Birro har gjort det igen

Jag brukar försöka följa Marcus Birros blogg. Inte bara för hans förmåga att trolla med ord, utan också hans radikalitet och mod att stå för sådant som anses politiskt inkorrekt. Nedan citat är ett bra exempel.

"När Sverige har bestämt sig för en sak är det klart och givet att detta är det enda och rätta sättet. Men tänk om frågan när ett liv blir ett liv är för komplicerad för att överlämnas åt gapiga abortivrare och lika rabiata abortmotståndare? Tänk om synen på skuld, försoning, närhet och sexualitet inte är så frisinnad och radikalt självklar som den tycks vara på Ottars redaktionsråd. Tänk om många människor längtar efter en andlig tröst, efter sammanhang, efter en Gud som alls inte är dömande, kvinnohatande Gud som Hellgren vill göra gällande, utan istället är en tolerant, inbjudande, livsbejakande Gud som varje dag utgör en hamn och tröst för miljoner människor runt om i världen.

Men det klart. Det är inte en svensk Gud. Det är inte en ständigt lismande, politiskt korrekt Gud som gått de rätta utbildningarna i fantastisk queerteori utan bara en Gud att ty sig till när livet drar lans och blir svårbegripligt. När jag kommer ut från en mässa i en katolsk kyrka ser jag inga spöken längre. Hellgren är hjärtligt välkommen att testa."

                                                                           
                                                                                          /Marcus Birro i sin egen blogg.

Kommentarer
Postat av: David T

Birro e bra...



Först när hjärtat är förändrat så kan man ha en sån livs syn.

Postat av: Anonym

http://www.1000apor.se/blogs/alex/jag-avskyr-honom-inte-men-jag-har-kommit-att-ogilla-hans-person

2009-06-04 @ 19:14:27
Postat av: David T

Haha kul länk synd att du inte vågar skriva ditt namn.



Synd bara att det är skrivet av en person som symboliserar den nya tidens "komik" som går ut på att förnedra och bespotta personer. Hade Alex schurman varit en man med integritet och ödmjukhet hade man kanske tagit hans "blogg" på allvar.



Det är stora ord att säga att någon "hatar" när det i birros fall snarare handlar om att han faktiskt står upp för någonting det är nog snarare det Alex stör sig på. Att han inte är konsekvent är ett problem men att dra det så långt som Alex gör är nog hans problem :)



2009-06-05 @ 08:39:29
URL: http://justanotherday.blogg.se/
Postat av: Jemima

svar: jag kan hjälpa dig! :)

2009-06-05 @ 18:53:07
URL: http://miaj.blogg.se/
Postat av: susanna

2009-07-15 @ 21:10:02
Postat av: susanna

jag älskar marcus birros blogg - både innehåll och språk! den som kunde skriva som han! synd bara att han lagt ned den... det är så långt till nästa bok...

2009-07-15 @ 21:11:23
URL: http://zutankar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback