Vår åtta månaders prins......har nu sex stycken fina men ack så vassa små bissingar på plats i munnen och har redan kommit på konsten att gnissla tänder.

...sitter sedan ett par veckor tillbaks stadigt själv utan stöd.

...vägrar dricka välling. Vet inte om det är flaskan eller dess innehåll som är problemet. Har provat (mig veterligen) alla de mjölkfria vällingar som finns. Kanske känner lilen på sig att detta betyder att amningen närmar sig sitt slut...

...älskar fisk, precis som sin mamma. All fisk. Så länge den kommer i burk. Mammas hemlagade mat ratas än så länge, men skam den som ger sig...

...utforskar hela huset på nolltid. Skönt att grinden är på plats så man iaf slipper oroa sig för trappan...

...jagar mer än gärna Mischa som börjar inse att det enda säkra stället är att lägga sig högt upp...

...ger oss så mycket för var dag som går.

Vi älskar dig!♥ /Mamma och Pappa

Trettioårsfesten

I lördags firade jag och Vidar våra 30 år fyllda. Tack alla som kom och förgyllde dagen och tack för alla fina presenter!


Urban Beat

Jag tycker mig behöva lite storstadspuls i mitt liv och är därför med och tävlar en åkpåsen Urban Beat från Elodie Details. Tävlingen hittar du hos söta Fru Evelina där jag också lånat bilden.


Jag ♥ Dig

Ikväll hade Amadeus svårt att somna. Jag försökte vagga honom först i sängen sen i famnen, men inget hjälpte. Till slut lägger jag mig på en madrass på golvet bredvid hans säng. Då lugnar han sig, men känner att han titt som tätt måste kika ut genom spjälorna för att se att mamma ligger kvar. Efter ett tag sträcker han ut lilla armen till mig. Jag stoppar in min egen arm i hans säng, och efter att ha smakat och småbitit på min hand en stund somnar han, hårt hållandes två av mina fingrar. Snuttefilten som brukar ligga tätt intill har hamnat nere vid fötterna. Substitutet dög inte längre. Mamman ligger kvar en stund och bara njuter av stunden, hör lillen snooza och känner hans andetag mot sin hand. En stund att bevara i minnet och i hjärtat.

Lika som bär...eller?När jag var i Borås hittade jag en bild på mig när jag var i niomånadersåldern. Amadeus är på denna bilden visserligen några månader yngre, men lite likheter kan man ändå se - eller vad säger ni?

Oavbruten nattsömn!

I förrgår la vi Amadeus i eget rum för natten. Jobbigt för mamman som kände lite separationsångest. Men, det visade sig vara värt det hela. Nytt rekord för oavbruten sömn kom som på beställning. Från kl åtta igår kväll till kl sex i morse betyder tio hela timmar(!) Tack kära svigermor för tipset!


Gardiner på plats


Så mycket att göra så lite tid

Stryka gardiner, sätta upp gardiner, tvätta femton maskiner tvätt, få bort envisa fläckar, baka inför trettioårsfesten, reda ut Amadeus små rackartyg, köpa prylar till köket, möblera iordning vardagsrummet, laga mat att frysa in till lillen, dammsuga, svabba och dammsuga igen, rensa rabatterna, klippa häcken, sortera skåpen, rensa ur för små kläder, packa ner sommarkläderna, klippa gräset, ringa ViaSat och be om hjälp med installation, klura ut TVns nya placering, måla tavelramar, beställa fotoförstoringar, klippa till vaxduken till utebordet, sy dukar och kuddfodral and so it goes on.

Ska nog blunda en stund och försöka vara lite effektiv sedan. Trötthet och effektivitet går inte direkt hand i hand. Och stress och köra bil gifter sig heller inte. Körde av vägen i veckan. Not good.

Husets hjärtaLite småfix och en del piffande kvar, men det mesta är klart och här är resultatet. Supernöjda är vi!

What do I do with all this love

Ibland känner jag mig handfallen, övermanövrerad och besegrad. All den kärlek jag känner till dig, min fina son, får mig att tappa fästet i tillvaron. Dina mjuka små händer som rör vid mitt ansikte, dina ögon med oidentifierbar färg, din runda lilla haka med gropen mitt i, dina tjocka små lår inbäddade i hudveck, och munnen som varje dag formar nya ljud. Allt med dig äter upp mig. Jag tappar alla yrkesambitioner, mina materiella krav blir mindre, mitt sätt att se på världen ändras totalt. Just nu finns bara du.


Undrar om jag någonsin kommer tillbaks till den jag var. Om A blir A och B blir B igen. Jag skulle göra allt för dig. Allt. Utan begränsning och utan villkor. Du är hela världen, i min famn. Försöker bena ut, strukturera och sortera. Få ordning på tillvaron, bli mig själv igen. Men den "jag själv" finns inte kvar. Jag har förändrats, utvecklats och berikats. Den kärlek som överumplat gör mig vimmelkantig, tunnelseende och enkelspårig. Så jag släpper, väljer att ge upp, att tillåta mig försvinna in i euforin som är du. Min Amadeus, mitt hjärta, mitt allt!


Teaser

Har fått önskemål om fler inredningsinlägg. Därför kommer här en liten, med betoning på liten, försmak på hur det nyrenoverade köket/vardagsrummet kommer att smyckas.


Bilder: lagerhaus.se, ellos.se, photowall.se

På ren inspirationSitter i soffan hemma hos mamma och pappa i Borås. Huset är tyst, det är bara jag, Amadeus och min lillebror Benji hemma. Regnet smattrar mot rutan och det känns så där höstigt ruggigt ute. Konstigt nog njuter jag av lite inneväder. Vid den här tiden på året börjar jag alltid längta efter färgade löv, halsdukar och nyvässade pennor. Ute i butikerna svämmar borden över av sommarens slutreaplagg. Jag finner mig själv gång efter gång vandra rakt förbi de röriga reahögarna fram till avdelningen där de dova färgerna möter tjocka mjuka ulliga material. Frossar gärna en stund i stickade tröjor och köper flera par fingervantar.

Det allra bästa med att hösten närmar sig är att det faktiskt finns en fantastisk sommar att se tillbaka på och luta sig mot när löven fallit ner och allt blir grått och trist. Jag lever i tron att man faktiskt kan lagra värme under sommaren som man sedan kan plocka fram vid behov längre fram. I år är min värmetank större än någonsin. Dessutom blir det första vintern i huset vilket innebär öppenspis-mys och plats för många värmande stunder med nära och kära.


Bilder:
miaj.blogg.se

Köket och vardagsrummet därhemma håller på att ta form och jag har svårt att bärga mig tills jag får sätta igång med sluttouchen i form av gardiner, handdukar, plädar, kuddar och levande ljus. Kan sitta i timmar och plöja nätbutiker och inredningstidningar i jakt på de perfekta materialen, de varma färgerna och lull-lullet som ska göra renoveringen komplett. Husband har jobbat stenhårt för att vi ska få det precis så som vi vill och det är jag så tacksam för.Dagarna som återstår i Borås ska jag försöka passa på att besöka diverse butiker som inte finns i Jönkan och samla ihop tankarna inför den stundande hösten. I november ska jag börja med min C-uppsats - sista anhalten innan jag når fram till min fil.kand. Då bilr det pappans tur att få spendera mer tid med lillprinsen. Att vara ifrån Amadeus på dagarna kommer för mig att bli en omställning som heter duga, måste därför försöka att redan nu förbereda mig, dels mentalt, och dels genom att succesivt öka längden på de stunder då jag inte har Deus hos mig. Ibland känns det som vi sitter ihop, han och jag, och även om det känns tungt att tänka på timmar och hela dagar utan min lilla guldklimp så tror jag det är bra för alla att han framöver får spendera lite mer tid med sin pappa.Just nu sover han, lilla älsklingen. Tandsprickningen har tagit på hans krafter och de senaste veckornas sömnbrist verkar nu börja tas igen. Fjärde tanden är på plats och här är så söt med sina små gaddar, två där upp och två där nere. Krypandet är nu bara dagar bort, igår och idag har han börjat ställa sig på alla fyra och liksom hoppa framåt med benen. Bäst att få grinden på plats så snart vi kommer hem.

Detta blev ett långt inlägg. Kan ibland sakna att bara få skriva. På ren inspiration, utan några ramar. Just så kom detta stycke till, och vi får se om det blir fler. Vill i alla fall tacka er alla som troget följer min blogg. Ett extra tack till er som tar er tid att kommentera och lämna spår efter er. Det betyder så mycket.

Stora varma höstiga sensomriga kramar till er alla!
Renovering

Väggen mellan kök och vardagsrum är nere. Köket utrivet och ivägkört till tippen. Say byebye to the seventies.


Före


Just nu

Sju månader...igår

En dag för sent, men så blir det ibland. Här är han i alla fall - min lilla sjumånaders älskling vars ögon faktiskt börjar gå åt det bruna hållet. Något ska han väl i alla fall ha fått från mamman :)

BildbevisMamman trodde först det bara var en, men det visade sig vara både två och tre små bissingar på väg upp. Nu gäller det att passa sig så man inte blir biten...