Blomakuten


Att mina fingrar är allt annat än gröna är nog vid det här laget vida känt. Ett problem med detta är att krukväxterna hemma hos familjen Vassnes inte hinner mer än göra entré förrän det är dags för soporna. Självklart läser jag noga igenom den specifika växtens skötselråd, men inte hjälper det. Jag har provat allt. Vattna mindre, vattna mer, växtnäring, solljus och kyla. Har i ren desperation till och med testat det gamla tricket att prata med växterna. Men de bara dör. Mitt framför ögonen på mig.

Så jag behöver er hjälp. Alla ni därute med gröna fingrar, hur gör ni för att lyckas? Vilka blommor ska man satsa på som är lättskötta och ändå trevliga att titta på? Känner ni till nån trevlig blomblogg där man kan hämta inspiration? Tips på bra böcker? Snälla, rädda mig från ett liv med kaktusar och plastblommor!

Kommentarer
Postat av: Smäm

Haha, jag har två rosväxter som är väldigt känsliga och dom brukar jag prata lite med (andas lite extra på). Garderobsblommor kör jag på, dom håller i ur och skur och är helt okej i fönstret.

Postat av: Pauline Wallmyr

Fetbladsväxter får nog bli mitt tips. Ska knappt ha vatten alls, ca 1 gång per månad o då är det bra att knyta det till typ löning el liknande så kan det vara lättare att komma ihåg. :-) Lycka till! :-)

2009-10-22 @ 21:29:42
URL: http://www.wallmyr.blogspot.com
Postat av: Louise

Håller med Pauline. Tjocka gröna blommor slår aldrig fel.

2009-10-23 @ 09:11:46
URL: http://liloo.blogg.se/
Postat av: T

Tack för alla tips. Nu ska jag googla fetbladsväxter:)

2009-10-23 @ 13:31:38
URL: http://trace.blogg.se/
Postat av: susanna

jag har faktiskt misslyckats till och med fetbladsväxter och kaktusar skäms. Men garderobsblommorna står sig. Och så en annan sort.. jag måste fråga mamma vad de heter, de växer som bara den iaf och det syns när de behöver vatten :)

återkommer!

2009-10-23 @ 22:35:17
URL: http://zutankar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback