Kung Bore och Prinsen

Dagen då prinsen skulle göra sin första långresa för att hälsa på kusinerna i storstaden var en klass två varning utfärdad. Kung Bore hade invaderat det lilla riket på norra halvklotet och i hans spår följde lamslagning av invånarnas vardag i allmänhet och framkomlighet på vägarna i synnerhet. Inte på många många år hade man upplevt en sådan vargavinter med en meters snödjup, över 20 bitande minusgraders kyla och en vind som på sina håll uppmätte stormstyrka. Men Bores spektakel kunde inte hindra prinsen från att genomföra sin planerade resa.

Tidigt på morgonen gav han sig av, och efter många timmar av snöyra, dålig sikt och stundtals krypande fart anledde han till släktingarnas residens. Där firades äldsta kusinens treåriga födelsedag med söta bakverk och många glada tillrop. Kusin nummar två fick även hon ta emot hyllningar, då hon dagen till ära i den stora katedralen fått motta välsignelse från Den Högste. Det blev ett par minnesrika men också utmattande dagar för prinsen, som efter hemkomsten intog en bekväm position i moderns famn där han slumrade, och sedan sov dagen lång. I drömmen, precis som utanför fönstret fortsatte de vita kalla flingorna att falla...


Kommentarer
Postat av: mormor

Du är så duktig på att skriva. Det var verkligen roliga dagar! Både hos er och i Uppsala. Hälsa killarna. Kram!

2010-02-22 @ 21:17:59
Postat av: Miaj

jättefint skrivet och kul att ni kom! tack för dagarna hos er! kram

Postat av: DEC

Vilken tur att det gick bra på resan till upplandsfältet, trots snö och vind. Vilket kalas ni hade hos Teglunds i Storvreta då!? Såg bilderna på Saras blogg och tårtorna såg inte så tokiga ut. Mums! Och Amadeus...vad han har vuxit redan! Sån skillnad från första bilderna du la ut!

2010-02-24 @ 14:02:45
Postat av: M

Tack för senast!!!

Vi har gjort varianter på am.cockies idag. Faktiskt ännu godare. Lycka till med pack och flytt mm

2010-02-24 @ 20:14:15
Postat av: Hanna

Va söta de är! Stor han blivit, det går så fort alltså!

2010-02-28 @ 00:40:53
URL: http://gripandegaddar.blogspot.com/
Postat av: Emilie

Men titta där har vi dem ju! =)

2010-03-11 @ 10:34:48
URL: http://www.liljelyck.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback