Helsingborgtips, någon?

God morgon! Här har vi just ätit Husbands nybakade scones och njutit av ännu en sovmorgon. Det är semester! Husband har just inlett sin fem veckor långa semester, och vi njuter av varje minut. Våra semesterplaner är att spendera en hel del tid hemma med diverse fix och lite impulsiva småutflykter. Den obligatoriska Norgeveckan hamnade i år i slutet av juli, så nu är det bara att hoppas att vi har samma tur med vädret som förra året.


Bild: Helsingborg.se

Nästa vecka skulle vi egentligen åka en trip med husbil, men husbilen i fråga har tyvärr kraschat, så det blev till att kasta om planerna och hitta på något annat. Nu har vi bestämt oss för att istället åka till Helsingborg några dagar och bo på Scandic (vilket enligt mig är mycket mer semester än husbilslivet).

Så, nu behöver jag tips från alla Helsingborgkännare. Vad finns det att göra? Vilka stränder är bäst? Butiker vi inte får missa? En tur över till Helsingör är väl obligatorisk, så tips på aktiviteter där mottages också tacksamt!

Kommentarer
Postat av: Magdalena Luikert

Finns ett tropikarium som är väl värt att besöka. Det är ett lite mindre privatägt tropikarium men helt lagom stort tycker jag. Köpcentret som gäller är nog Väla Centrum men det finns även ett i Hyllinge som är lite mindre. Ha det så skoj!

2011-07-14 @ 13:47:52
Postat av: Dessi - Home and desire

Okej. Jag är ju Helsingborgare, så...



Håller med ovanstående: Tropikariet är fint! Fredriksdals Friluftsmuseum kan jag också rekommendera! Ligger precis på andra sidan vägen om Tropikariet.



Råå Vallars strand är bäst. Så en tur ut till Råå måste ni göra! Supermysigt litet område. Finns även utomhusbassäng och äventyrsgolf precis vid stranden.



Ska man shoppa ligger Väla bra till hands. Där finns allt! Familia i Hyllinge är bra för där är lite folk, men dom har inga speciella butiker.



I Helsingör ska ni egentligen bara strosa. Äta röda pölser och dricka en god öl. Passa på att handla med lite sprit/öl/vin hem!



Och stranden på bilden heter Tropical Beach. För några år sen var den populär och välskött, nu finns det lite palmer bara. Och glöm för bövelen inte att strosa lite i Norra Hamnen och äta glass! Gå ut till Gröningen och köp med några goda korvar att grilla.



Nu blev det alldeles för mycket, haha. Vill du ha andra tips så hör bara av dig :)

Postat av: Trace

Wow..tack för fantastiska tips! Känns nästan som vi kommer behöva mer än de två dagar vi bokat :) Men det är ju ett angenämt problem. Vad kul, då ska jag göra en miniplanering, så vi inte missar nåt :)

2011-07-14 @ 20:10:45
URL: http://trace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback