Vad jag gjort

( ) rökt en cigarett
( ) rökt en cigarr
( ) varit hög
( ) varit full
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) blivit arresterad
( ) gått på en blinddejt
( ) varit kär i en lärare
( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
( ) ätit sushi
( ) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
( ) åkt släde
( ) använt ett falskt id
( ) varit med i en jordbävning
( ) blivit rånad
( ) tagit hand om ett råddjur
( ) blivit avstängd från skolan(s datasal)
( ) haft kramp
( ) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
( ) skrivit ett brev till tomten
( ) förstört en fest
( ) fått en önskan inslagen
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) kysst en spegel
( ) burit en svart klänning
( ) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
( ) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra


...Eller snarare icke-gjort :-) Oj vilken bustjej jag är!

Dagen till ära

63536-40

Hösten är här, kalla vindar blåser och ansvaret för värmeförsörjningen läggs mer och mer över på värmefläktar och stearinljus. *Burr och mys*. Igår sprang jag på världens finaste kristallkrona. Ja, inte äkta kristall såklart. Lite mer rockig och passande hemma hos oss. Svart. Hänger än så länge, i väntan på bättre placering, i taket i vardagsrummet. Ska införskaffa oranga stearinljus att klatcha upp hemmet med. Trevligt. 

Orange är också sjalen jag pyntat mig med. Dagen till ära invigs även de nya stövlarna jag inhandlade i norge i juli och som tålmodigt fått stå i vestibulen och vänta på kallare tider.Med facit i hand får jag nog erkänna att den kyla som matchar dessa fodrade stövlar fortfarande lyser med sin frånvaro. Har sprungit omkring i strumplästen hela dagen. Hade aldrig funkat på Regus...tur att man inte är dresscode-tvungen på det här stället. Har en känsla av att jag kommer behöva svalka fötterna fler gånger här på kontoret innan den verkliga kylan infinner sig och stövlarna helt kommer till sin rätta. 
I väntan på höstens verklighet lägger jag in en bild att njuta av.
Ciao

Insändare metro 5/9

Varför alltid Israel??
I rapporteringen kring den pågående givarkonferensen diskuteras det vem som egentligen bär ansvaret för uppbyggandet av det krigshärjade Libanon. De flesta verkar anse att Israel står som ensam ansvarig för förödelsen i grannlandet och därmed borde bära den ekonomiska bördan för restaureringen därav.

Problemet kring denna diskussion är att man verkar glömma vad som utlöste detta krig och vilka som faktiskt slog tillbaks i självförsvar. Det ironiska är att syndabocken alltid verkar vara Israel. Var finns garantin för att de insamlade medlen inte hamnar i händerna på det terroristiska hizbollah?

Medias vinkel är tydlig. Israel svartmålas och hängs ut som ”mördare”. Är det då fler än jag som känner obehagliga vindar från andra världskrigets gaskamrar? Borde vi inte göra mer för att visa vårt stöd till den enda demokratiska stat i mellanösternregionen? Hur kan vi, när vi talar om medmänsklighet och fred, glömma ett folk som under århundraden stått under hot och attack? Båda sidor har sina brister och fel, och tyvärr hamnar alldeles för många civila i kläm. Men jag är trött på att ideligen höra hur Israel svartmålas av medier säger sig vara objektivt. Mellanösternkonfliten är mer koplex och går längre bak i tiden än så. Hur allt detta hemska så ofta kan skyllas på ena parten är mig fullkomligt oförståeligt.

"Israelvän"