Insändare metro 5/9

Varför alltid Israel??
I rapporteringen kring den pågående givarkonferensen diskuteras det vem som egentligen bär ansvaret för uppbyggandet av det krigshärjade Libanon. De flesta verkar anse att Israel står som ensam ansvarig för förödelsen i grannlandet och därmed borde bära den ekonomiska bördan för restaureringen därav.

Problemet kring denna diskussion är att man verkar glömma vad som utlöste detta krig och vilka som faktiskt slog tillbaks i självförsvar. Det ironiska är att syndabocken alltid verkar vara Israel. Var finns garantin för att de insamlade medlen inte hamnar i händerna på det terroristiska hizbollah?

Medias vinkel är tydlig. Israel svartmålas och hängs ut som ”mördare”. Är det då fler än jag som känner obehagliga vindar från andra världskrigets gaskamrar? Borde vi inte göra mer för att visa vårt stöd till den enda demokratiska stat i mellanösternregionen? Hur kan vi, när vi talar om medmänsklighet och fred, glömma ett folk som under århundraden stått under hot och attack? Båda sidor har sina brister och fel, och tyvärr hamnar alldeles för många civila i kläm. Men jag är trött på att ideligen höra hur Israel svartmålas av medier säger sig vara objektivt. Mellanösternkonfliten är mer koplex och går längre bak i tiden än så. Hur allt detta hemska så ofta kan skyllas på ena parten är mig fullkomligt oförståeligt.

"Israelvän"

Kommentarer
Postat av: Håkan

Det är naturligtvis befängt att inte tycka att Israel ska stå för Libanons återuppbyggnad av det fundamentalt och lättbegripliga skälet att bombningar av civila mål är synnerligen för-bjudet enligt Genevekonventionerna. Och det oavsett vad man kan tänkas tycka om hizbillah, hamas hitler eller mussse pigg.

Man kan inte som vuxen urskulda ett dåligt beteende med att ma eventuellt hade en "tasking barndom". Lika lite kan dagesn Israeliska regim inte urskulda sig med tt de har haft en "taskig historia". Det hör helt enkelt inte hit hur beklagigt och tragst det än må ha varit.

Israel ställer krav på att Libanon och Hizbollah ska följa FN resolutioner som bland annat innebär av väpning av Hizbollah. Det är gott. Men då kanske det även kan vara lämpligt at påminna om det mängs av FN resolutioner som är ålagda statens Israel som ännu inte har införlivats.

Det har inget med det Israeliska foket eller judarna med att göra. DEt handlar om den Israeliska regimen...det är allt.

2006-10-12 @ 08:12:18
Postat av: Trace

Tack Håkan för ditt inlägg. Jag håller fullt med om att det, som jag skrev, finns brister och fel i båda läger. Men när du använder termen "taskig barndom" så måste jag dock inflika att det i detta fall inte bara handlar om barndomen, utan även om en "taskig nutid".
Media är alldeles för vinklad och borde vara så objektiv som den utger sig för att vara. Det var min poäng.

2006-11-03 @ 07:52:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback