sist jag gick ut genom ytterdörren var när vi skulle till Borås på nyårsafton. Sen slog ju förkylningen till och...well, the rest is history. Hostan hänger i och eftersom jag dels måste vara frisk till föreläsningen på tisdag och dels har endel plugg att göra innan dess så det blir nog ännu en innedag imorgon.

Plötsligt börjar syrebristen tränga sig på...


Planeringslös

Årets almenacksinköp har av någon anledning (läs:hostan hindrar mig från att gå ut) ännu inte ägt rum, vilket gör mig till en förvirrad planeringslös therese utan framförhållning. Jag måste gång på gång gå in på hj.se för att kolla när nästa föreläsning äger rum, jag glömmer födelsedagar och tappar bort tvättider. Hate it!

Ska försöka pallra mig iväg idag och införskaffa en bra, stor almanacka med mycket skrivyta. Jag har nämligen tänkt ha ett intensivt år :)

Veggo eller inte?

När man är sjuk ser man allt möjligt på TV som man troligtvis annars aldrig skulle sett. Exempelvis en repris av ett "Hemma hos Jamie" (Oliver). Han skulle laga fisk. Helt rått plockar han upp fyra hela makrillar och stoppar massa timjan i dem. "Se, vilka klara fina ögon de har" säger han och stoppar in dem i grillen.  När de kommer ut ur grillen är ögonen ledsna. Fina, döda, ledsna ögon. Funderar ibland på om man ändå inte ska bli vegetarian...

Sick of being sick!

Den eländiga förkylning jag drog på mig i lördags håller i sig. Eftersom jag kände mig lite bättre på nyårsafton åkte vi hem till parenteserna i Borås över kvällen. Trevligt, men man kanske skulle varit vis och hållit sig hemma...
Första dagen på nya året: could've been better. Röd sårig mule tack vare de oändliga snytningarna, förbrukning av alla husets servietter då toapappret tagit slut och alla butiker en dag som igår passande nog höll stängt, kroppstemperaturen skiftande från feber till normal och aptiten på sådär lagom hög nivå. Klar zombievarning på timmarna i vaket tillstånd.

Nåja, mina julklappar kommer iaf väl till pass. Sitter i soffan i min nya röda sköna morgonrock med fossingarna i de varma goa duntofflorna och ser på GG dagarna i ända. 

Well well, ska inte klaga. Jag menar, med tanke på hur det nya året startade - it can only get better ;)