SegisJust hemkomna från öppna förskolan. Amadeus älskar att komma dit och leka med alla barn. Nu sover han, och jag passar på att äta lunch, idag bestående av en bar från Friggs och en kopp te. Har bestämt mig för att en gång för alla bli av med de extrakilon som hängt med sedan graviditeten. De är visserligen inte många, men ändå tillräckliga för att jag ska störa mig på dem. Med måltidsersättning till lunch brukar jag få en rivstart, och det är bra för att få upp motivationen:)

Resten av dagen blir det nog mest häng i soffan, ska försöka få Deus att ställa upp på lite sagostund och mys. Man kan ju hoppas att det går hem, för jag har nog varit ungefär så aktiv idag som jag orkar. Guess it's just one of those days.

Låt stå!

Saker som är viktiga att komma ihåg behöver skrivas upp någonstans där man kan vara säker på att se dem. Eftersom vi i vår familj dricker mycket te, tyckte jag att den här remindern passade bra vid vattenkokaren.


Mellons all timers

Så här i Mellotider så kan en schlagernörd som jag inte låta bli att låta mig bitas totalt av febern, frossa i det enorma mediautbudet på området och vrida på mina favoriter från festivalen på högsta volym här hemma. Tänkte dela med mig av det, enligt mig, bästa i den svenska Mellohistorien. Enjoy!

1. Style - Dover Calais, 1986. Min absoluta nummer ett, som dessvärre inte fanns tillgänglig i originalversion...


2. Lena Ph - Det gör ont, 2004. Lena Ph+Orup=Vinnarkoncept.


3. Linda Bengtzing - Jag ljuger så bra, 2006. Bengtzings tveklöst bästa låt som blir ännu bättre tack vare numrets två klänningbyten.4. Shirley Clamp - Att älska dig, 2005
. Shirley var bättre förr. Denna låt borde definitivt ha vunnit.


5. Sarah Dawn Finer - Moving On, 2009. Den tveklöst bästa powerballaden i schlagerns historia.


6. Tommy Nilsson - En dag, 1989. Vad säger man? Åttiotalets balladkung med coolaste hårsvallet och en grym låt. Ett bevisat vinnarrecept.7. Alcazar - Stay the night, 2009.
Älskar kläderna, älskar dansen, älskar låten. Älskar Alcazar.8. Drömhus - Stjärna på himlen, 1999
. En skön låt i behov av en bättre show...


9. Magnus Uggla - För kung och fosterland, 2007. Vad kan jag säga? Mer Uggla i Mellon!10. Jan Johansen - Se på mig, 1995.
Hela nittiotalet samlat i en enda låt. Massa nostalgipoäng och ett extra plus för den långa skinnrocken som på denna tid var riktigt het.

Kvällsmys
Så här ser det ut på kvällarna innan läggdags hemma hos oss. Amadeus har börjat uppskatta barnprogram i allmänhet och Playhouse Disney i synnerhet. Helst står han två centimeter från TVn och tittar, men den orangea fåtöljen kommer på en god andraplats. Och visst har han skön stajl, lilla mr Charm :)


Premiär i bollhavetHur denna lördag skulle spenderas fick Amadeus bestämma. Både badhus och pulkaåkning valdes bort till förmån för Monkey Town, ett stort lekland inte långt härifrån. Och jag tror han gjorde rätt val. För, även om han troligtvis får ut ännu mer av det hela om något halvår, så verkade det ändå uppskattat. Han klättrade och kanade, kastade bollar och tittade nyfiket på vad de äldre barnen hade för sig. En dryg timme räckte dock. Sedan var vi alla trötta och i behov av energipåfyll. Men nu vet vi var det ligger och vi lär komma tillbaks både en och tre gånger ;)


Mina hjärtan

"Kopplingen mellan firandet av helgonet Valentinus till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver." (Wikipedia)

Själv har jag tre Valentiner, som jag absolut tänker hålla ihop med, inte bara ett år framöver, utan mycket mycket längre än så :) Självklart har dessa uppmärksammats lite extra en dag som denna.


Mitt minsta lilla hjärta fick två nya bilar att leka med.


Husband firades med en god middag på hemmaplan.


Mitt lilla lurvhjärta fick en skål ananas att mumsa på, och lite extra gos dagen till ära :)


Hoppas ni haft en fin dag, alla hjärtan där ute, och att ni fått möjlighet att spendera den tillsammans med era egna Valentiner!

Trea etta

Så kan ännu ett år läggas till handlingarna. Trettioettårsdagen hamnar av förklarliga skäl lätt i lä, ändå känns det konstigt nog större att nu ha passerat trettio, än vad det gjorde att fylla just trettio. Någon åldersnoja är det dock inte tal om, jag tycker om att bli äldre och förhoppningsvis klokare ;)

Gårdagen firades med bland annat en god middag, och även om jag och Vidar fick avnjuta fantastisk mat, så tror jag Amadeus var den som njöt mest. Han såg så stolt ut där han satt, med en alldeles egen tallrik full av prydligt upplagda köttbullar och små runda potatisar. För att inte tala om den lilla skålen med lingonsylt. Här talar vi doppa handen och sedan slicka slicka slicka... Men, visst måste väl även han få fira. Att mamman blir äldre, och att livet för varje år som går bara blir bättre, och så mycket rikare på alla sätt och vis. Tack för alla gratulationer. De värmer.

Från källarstudionHusband har satt upp en fotostudio i miniformat i källaren. Galet fina bilder blir det, men så är han ju en grym fotograf också ;)

I mål!!

Här har ni den. Orsaken till att mitt bloggande på sistone varit nästintill obefintligt, anledningen till att jag nu känner mig behöva en veckas sömn, och målsnöret för min fil. kand i medie- och kommunikationsvetenskap. C-uppsatsen. Numera tryckt, inlämnad och klar. Äntligen! Jag är en fri människa!