SMUlan

 
Så var dagen äntligen här när Amadeus skulle börja sitt nya dagis. De senaste veckorna har han nästan dagligen frågat hur länge det är kvar, och i söndags kväll ville han gå och lägga sig för att det skulle bli morgon snabbt(!)
 
Den första dagen överöstes vi av välkomnande och snälla ord från både personal och barn. Amadeus sprang mest från rum till rum, kastade sig ideligen över nån ny spännande leksak han spanat in, och brydde sig inte så mycket om de andra barnen. Ända tills Alexander, som gått på samma dagis som Deus tidigare, kom springande. Båda två lyste upp när de såg varandra, och sen gick det inte att separera dem. Lekte med bilar, cyklade och åkte rutchkana dagen lång. Amadeus verkade knappt bry sig om mamma fanns i närheten eller inte. Skönt för mig, som var tvungen att gå iväg och pyssla om Teodor titt som tätt.
 
Två hela dagar var vi med, jag och lillebror, den tredje dagen stannade vi bara en halvtimme. Lika glad som Deus var när han vinkade av oss, lika stolt var han när han senare berättade om allt roligt som de gjort och om hur modig han var som var kvar helt ensam, utan mamma.
 
Att det sedan bröt ut magsjuka på SMUlan och att vi idag blev tvugna att hålla oss hemma, det hör till den lite ledsammare delen av historien. För "det ÄR ju torsdag, och då SKA man gå till SMUlan!!"
 
Lilleman verkar klart fattat tycke för sitt nya dagis, och nu, som treochetthalvtåring tycker jag att jag för första gången med eftertryck kan säga att han går på dagis för sin egen skull, för att han tycker det är kul. Han älskar att se bilden på sig själv vid kroken i hallen, han är så stolt över att ha en egen stor blå prick med sitt namn att sitta på vid samlingarna, och jag kunde se hur det glittrade i ögonen på honom när han räckte upp handen för att berätta om väsentligheter som den blåsa han haft i munnen: "Fast det var länge sen. Fast det gjorde ganska ont."
 
Nu blir det inget mer SMUlan förrän på tisdag. En evighet tycker lilleman. Han har redan omsorgsfullt packat ner Polarn och sin "plåmmabok" i den för ändamålet nyinköpta Angry Birds-väskan. Bara för att vara redo när det är dags. ♥

Kommentarer
Postat av: Jemima

han är ju för go! va skönt att han trivs så bra! :*


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback