Gott nytt...

0-62eb3cb5b5e18201099407f3361b731f.png

Gott nytt år från BB. Vidar Therese o vår lilla nyårsprins.


Sovdags...

I väntan på Pyret har vi nu fixat till den säng som både jag och alla mina syskon sovit i.
Lite färg, nya lakan och en filt stickad av farmor och sängen är redo för nästa generation:)
Kom snart lilla vän!


En ny kompis

Jag fick en ny liten kompis i julklapp av Husband. En mini-PC! Fantastiskt fin och såå smidig. Nu kan jag ta med mig min lilla Internetvärld överallt och slipper vara bunden till Macen här på hemmakontoret. Tack älskling!D Day

Annandag jul, 26 december och Dagen D. Noll dagar till BF. Snön fullkomligt väller ner utanför fönstret. Efter ett par mysiga dagar i Borås med familj och släkt så är vi nu tillbaks hemma i Jönkan. Jag och Husband har precis intagit en lång och god brunch här hemma. Dagens planer är lika med noll. Bara ta det lugnt, kolla lite film, sova när vi känner för det och njuta av ledigheten. Ingen mellandagshysteri för oss i år. Bara vara hemma och ladda batterierna.

Jag har de senaste dagarna känt av lite värk i ryggslutet, och sammandragningarna, som fortfarande är oregelbundna, verkar komma tätare och tätare. Hela kroppen känner att något är på gång. Inom två veckor är vi iaf föräldrar. Börjar längta på riktigt nu.


White Christmas


Morgon dan före dopparedan. Kung Bore verkar ha bestämt sig för att ge oss en vit jul. Den första på väldigt länge. Inte mig emot. Min vana trogen sitter jag framför datorn och äter frukost. Dagen till ära lite extra fint upplagd med julserviett och ett brinnande ljus. Gläder mig över att jag ska få ha älsklingen hemma hos mig ett bra tag framöver nu - inte mindre än 25 dagar! Hur mycket jag än gillar dataskärmen så är det betydligt trevligare att spendera frukosten med Husband.

Tre dagar till BF och inga känningar so far. Var hos barnmorskan igår och allt såg ut som det ska. Imorgon åker vi till mina föräldrar i Borås över ett par dagar, så vi får se om det blir Borås BB som får husera oss och lilla Pyret, eller om vi hinner hem till Jönkan igen innan det är dags. Jag håller fortfarande tummarna för januari, även om jag börjar känna mig lite småtrött på ständig foglossningsvärk och att vara tung och klumpig. Försöker helt enkelt hålla mig hemma och sysselsätta mig med lite lugnare göromål såsom filmmaraton och julgodistillverkning.

Dagens göromål blir att tvätta lite kläder, packa, se över BB-väskan en sista gång, ta en lugn promenix i den vackra vintern och sedan bara invänta julefriden. Eller snarare julen. Friden har redan infunnit sig :)

Veckan som gått

Nittonde december och bara sju dagar kvar till BF. Tror dock jag kommer att gå över åtminstone någon vecka. Har nämligen inte känt av något alls ännu, annat än lite mensliknande molvärk i magen. Men det vore faktiskt skönt att låta julen passera innan det blir dags. Men vi får se. Pyret kommer när Pyret vill. Så enkelt är det. Förutom förberedelser för förlossning har veckan innehållit både det ena och det andra. Här kommer en liten update.


Har sagt ett sorgligt hejdå till de här två fina tjejerna, som nu skrivit klart uppsatsen, tillika i stort sett avslutat utbildningen och därmed lämnar Jönköping :( Sure gonna miss you!!


Kokat lite mer knäck då den förra satsen redan var på väg att ta slut...


Tvättat små söta babysockar.


Slagit in lite julklappar.


Fikat, fikat och fikat... Gott!

Känslostorm

Jag, i ett töcken. Befinner mig i parallella världar - den ena där allt är som vanligt, där jag går ut och handlar, andas in frisk vinterluft, lagar mat och förbereder för juletid. I min andra värld - den som dag för dag tar över mer och mer, lever jag i en förvandling, något som jag tror är den största förändring en människa kan genomgå. Jag ska bli mamma.

Är jag redo? Vad har jag glömt? Hur vet jag när det är dags? Hur känns en värk? Kommer jag att orka? Är jag tillräckligt förberedd? Vem är du, lilla Pyret? Hur ser du ut? Hur kommer det att vara att se dig för första gången? Hur blir livet som tre i familjen? Kan jag älska dig tillräckligt?

Tusen miljoner tankar hinner passera varje minut och jag ömsom gläds, ömsom gråter. Känslorna sitter på utsidan. Kalendern säger mig att du, lilla vän, är färdig, redo att möta en för dig okänd värld. Jag ser inga tecken, bara känner att något stort är på väg att hända. Du som bott i mig, vuxit och grott, snart ska vi få mötas. På riktigt. Det gör mig tårögd. Av glädje eller oro vet jag inte. Jag känner dig inte, ändå är du en del av mig. Skrämmande, fantastiskt, överväldigande och totalt ogreppbart.

Jag får påminna mig själv att äta, att fånga dagen, att låta världen utanför komma in. Tittar på flingorna som singlar ner utanför fönstret. Snart ska två världar bli en.

Trea Nolla

Helgen har varit intensiv med tre födelsedagsfiranden, en julkonsert, en tur till Borås och lite shopping däremellan. Tyvärr har kameran blivit lite bortglömd i allt annat. Men några bilder från Ranis fest vid namn Trea Nolla kan jag bjuda på :)
Kalorifabriken
Svullo

Vaknar med en stor ballong i munnen. Tuggar lite på den. Aj, visade sig vara tungan. Mina vanligtvis ganska små läppar ser nyopererade ut i badrumsspegeln. Fötterna vägrar klämma in sig i skorna. Fingrarna vill inte böja sig utan att avge smärta. Jag är full. Av vatten.


Der Waihnachtsbaum

Eftersom vi hade visning runt första advent så har inte julpyntet riktigt kommit upp förrän nu. När jag ändå var i farten passade jag på att packa upp julgranen också. Mischa hjälpte så klart till. På sitt sätt. Nu kan julen komma på riktigt.Live från Bermansgatan 3

Mischa sitter utanför balkongdörren med en fågel i munnen... Tittar på mig och ber med ögonen om att få komma in. Aldrig. Aldrig med ett byte i munnen. Möjligen en fluga, men inte en flaxande halvdöd fågel - det är mer än jag kan hantera. Ahhh, jag som skaffade innekatt för att slippa just sånt här. Som tur är kommer Vidar hem strax för att skjutsa mig till barnmorskan. Det är just såna här saker som jag med varm hand överlämnar åt honom...

Trettiosju veckors jäsning


Pyrets födelsedag

Idag är det tre veckor till BF. Häromnatten drömde jag att lilla Pyret kom ut den 28/12 kl. 18.23. Om det stämmer kan bara framtiden utvisa. Vad tror ni? När händer det?

Snön lyser vit på taken...I natt har jag sovit sådär oförskämt bra. Var bara uppe på toaletten en enda gång, vilket är lyx nu för tiden. När jag vaknade fick jag se soluppgång över de vitklädda taken. Nice. Det vita är i det här fallet visserligen frost, men det ger ändå, tillsammans med de 10 minusgraderna åtminstone en gnutta hopp om snö till jul.

Dagens aktiviteter ser ut som följer: lite julklappsinköp (svårt när folk inte längre önskar sig någonting), frisörbesök (ingen aaaning om hur jag vill bli fixad, men fixas ska det), och kontraktskrivning (nu är lyan äntligen såld). Husband och jag tänkte fira av lyan och fira in julen med ett dignande julbord någonstans, men vi hittar ingen som vill haka på. Öppen fråga: någon som är sugen?

Budgivning pågår...

Budgivningen av vår kära lya pågår för fullt, och jag kan utan att avslöja för mycket säga som så att det kommer vara värt ett ordentligt firande när det här är klart! Över alla förväntningar... Kom igen nu, show me the money!

Lyan i toppskick inför visning