September genom Insta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ettårskalas hos kusin Charlie - Teodor provar på gåstolen - förberedelser för lillemans barnvälsignelse - kvalitetstid och födelsedagsfirande av älskade Garbo - Amadeus visar prov på att han är sin mors son i genom att lämna halvätna godisar lite överallt som han slickar lite på när andan faller på - vi hämtar pappa på flygplatsen efter en helg i Irland - Mamadeusmys med majsplockning i sommarvärme - också syskonmys, massa syskonmys.

Barbamamas café

Igår var det dags för SMUlans årliga café, i år undertecknat Barbafamiljen.
 
När vi kom möttes vi av den här lilla knasen.
 
Barnen hade själva fått skriva skyltar, baka och hjälpa till att förbereda inför dagen.
 
Det fanns mycket gott att välja på, och ett litet stånd där man kunde köpa med sig diverse godsaker hem.
 
Pappa kom förbi efter jobbet, tog en fika och blev runtguidad av Amadeus.
 
Deus kunde inte få nog av sin chokladboll
 
Två små busfröbästisar.
 
Innan vi gick hem fick vi också se Amadeus porträtt av sig själv. "Benen var för långa för att få plats där nere så jag satte dom på sidan istället" :D
 
Vilken underbar bild, och vilket fantastiskt dagis vi har, med superengagerad personal, varm atmosfär och tydlig värdegrund. Så tacksam!!

Dagen efter

 
Igår och idag har varit lite dagen efter för oss här hemma. I söndags hade vi barnvälsignelse för vår minsta prins, och det har varit en hel del fixande inför detta de senaste veckorna. Fler bilder från dagen kommer lite senare, men välsignelsen blev i alla fall väldigt lyckad och minnesvärd.
 
Eftersom Amadeus visade sig ha över 39 graders feber i söndags när vi kom hem från kyrkan, så spenderade vi gårdagen mestadels i soffan, med en liten avstickare för en cykeltur i solen. Idag när vi skulle iväg till dagis, verkade han inte speciellt sugen. Men feberfri var han, och eftersom det var fotograferingsdag idag, så pallrade vi oss ändå iväg. Efter lite lirkande gick Deus med på att ställa upp sig på gruppbilden OM mamma fanns inom synhåll. När han sedan kommit igång och leka, så var det okej att låta mamma åka hem en sväng. Det är lite svårt det där med hur mycket man ska pusha honom. Jag är väldigt noga med att han ska vara på dagis för sin egen skull, för att han vill. Men ibland behöver han en liten knuff i rätt riktning, för när han väl är på plats så är det ju faktiskt ganska roligt :) Försöker följa magkänslan och få honom att känna sig trygg i att det faktiskt är upp till honom hur han vill göra. Ibland blir vi hemma allihop, och ibland är jag med honom en stund på dagis för att han ska komma igång med leken innan jag får lämna.
 
Nu sover lilleman, som för övrigt har första tanden på gång. Ja, denna gången vet jag att det är på riktigt, för jag känner tydligt en liten spets som är på väg att tränga igenom. Som vanligt vid tandsprickning är sömnen lite sisådär, det har blivit en del matande nattetid på sistone, men han brukar ta igen lite sömn på dagen istället. Jag tänkte ta tillfället i akt att stänga ögonen en stund jag också, innan vi promenerar iväg för att hämta storebror. Får se om jag lyckas. Det brukar ju alltid finnas så mycket annat man vill "passa på" att göra... :)

Veckans citat

 
Amadeus sitter och studerar varningstexten på ett gammalt mobilbatteri, där den ena bilden visar en baby med ett kryss över, och den andra en soptunna med ett kryss över. Han läser högt. "Man får inte kasta bebisar i soporna". Helt logiskt! :P

Välkommen Charlie!!

Idag fick jag äran att träffa den här lilla krabaten för första gången. Fina lilla Charlie Norberg, son till våra kära vänner Rani och Olov. Så liten men redan så otroligt söt. Välkommen till världen, lilla vän. Mig kommer du nog att få dras med en hel del framöver :)
 

Presidentbesök och frisyrfunderingar

 
Det är tydligen en historisk dag. Något som jag helt missat. Nåväl, när jag råkat snubbla över nyheten om Obamas Sverigebesök i nåt socialt medieflöde, och lämnat storebror på dagis, så följde jag och Teodor med spänning framför TVn.
 
Nu har lilleman somnat, jag har stängt av TVn, och sitter istället och funderar över eftermiddagens frisörbesök. Ytligt så det räcker, kan tyckas, men som småbarnsmamma måste man tänka igenom såna här viktigheter. Håret måste kunna fixas hyfsat snabbt, inte kräva för täta frisörbesök, men bör ändå skänka lite glamour och skönhet i en ofta ganska så stressig och lite halvrörig tillvaro. Återstår att se hur jag lyckas förmedla dessa krav till frisören, och om hon har förmågan att ännu en gång skapa en tiopoängare.
 
Har för övrigt hamnat i lite av ett ekorrhjul bestående av en ständig mental to-do-lista. En lista som egentligen består av ganska så oväsentliga punkter, men som jag tycker att jag borde "passa på" att fixa nu när jag är hemmamamma på heltid. Ganska så knasigt, när det ju faktiskt är mamma jag i första hand ska vara, och dessutom åt två små knattar. Jobbar för fullt med att försöka korta ner, och om möjligt förvandla listan till icke-existerande. Inte helt lätt, men med små små steg kan jag nog lyckas. Wish me luck! ;)

Veckans citat

 
Amadeus har börjat kläcka ur sig så många sköna citat, så jag bara måste dela med mig till er, samtidigt som jag får möjlighet att dokumentera. Tänkte därför börja med veckans citat från min kloka treochetthalvtåring.
 
Det första kommer från när vi satt och pratade om hur mycket vi älskar varandra. Jag brukar säga att jag älskar Amadeus till månen och tillbaka. Han kontrar då med "Uhu ältar mamma junt Uhus jiid." (=Amadeus älskar mamma runt Amadeus rygg) och visar med armarna att det inte räcker att sträcka ut dem i luften, utan att kärleken går runt hela hans rygg. Så fantastiskt gulligt. ❤
 

Fem fantastiska månader!!

❤ 8710 gram ❤ 70,5 cm ❤