En fyra månaders älskling


Lugn fredagsmorgon

Godmorgon. Fredag igen. Galet vad fort veckorna går. Just den här fredagen finns det extra mycket att fira.  Valborgsmässoafton, kungens födelsedag, Amadeus fyramånadersdag och exakt en månad sedan vi flyttade in i huset. Jag och lillprinsen ska till BVC för vägning och mätning, sen tänkte jag ta en tur till biblioteket för att låna Anna Wahlgrens "Sova hela natten" och hämta ut den present Deus fick av barnmorskan efter vaccinationen. Senare ikväll ska vi hem till Rani och Olov och kika på deras nya lya. Tänkte hinna med en snabbstädning av huset också. Nu ska jag iaf passa på att äta en långsam frukost medan lillen sover sitt förmiddagspass.
Hoppas ni får en trevlig Valborg!

En ny familjemedlem

Eller, ja. Typ. En liten golf. Orange är den. Väldigt orange. Har bott hos oss i ett par veckor nu och tar Vidar till och från jobbet varje dag. Eftersom det är dåligt med bussförbindelser här ute så var det välbehövligt. Kanske inte vacker, men funktionell. Och fullt duglig som andrabil. Välkommen lilla racer.


Love me do

Godmorgon. Idag verkar våren ha tagit en liten paus och det regnar ute. Men, jag och Amadeus tänkte trotsa vädret och ge oss ut till Babycaféet som hålls här i Kaxis. Ska bli kul att träffa andra Kaxholmenmammor och deras bebisar. Dagen till ära är lillprinsen klädd i en Beatelsinspirerad body. Det gäller att göra ett bra första intryck på eventuellt framtida lekkompisar:)


Det gäller att börja i tid...

Idag har lillprinsen varit med mamma och shoppat på ICA Maxi för första gången. Jätteduktig var han. Satt mest och studerade vad mamma gjorde och tittade på alla färger och former på hyllorna. Skulle så gärna vilja veta vad som försiggår i det lilla huvudet. En liten leksak fick han i alla fall, för shopping ska vara roligt. Det måste man lära sig i tid ;)


A walk in the park

Idag har lilla familjen varit på promenix och utforskat en vandringsled vi har alldeles i närheten av huset. Kvittrande fåglar, blå himmel, oändliga vitsippeängar och en sol som värmer på näsan. Vad mer kan man begära? Fingret i hörnan på ena bilden bjuder jag på ;)


Soliga torsdag

Idag har vi varit och simmat igen. Tyvärr är det svårt för mig att ta bilder på lillprinsen i poolen då han ju inte simmar själv riktigt än:) Men, förhoppningsvis kan Husband följa med någon gång och då ska det dokumenteras. Lovar att ni i så fall ska få bevittna det hela. Idag bjuder jag istället på en bild av Deus i vårsolen.



...och påsarna växer...

Jobbig natt. Lillen vaknade en gång i timmen och ville inte somna om. Vet inte vad som oroar, men han somnade iaf lätt nu på förmiddagen när det var dags för första sovpasset. De nya dagrutinerna (tredje dagen idag) går än så länge riktigt bra. Fast om han inte börjar sova mer på nätterna så måste jag nog ändra om lite så han får sova mer på dagen. Och mamman också:)

Nu kommer snart Jossan och hennes Gabriel på besök. Ska sätta på kaffet. Hjälper kaffe mot påsar under ögonen måntro?

Old habits...

Haha. Min kära vän Josefine uppmärkssammade mig just på att jag i ett tidigare inlägg skrivit lägenheten istället för huset när jag pratat om vårt hem. Så då finns det svart på vitt, jag har ännu inte riktigt greppat att vi faktiskt flyttat, utan tror nog att vi snart ska tillbaks till lyan på Norrängen:)

Remember my name


I huvudet på en mamma

Har lite försiktigt försökt skapa lite mat- och sovrutiner här hemma. Tror det skulle vara bra för både prinsen och föräldrarna att få in lite regelbundenhet i vardagen. Dessutom tror jag lillen sovit för lite den senaste tiden, och därför varit övertrött vilket lett till svårigheter att somna. En ond cirkel som är svår att bryta. Förra veckan sov han hela nätterna sju dagar i rad! Kändes helt fantastiskt och hur mycket man än säger till sig själv att detta inte kommer att vara för evigt, så blir man ändå handfallen när den nyfunna sovrytmen plötsligt rasar samman och man står där, tillbaks på ruta ett. Det är iaf så det känns. I natt vaknade lilla Deus fyra gånger. Det är mer än han gjort på flera månader. Varför? Ingen aning. Analyserna är många och åsikterna tusentals, åtminstone om man surfar runt på forum på internet.

Tror egentligen inte att sömnbristen är den största energiboven. Det är detta ständiga analyserandet och grubblandet över vad som är fel. Har jag fått i mig mjölk ändå? Vad har jag ätit? Har han ont i magen? Kanske är det slemmet i halsen som väcker honom. Har han svårt att andas? Rs-virus? Borde kanske inte tagit med honom till Ullared ändå? Har det blivit för mycket nya ansikten? Är han övertrött? Ja, ni förstår. Det går runt runt i skallen och stundtals tror jag det bor en bisvärm i mitt huvud.

Måste bara försöka sluta analysera. Börja acceptera. Läget är som det är. Jag har gjort allt jag kan. Det blir aldrig perfekt. Måste försöka leva ändå. Njuta av solen, lyssna på fåglarna, fånga dagen. Stänga av datorn. Sluta grubbla.

Montazami exposes her life

Fick just se att min favorit bland Hollywood-fruarna börjat blogga på amelia.se. Omissligt!



Bild: Skärmdump från Marias blogg

Livet utan mjölk, del 2

Idag när jag vaknade var jag övertygad om att det var måndag. Vidar har nämligen varit ledig fram till igår då hans föräldrar gav sig av tillbaks till Norwegen. Men, almanackan säger att det är torsdag, och för mig och lilla Deus innebär detta babysim. Eftersom vi missade förra gången så är det lite extra efterlängtat. Hoppas bara att lillen kan vara lite piggare än förra gången, då han nästan somnade i bassängen, stackarn. Typiskt nog så har han, efter att ha sovit hela nätter i en vecka(!), i natt varit vaken tre gånger. Men nu sitter han i stolen och sussar så sött, så jag håller tummarna.

Vad gäller mjölkallergin så har våra enträgna försök att få Amadeus att ta den äckliga ersättningen fri från komjölk inte gett några resultat. Han bara spottar, fräser och gråter och det gör för ont i mammahjärtat att se, så nu har jag bestämt mig för att fortsätta amma. Detta innebär att mitt mjölkfria liv måste fortsätta ytterligare några månader. Behöver nog ta mig en tur till Maxi och genomsöka den mjölkfria avdelningen ordentligt känner jag, om det här ska funka. Måste få lite uppslag på vardagsmat så jag vet vad jag ska äta. Hittills har det mest blivit sallad utan dressing och mackor. Mycket mackor. Lyckligtvis har jag hittat ett mjölkfritt smörgåsmargarin och soyamjölken duger bra att ha i teet, så frukost utan yoghurt ska jag nog kunna klara. Synd bara att nästan allt gott innehåller antingen smör, mjölk eller grädde. Men jag väljer att se det som en bantningskur. Att tappa några kilon på köpet vore ju inte helt fel:)

Dags att packa badväskan. Ta vara på solen, alla där ute!

TGIF!

Äntligen fredag! Ingen sol ute ännu, men ryktet säger att den är på G. Härligt. Lillen sitter i sin stol och andas tungt. Gårdagens elaka sprutstick gav honom feber, men nu har han somnat. Skönt att ha första vaccinationen avklarad. När barnmorskan stack så skrek han hysteriskt, lilla vännen. Efter andra sticket gnällde han en liten stund. Antar att han ville berätta för mamma att den elaka tanten gjorde honom illa. Men bara en minut senare var han sitt glada soliga jag igen, snackade på som vanligt och skrattade åt mamma. Skönt. Om nu bara febern lämnar, så kan vi snart lägga tremånadersvaccinationen till handlingarna.

Igår var vi också hos farbror doktorn för att reda ut den eventuella mjölkallergin. Tyvärr gav besöket oss inte mycket mer klarhet i det hela, då pricktest inte görs förrän barnet är sex månader gammal. Men vi fick iaf recept på mjölkfri ersättning som vi ska hämta ut idag och prova i ett par veckor. Själv är jag övertygad om att det är komjölken som spökat hela tiden, ända från bara några veckors ålder när det magonda började, fram till nu. Ska bli skönt att kunna hjälpa lillen att må bättre.

Dagen ska användas till lite småplock här i lägenheten. Fick upp gardiner i vardagsrummet igår, och även om allt bara är tillfälligt, i väntan på den stora renoveringen i sommar, så känns det genast mer ombonat. Ikväll kommer Amadeus farmor och farfar på besök för att träffa honom för första gången! Ska bli jättemysigt.

Bjuder på en bild från vår rabatt på baksidan av huset där vårblommorna redan står i full blom. I mina drömmar fortsätter det växa så här fint utan att jag behöver smutsa ner naglarna... Kanske ska man anställa en trädgårdsmästare. Frivillig, någon? ;)


Sedan sist...

...har Amadeus, som alltid varit en glad liten pojke, börjat ge ifrån sig riktiga skrattljud. Första skrattet som mamman uppfattade kom samma dag vi flyttade in i huset. Antar att lilla gos gillar Kaxis;)

...har vi fortsatt att nappträna. Varje dag. Har fått för mig att det går bättre nu, men det kan vara inbillning.

...har Deus börjat sträcka sig efter och greppa sina leksaker. Mobilen ovanför skötbordet är favoriten.


...har vi börjat bo in oss i huset och så smått få ordning på saker.

...har mammans mjölkfria diet gett lillen en mycket bättre tillvaro. Imorgon ska han pricktestas och det ska bli skönt med ett klart besked.

...har lillkaninen som sover i Amadeus säng fått namnet Polarn. Visst är de söta, Polarn och Pyret?




Update

Tremånadersdagen, eller snarare natten, ska kommas ihåg som en milstolpe. I natt har Amadeus nämligen sovit hela natten(!) Han vaknade till vid 03.00, jag var tacksam över dryga fem timmars sömn, och förberedde mig på amning. Men det blev tyst igen, och förblev så fram till kl 05.30 i morse. Jag trodde knappt mina ögon när jag tittade på klockan. Undrade om jag glömt bort att jag ändå matat i natt, mitt i all sömndimma. Men nej, en hel natts sömn blev det. Och somnade om gjorde han dessutom. Sover fortfarande och klockan är 10.30! Jag tittar uppåt och tackar. Mamman behövde det här.