Min första Mors dag

Vakna av en sjungande pappa och en jollrande son. Frukostbricka på sängen. Paket i trädgården. En stråhatt, fina lösfransar och lösnaglar. Avfärd till Borås. Middag i Frufällan. Fruktsallad och kaffe. Långpromenad. Mys hela dagen lång. Tack Deus, pappan och ni andra för en minnesvärd Mors dag!





Bakom kameran: Min duktiga och underbara make ♥

En mammas ord till sin älskade son




...så blev man lite lättare...


Lördagsgodis

Hemma igen efter min lilla ensamutflykt. Det känns alltid märkligt att åka hemifrån utan Amadeus, men oj vad skönt det var att sitta hos frisören och bli ompysslad. Marknaden på stan var ingen höjdare, det regnade, så det blev bara en kortis för min del. Nu är pappan iväg på IKEA. Jag har precis väckt Amadeus och vi ska ha en liten mysstund i soffan. Mjölkfritt lördagsgodis åt mig och en kall bitring åt lillen:)

Hur nya frisyren blev tänker jag inte avslöja än, men jag kan säga så mycket att jag blev väldigt nöjd. Ska be Husband ta ett par bilder när han kommer hem så får ni se. Hand upp, ni som ska se schlagerspektaklet ikväll!




Tugg, bit och dregel

Disken från gårdagen står på bänken i köket. Jag känner mig konstigt nog utvilad trots att det blev senare än vanligt igår kväll. Amadeus ville inte riktigt följa sovrutinerna på eftermiddagen vilket ledde till en övertrött liten krabat som vi sedan försökte hålla vaken fram till läggdags. Tur att våra middagsgäster själva har en liten i samma ålder, så man kan ha lite överseende med springandet fram och tillbaks till middagsbordet.

Det var i alla fall en väldigt trevlig kväll, alltid kul att kunna utbyta erfarenheter och jämföra de små. Amadeus fick en jättesöt liten kossa med bitvänliga tassar klövar. Lilla Alvin, som kompisen till Amadeus heter, har redan fått två tänder. Själv är jag nästan övertygad om att det är detta som är på gång även hos Deus. Lagom till mamman skulle gå och lägga sig igår vaknade han och verkade ha ont. Han tuggar på allt han kommer över och dreglar massor. Inget synligt i underkäken än, men jag tror det kommer dyka upp en liten liten tandspets vilken dag som helst.

Nu ska jag strax ge mig iväg till frisören. Vet ännu inte vad jag ska hitta på att göra med håret, så det här kan ju bli spännande... Återkommer med bild på resultatet.



Weekend

I vår familj börjar helgen redan på fredag. Och slutar inte förrän måndag morgon. Det känns liksom bättre så:) För även om jag och Amadeus är "lediga" varje dag, så är det mycket roligare när även pappan är det. Den här helgen är ganska så späckad. Ikväll får vi middagsgäster i form av Sandra och Thomas från föräldragruppen. Också deras lilla Alvin såklart. Imorgon ska mamman till frisören, och sen måste vi till IKEA och beställa vårt kök för att det ska hinna komma i tid. Skulle också vilja hinna med en tur ner på marknaden i stan och kanske kolla in Rix FM festival. Söndagen, som ju också är mors dag, kommer att spenderas hos mina föräldrar i Borås.

Men innan helgen kan sätta igång på allvar, ska jag städa huset, handla lite inför kvällen och passa på att hänga ut ett par tvättar på tork i det fina vädret. Nu ska en nyvaken liten Deus få mat.


Man vet att man bor på landet när...

...folk refererar till samhällets enda butik som "centrum"

...alla hejar på alla

...man träffar på vilda djur under eftermiddagspromenaden
...grannen klagar över avgaserna i storstan Huskvarna
...ett rådjur står i trädgården på morgonen
...folk höjer förundrat på ögonbrynen när man berättar att man inte har någon egentlig anknytning till platsen där man bor


Mina damer och herrar, välkomna till Kaxholmen!

Vad kallas motsatsen till sovmorgon?

Godmorgon. En trött sådan. Idag vaknade Amadeus redan kvart i sex, lite för tidigt tycker jag. Som tur var gick han med på att roa sig med Pingu-mobilen ett tag så mamman fick ligga och dra sig. Idag är det varmt ute, klockan är bara lite efter åtta och termometern visar redan nästan trettio grader! Visserligen i solen, men det kan vi låta vara osagt. Just nu ligger lillen och morgongymar, Mischa är ute på en liten prommis i trädgården och jag ska strax äta frukost. Idag blir det babysim och sedan lunch med Anna på Scandic, ska bli jättemysigt. Hoppas ni får en fin dag, alla där ute!



Förnyelse

Det stora håravfallet har börjat. Det sägs att man ca 3-4 månader efter förlossningen börjar tappa hutlöst mycket hår. Detta pga att man under graviditeten tappat nästan inget alls. Nu kan jag intyga att detta är sant, för mitt hår fullkomligen rasar av. I duschen, vid borstning, vid uppsättning och när jag inte rör det alls. Som tur är har frisörtid bokats till på lördag. För första gången på fem månader(!) Har varit svårt att komma ifrån mellan amning och dylikt så jag har bara fått gilla läget. Men nu ska det som sagt hända. Är lite sugen på en större förändring denna gång, ev klippa av en ganska så bra bit på längden och göra nåt nytt. Får se om jag vågar... Här kommer ett urval av tidigare frisyrer. Som ni ser skiljer de sig inte så mycket. Dags för något nytt, eller vad säger ni?




Rådjursincident #2

En storstadstjej ger sig ut i skogen för att leta efter sin bortsprungna katt. I vita sneakers och trenchcoat trampar hon in på en stor bred skogsväg. När tio minuter passerat utan spår efter den lilla kissen bestämmer hon sig för att lämna vägen och vika av in på en mindre stig. En mindre stig som bara verkar krympa ju längre hon går. Det blir till att kliva över stockar, krypa under nedfallna träd och gegga ner de vita skorna i sunkig våtmark. I have a mission.

Ju längre hon går, desto mindre säker blir hon på var hon egentligen är. Försöker lyssna efter bilvägen, men hör bara trädens sus. Då, plötsligt, mitt framför näsan står där ett stort, livs levande rådjur. De fyra ögonen hinner mötas innan tjejen med bultande hjärta och vikande ben vänder om och springer springer springer. Rådjuret blev visst minst lika rädd, för även h*n är borta på en sekund. Måste ha sprungit åt ett annat håll. Tjejen som är uppenbart skakad av incidenten, följer stigen tillbaks samma väg som hon kom. Ger sig av hemåt utan jaktlycka, med förstörda sneakers och hål i trenchen.

När hon kommer hem konstaterar hon till sin make: "Vi bor verkligen på landet nu." Han bara skrattar och skakar på huvudet. Men när man träffar på stora djur utan koppel under promenaden - då befinner man sig ju knappast i stan, eller hur?! I guess it's all in the eyes of the beholder.

Ps. Ni som undrar över Rådjursincident #1, kan läsa om den
här.

Från rygg till mage


Premiärtur i sittdelen


She's back!

Klockan halv ett i natt smet hon in genom balkongdörren, precis som om ingenting hänt. Nu ligger hon och jäser i fåtöljen och allt är som vanligt igen. Onödigt att oroa sig så, men what can I say. Guess I'm just the worrying kind.



Sol, goda vänner och en kisse på vift

Söndag morgon. Amadeus sover sitt morgonpass och jag sitter och knaprar på några salta pinnar från gårdagen då vi hade besök av Rani och Olov, aka the Bride and Groom to be. Dagen bjöd på grillmat, lite trädgårdsfix, bara ben i gräset, och många timmars sol.

Den värmen man tidigare bara hört talas om överumplade oss totalt. Mina sommarkläder låg fortfarande nerpackade i flyttkartonger, men nu är de på plats, så vi är redo för mer sol och sommar. Tyvärr verkar det inte bli mycket av den varan idag. Moln på himlen och en kylig vind tyder på det som meteorologerna förutspått: regn. Nåja, då kanske vi kan få gjort de ärenden vi sköt på igår. Och kanske Mischa behagar komma hem till sin oroliga Matte. Hon har varit ute hela natten igen, och jag vet inte om jag någonsin kommer vänja mig vid detta. Var ute en sväng nu på morgonen och ropade på henne, men inga spår än så länge. Däremot var det nyss en liten fågel på besök i vårt vardagsrum! Jag hanterar som bekant inte sådana situationer särskilt bra, så jag väckte Vidar och han hjälpte den lilla stackaren ut igen.

Nu ska jag sätta mig ute på altanen och ta vara på de solstrålar som lyckas tränga sig igenom molnmassan. Det gäller att passa på. Bjuder på några bilder från gårdagen.



Så kom äntligen värmen till Kaxis...

Fredag igen. Den här veckan har gått i en rasande fart. Jag och lillen har haft fullt upp med besök, simning, öppen förskola och annat. Idag tog vi en välbehövlig hemmadag ute i solen. Mamman plockade fram sina icke existerande gröna fingrar och rensade rabatten medan Amadeus invigde sittdelen till vagnen och tittade på.



Upptäckte till min glädje att vi har både gräslök, persilja och hallon i rabatten. Också rabarber. Massa rabarber. Passade på att plocka in lite för att frysa in. Inte särskilt gott att äta som de är tycker jag, men det är ju perfekt att ha i frysen om man blir sugen på rabarberpaj mitt i vintern.




Lilla Mischa älskar att vara ute så länge någon av oss andra är det. Idag passade hon på att klättra lite i träd, men när Matte gick in, då följde hon med. Vill inte vara ensam ute. En riktig liten fegis är hon, min lilla kissemiss.



Helgen kommer bjuda på mycket relax, jag känner mig lite sliten efter en intensiv vecka. Imorgon ska vi även till IKEA för att bestämma de sista detaljerna till vårt nya kök. Får återkomma mer om detta. Nu tror jag jag ska slänga ihop en rabarberpaj. Blev faktiskt lite sugen. Önskar er en trevlig helg!

Matchy matchy

Jag är med i en tävling på nelly.blogg.se där man kan vinna presentkort på kläder för 5000 kr. Det hela går ut på att man ska plocka ihop två matchande sommarkit av kläder - ett till sig själv och ett till sitt barn. Här kommer mitt bidrag. Vad tycks?



En helnorsk, en halvnorsk, en åttondelsnorsk...


Mitt i lunchen

God måndag! Kan man säga så? Här sitter lillen och äter "lunch" så jag passar på att göra en liten uppdatering. Vi är nyss hemkomna från en solig prommis till ICA med våra nyfunna vänner Anna och lilla Linnea, som varit här på en fika under förmiddagen. Idag är det syttende mai och både jag och Amadeus är klädda i blått vitt och rött dagen till ära. Tänkte baka en tårta och överraska pappan med när han kommer hem.

Helgen spenderade jag och lill-Deus i Borås med mormor och moster. På grund av regnet skippade vi det planerade vårmarknadsbesöket och tog en liten shoppingtur inomhus istället. Vi mötte också upp min kära svägerska för en fika. Det var mysigt att få spendera lite tid med släkten tyckte både jag och Amadeus. Tyvärr glömdes min kamera kvar i Borås, men min duktiga
syster fotade också endel så här kommer några av hennes bilder.

Ha en fortsatt skön måndag och ett speciellt grattis till alla norrmän där ute!


Effektiva fredag

Här började dagen som vanligt klockan sju i morse, då Amadeus slog upp sina blå. När vi gick ut ur sovrummet och Mischa inte kom och hälsade som hon brukar, fick jag en lite olustig känsla... Jag ringde till Husband och fick det bekräftat - lilla kissen kom aldrig in igår kväll, utan har varit ute hela natten. Eftersom detta aldrig tidigare hänt och med tanke på att det bara är den senaste veckan som hon börjat få smak på utelivet, så blev Matte riktigt orolig. Jag gick ut en sväng runt huset och ropade, och där, i ett hörn på altanen på framsidan, ligger hon hopkurad, helt blöt och rufsig med massa kvistar i pälsen. Hon jamade ilsket när jag hittade henne och ville först inte gå in, men ljudet av mat i skålen kunde hon inte stå emot. Arg var hon dock hela förmiddagen. Låg mest och tvättade sig om och om igen för att få bort all smuts. Efter ett tag kom hon dock och la sig hos mig så jag antar att jag nu är förlåten:) Får nog ta och införskaffa en kattlucka så liknande händelser kan undvikas i framtiden.

Dagen för övrigt har varit effektiv. Riktigt effektiv. Jag har hunnit städa både över- och undervåningen, spola av plastmattorna utomhus, ringa massa viktiga samtal och tvätta X antal tvättar. Amadeus har varit så snäll och mest suttit och tittat på mamma, gärna bitandes på en leksak. Börjar nästan undra om det är tänder på gång, han har varit så väldigt bitglad de senaste dagarna.

Nåja, Husband kom hem tidigt idag och nu har vi ätit fredagstaco. Det blir en lugn kväll ikväll. Det enda jag ska göra är packa väskan. Imorgon åker nämligen jag och Deus till hans mormor och morfar och blir kvar över natten. Pappan har planer hela dagen, så då passar vi på att göra en liten Boråsutflykt.

Nu ska jag sjunka ner i soffan en stund innan lillen vaknar. Bjuder på en bild på mina två älsklingar ♥


Som fisken i vattnet



Igår var hela familjen på babysim. Mamman och Amadeus plaskade runt i den "stora baljan" och pappan dokumenterade det hela. Det är så roligt att se vilka framsteg lillkillen redan gjort i vattnet, han är mycket mer orädd och verkar tycka mer och mer om det hela för varje gång.



Att flyta omkring i badringen är lite svårt. Lill-Deus har inte riktigt förstått att man måste sparka för att komma framåt, så än så länge får mamman hjälpa till.



Det fruktade "dyket" visade sig inte vara så farligt som det låter. Amadeus klarade det hela galant.



Mammas duktiga lilla simmare ♥


Liten bokmal

På grund av en lite stökig natt och regn utomhus bestämde jag och Amadeus oss för att skippa babycaféet idag. Istället stannade vi hemma, tände lite ljus, satte på Disneymusik och läste böcker.

Måste erkänna att jag, när jag gick med i Goboken trodde det skulle dröja länge till lillprinsen skulle ha glädje av böckerna. Men under vår lilla lässtund idag insåg jag att jag haft fel. Lilla Deus satt koncentrerat och tittade på de färgglada bilderna när jag läste för honom. Visst tog han en tugga på boken ibland, och blev stundtals frustrerad över att det inte gick att greppa sakerna på bilderna, men i det stora hela verkade han gilla att läsa böcker. Bäst är dock fortfarande den mjuka tygboken som är lätt att ta tag i, skön att bita i, och som prasslar så roligt.


Mamma på vift

Så kom dagen då mamman skulle försöka sig på en barnfri kväll. Nappflaskorna stod välfyllda i kylen, läggningsrutinerna var överlåtna till pappan, och lillen mätt och belåten. För en nybliven mamma är det mycket som känns konstigt när man ska ge sig ut på egna upptåg;

Att för en gångs skull inte behöva ta hänsyn till amning när man väljer outfit kan vara både befriande och ångestframkallande. Att säga hej då, gå ut genom dörren och skicka slängpussar kan mitt i all förväntan orsaka smärre separationskänslor. Att sätta sig i bilen utan att först packa in barnvagn ger gärna känslan av att man glömt något. När man sedan gång på gång kommer på sig själv med att kika i spegeln som vanligtvis visar hur lillen har det i baksätet, bekräftas det man egentligen vetat hela tiden. Livet blir aldrig sig likt. För oavsett om lillprinsen åker med mig i bilen eller är hemma hos pappan, så är han ändå alltid med. De avtryck han redan satt i mammans hjärta försvinner aldrig. Att det sedan kan vara välbehövligt med en kväll ute på egen hand, det ska inte förnekas. Då blir också lyckan så mycket större när man får komma hem och pussa på honom igen.♥

Epilog: Allt gick som på räls här hemma med pappan vid rodret. Dessvärre hade mamman något förvirrat tagit fel på dag vad gäller möhippan hon skulle delta i. Bara att åka hem igen och köra igenom samma procedur ännu en gång dagen efter - denna gång en lyckad kväll för en fin fin vän som snart ska stå brud.

"Mamma, hur får man upp den här påsen?"



(...don't worry. Inget lördagsgodis för lilleman ännu, men att känna och bita lite på påsen går bra:) )

Lifesavers

Förkylningen slog ner som en bomb. Har känt mig lite hängig några dagar, men idag rinner näsan som aldrig förr, nysningarna avlöser varandra och huvudet känns stort som en pilatesboll. Amadeus är även han lite småhängig och idag har pappan varit hemma från jobbet och tagit hand om oss.

Håller tummarna för att jag inte ska smitta lillen mer än jag redan gjort och att vi båda ska vara friska snart, mycket snart. Vi har ju massa trevligheter planerade den här helgen, så det är bara att fortsätta äta C-vitamin, handsprita händerna och invänta kureringen.

Ikväll ska Husband ha spelkväll med grabbarna. Själv planerar jag popcorn och glass framför "Så ska det låta", sedan ett tidigt godnatt. Hua, nu måste jag snyta mig igen. Ciao!



Stars and stripes

Nu har Amadeus fått sina första sneakers. Lite USA-inspirerade och med de färger som helt klart dominerar hans garderob just nu: rött, blått och vitt. Färger som också passar bra nu när syttende maj närmar sig. Han är ju trots allt halvnorsk, lillgutten min ;)


Dagens

Idag vaknade mamman med ont i halsen. Kanske det helt enkelt är Amadeus som smittat, då han varit småförkyld länge nu. Vi trotsade dock förkylningen och tog oss iväg till öppna förskolan i förmiddags. Jättemysigt att träffa alla små och deras mammor. Idag var Anna och lilla Linnea som vi känner från babysimmet där, så de små fick en liten mysstund tillsammans. Tror minsann de lekte härmleken :)



Sen vi kom hem har Deus sovit en stund, men på tok för lite. Lät honom vara vaken över lunchluren, så våra trevliga rutiner hamnade på sniskan litegrann, men det ska vi nog snart ta igen. Nu ska mamman sätta sig i solen och äta en sen lunch. Mamma Scans (mjölkfria!) köttbullar med potatis- och broccolimos, lingon, sparris och en mjölkfri brunsås som jag lyckats få till. Yummie.


Besto och Besten

En bild från några veckor sedan då Amadeus för första gången träffade sin farmor och farfar.


Full fart framåt!

Solig söndag. Lillen har precis somnat och jag tänkte sätta mig på altanen med en kopp te. Först måste jag bara stanna till en stund vid det faktum att lill-Deus redan är fyra månader gammal. Helt galet vad fort tiden går. Och vad mycket som hänt sedan den lilla skatten kom till oss. Inte minst den senaste veckan har det hänt massor i hans utveckling.



Han vill inte sitta still lika länge som tidigare, utan propsar på att hela tiden ligga på mage. Detta genom att envist böja sig framåt tills han helt enkelt ligger med nosen i golvet:) Vändningsförsöken från rygg till mage har blivit vardagsmat och även om han inte lyckats helt på plan mark ännu (armen kommer liksom i vägen) så är han på god väg. Äta kan han bara göra om vi sitter i ett lugnt rum och absolut inte om mamma pratar. Då måste han släppa bröstet, titta upp och berätta att han minsann också vill vara med i samtalet. Greppa leksaker är något som han också lärt sig de senaste dagarna. Så fort lilla handen kommer i kontakt med något så börjar han "krafsa" genom att sluta och öppna handen. De stunder då han tar igen sig efter lek så sitter han mest och studerar det som händer runtomkring.



Man börjar inse att det inte dröjer länge innan man får jaga runt på honom när han är ute på sina upptäcksfärder. Mamman satsar på att supa in varje liten minut och njuta av varje stund, spara alla minnen i en speciell mental mapp och se fram emot många härliga dagar, månader och år med min lilla son. ♥