Herr gårmanIbland händer det plötsligt. Hemma hos oss skedde det mer gradvis. Från att försiktigt ha ställt sig upp och balanserat en stund, för att någon månad senare kasta sig fram mot en stol eller ett bord och "råka" ta ett steg på vägen, till att, som nu, ställa sig upp, gå en bit, stå still en stund, och sedan gå lite till. Jag har haft svårt att veta vilket datum jag ska skriva in i lillens minnesbok under rubriken "dina första steg". Men nu vet jag. Från och med fredagen den 28e började Mr krypis avancera från knän till fötter, och även om han fortfarande kryper då och då, så är det tydligt att det nu blivit roligare att gå :) Nu blir det till att plocka bort nästa nivå av ömtåliga saker på hyllor och bord. Herr gårman är på framfart!


Inspirerad av Fredde i Solsidan......okej, ingen Segway kanske, men visst går det framåt bara man vill ;)


Anonym givare...

Idag fick Amadeus ett paket på posten. Utan avsändare. I paketet fanns en fin Lego-tröja och en blinkande tandborste som genast blev en hit. Antar att det är en försenad födelsedagspresent. Om du som ligger bakom läser detta så får du gärna ge dig till känna. Vore kul att kunna tacka rätt person ;)Nattens bravader

Efter att ha testat liten för mjölk igen, och fått ett rejält svar i form av vakennätter, en enorm blöjåtgång och utslag på magen, så hade han börjat sova på nätterna igen. Men i natt vaknade han strax efter tre. Jag går in, pussar honom som vanligt på huvudet och märker att huvudet är helt blött. Svett? Nepp det smakade inte salt. Efter att ha konstaterat att hela sängen är nerkladdad av spya förstår jag vad det handlar om. Not nice...

Polarn (snutten) som Deus bara måste ha när han sover var ju så klart även den drabbad. Turligt nog har vi två, men när även den andra råkat ut för olyckan så fanns det bara en sak att göra. Bada Polarn och sedan hårfönstorka honom. Klockan fyra på natten. Nu skrattar jag för jag inser att det är ganska kul ändå, hela scenariot.

Nåväl. Nu håller vi tummarna för att han ska bli frisk snaart och att jag som genom ett mirakel ska klara mig trots att bakterierna bokstavligen finns i min mun. Yeah!

Ettårsfirandet

Måste bara titta in och visa några bilder från firandet av vår lilla ettåring.


På själva födelsedagen firade vi själva här hemma. Amadeus verkade minst sagt förvånad när vi kom in till honom sjungandes med ballonger, lyktor och paket på morgonen. Senare under dagen smällde vi lite raketer ute i trädgården och Amadeus skrattade så han kiknade. Kanske inte är så fel att fylla år på nyårsafton trots allt :)


På nyårsdagen kom mormor, morfar och några av Amadeus mostrar och morbröder på tårtkalas.


Sen blev det såklart kalas med kompisarna också.Ballonger, partytutor, tomtebloss och russin :)


Linnea och Ruth


Gabriel och Melvin


En massa föräldrar. Lilla Alvin och Josua som också var med lyckades visst inte fastna på kort :)


Sådär. Firande i dagarna tre. Grattis älskling!

Vår julVi firade julen i Norge hemma hos svärföräldrarna. Det var så mysigt med alla tanter och onklar och till och med en liten nyfödd kusin till Amadeus. Deus själv roade sig mest med att gå upp och ner för den lilla trappan i vardagsrummet och att vandra från famn till famn. En massa värme, gemenskap, god mat, och ett gnistrande fint vinterlandskap utanför fönstrena. Vad mer kan man begära? Tack för en fantastisk jul alla fina släktingar där borta i väst!